Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις. Ανέκαμψε η τουρκική λίρα. Ισχυρά τα αποτελέσματα της Home Depot. Σε νέο υψηλό 13 μηνών το δολάριο σε σχέση με το ευρώ.

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά την ανάκαμψη της τουρκικής λίρας αν και συνεχίζεται η κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας ενώ παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για «μετάσταση» της τουρκικής κρίσης και σε άλλες οικονομίες.

Ειδικότερα, η τουρκική λίρα σημείωσε "άλμα" 7,4%, έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 6,37 λίρες/δολ. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το νόμισμα είχε «βουτήξει» 6,3% και την Παρασκευή 13,8%, με τις απώλειες μόνο για τον Αύγουστο να ανέρχονται στο 25%.

Στο μεταξύ, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στις ΗΠΑ για να συζητήσουν σχετικά με την κράτηση από τις τουρκικές αρχές του αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, γνωστοποίησε η αμερικανική προεδρία.

«Κατόπιν αιτήματος του τούρκου πρεσβευτή, ο πρεσβευτής Τζον Μπόλτον συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Τουρκίας Σερντάρ Κιλίτς (τη Δευτέρα) στον Λευκό Οίκο. Συζήτησαν σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον και για την κατάσταση της σχέσης των ΗΠΑ με την Τουρκία», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου, σε λιγότερο από πέντε μήνες, η κυβέρνηση Τραμπ συγκέντρωσε έσοδα άνω των 1,4 δισ. δολαρίων από τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Κατά της εκτιμήσεις της υπηρεσίας, από τις 23 Μαρτίου έως τις 16 Ιουλίου, οι ΗΠΑ συγκέντρωσαν 1,1 δισ. δολάρια και 344,2 εκατ. δολάρια αντίστοιχα από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρά αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Home Depot καθώς τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,51 δισ. δολάρια ή 3,05 δολ. ανά μετοχή έναντι 2,67 δισ. δολάρια ή 2,25 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα αυξήθηκαν 8,4% στα 30,46 δισ. δολ. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή στα 2,85 δολ. και έσοδα στα 30,3 δισ.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,45% ή 112 μονάδων στις 25.299, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,64% στις 2.839 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,65% στις 7.870 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+3,3%) και McDonalds (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel (-0,7%) και Johnson & Johnson (-0,6%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,2% στα 67,04 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,2% στα 1.200 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο έπιασε νέο υψηλό 13 μηνών έναντι του ευρώ σημειώνοντας άνοδο 0,6% στο 1,1342 δολ. από 1,1410 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v