Οι επενδυτές "αγνόησαν" τα deals στη Wall

Τα deals σε Wrigley και Ford δε στάθηκαν «ικανά» να κρατήσουν τη Wall σε θετικό έδαφος καθώς μόνο ο Nasdaq έκλεισε με οριακά κέρδη. Στο επίκεντρο η FED και το πετρέλαιο. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Τα deals σε Wrigley και Ford δε στάθηκαν «ικανά» να κρατήσουν τη Wall σε θετικό έδαφος καθώς μόνο ο Nasdaq έκλεισε με οριακά κέρδη. Στο επίκεντρο η FED και το πετρέλαιο. Μικτά πρόσημα σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα οι επενδυτές στρέφουν σταδιακά την προσοχή τους στην επικείμενη συνεδρίαση της FED για τα αμερικανικά επιτόκια, που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου. Η πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπει ότι η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μια νέα μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 2,0%.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δοθεί στη συνοδευτική δήλωση η οποία ενδεχομένως να παρέχει ενδείξεις για τις περαιτέρω «διαθέσεις» της FED, αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα εφαρμόσει.

Ισχυρά κέρδη που ξεπέρασαν το 20% σημείωσε η μετοχή της Wrigley. Η εταιρία εξαγοράστηκε από τη Mars και τη Berkshire Hathaway του W. Buffet προς 23 δισ. δολάρια περίπου.

Η Wrigley θα αποτελέσει θυγατρική της Mars, ενώ η Berkshire Hathaway θα διαθέτει μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρία.

Άνοδο της τάξεως του 10% σημείωσε η Ford μετά την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας του K. Kerkorian ο οποίος απέκτησε το 4,7% της εισηγμένης, ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον για την ενίσχυση της συμμετοχής του.

Σε θετικό έδαφος και η Verizon η οποία κατέγραψε αύξηση 10% στα κέρδη α΄ τριμήνου.

Αντίθετα απώλειες σημείωσε η Continental Airlines καθώς διέψευσε τη φημολογία περί πιθανής συγχώνευσης με την US Airways.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του πετρελαίου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 118,7 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας οριακά κέρδη. Ωστόσο τις πρώτες πρωινές ώρες κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό στα επίπεδα των 119,9 δολαρίων ανά βαρέλι.

Λίγο πριν το κλείσιμο στο NYSE το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι Ford, Citigroup και Pfizer, ενώ στο Nasdaq οι Μicrosoft, Powershares και Ιntel

Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.871 μονάδες με πτώση 0,16%, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2,424 μονάδες με κέρδη 0,06%. Πτώησ 0,11% για τον S&P 500, στις 1.396 μονάδες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 1,29%, στα 14,52 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε σημείωσε πτώση 1,74%, στα 45,2 δολάρια. Κέρδη 2,4% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 11,6 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε οριακά κατά 0,02%, στις 6.090 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,69%, στις 5.012 μονάδες. Άνοδος 0,42% για τον DAX 30, στις 6.925 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v