Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά την ανάκαμψη της λίρας

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, επιχειρώντας να κλείσουν σε θετικό έδαφος μετά το αρνητικό σερί. Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ.

Ανοδος στη Wall Street μετά την ανάκαμψη της λίρας

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, καθώς η τουρκική λίρα ανέκαμψε μετά τη διήμερη βουτιά.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 25.297 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,69% υψηλότερα στις 7.873 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,64% στις 2.840 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούλιο, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο 0,1%. Τον Ιούνιο ο δείκτης τιμών εισαγωγών είχε καταγράψει πτώση 0,4%.

Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,3% τον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης NFIB που καταγράφει την εμπιστοσύνη των μικρών επιχειρήσεων ενισχύθηκε 0,7% τον Ιούλιο στις 107,9 μονάδες, επίπεδο που είναι το δεύτερο υψηλότερο που έχει καταγραφεί.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,3% υψηλότερα στα 68,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,4% στα 1.204 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,138 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,88%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla ενισχύεται 0,57%. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει σχηματίσει ειδικά επιτροπή η οποία θα εξετάσει προτάσεις για έξοδο από το χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v