Wall: Η μπίλια "έκατσε" στο πράσινο

Έντονη νευρικότητα & συχνές εναλλαγές προσήμων στη συνεδρίαση της Wall με τις διακυμάνσεις των πετρελαϊκών τιμών και τα μακροοικονομικά στοιχεία να καθορίζουν τις τάσεις. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Νευρικότητα και συχνές εναλλαγές προσήμων στη συνεδρίαση της Wall με τις έντονες διακυμάνσεις των πετρελαϊκών τιμών και τα μακροοικονομικά στοιχεία να καθορίζουν τις τάσεις. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η τιμή του αργού έκλεισε τελικώς άνω των 131 δολαρίων ανά βαρέλι καταγράφοντας ημερήσια κέρδη της τάξεως του 1,7%. Νωρίτερα κυμάνθηκε χαμηλότερα από τα 127 δολάρια, ωστόσο οι εκτιμήσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της Morgan Stanley, R. Berner, ότι θα φθάσει τα 150 δολάρια το 2008 ώθησαν υψηλότερα το «μαύρο χρυσό».

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα στοιχεία γύρω από την οικονομία με τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών να υποχωρούν κατά 0,5% τον Απρίλιο. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι οι παραγγελίες θα υποχωρήσουν κατά 1,5%, ενώ το Μάρτιο είχαν καταγράψει πτώση 0,3%.

Απώλειες που ξεπέρασαν το 4% σημείωσε η American International Group ύστερα από ανάλυση της Citigroup που προέβλεπε ότι η εταιρία ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε άλλη μια αύξηση κεφαλαίου, πέραν αυτής των 20 δισ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδας.

Πτώση που ξεπέρασε το 11% σημείωσε η KeyCorp, καθώς αναθεώρησε χαμηλότερα τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη του 2008, λογω διαγραφών προβληματικών δανείων.

Κέρδη σημείωσαν οι Hewlett – Packard και Bear Stearns, ενώ αντίθετα πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Boeing.

Στο NYSE το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές των Citigroup, General Electric και AIG, ενώ στο Nasdaq των PowerShares, Microsoft και Cisco.
 
Το κυριότερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης πάντως ήταν η συχνότατη εναλλαγή προσήμων για τους τρεις βασικούς δείκτες, οι οποίοι σταθεροποιήθηκαν στο "πράσινο" λίγη μόλις ώρα πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης.

O Dow Jones έκλεισε στις 12.594 μονάδες με κέρδη 0,36%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,22%, στις 2.486 μονάδες. Κέρδη 0,4% για τον S&P, στις 1.390 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε κατά περίπου 7%, στα 10,74 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε, υποχώρησε 0,39%, στα 43,81 δολάρια. Κέρδη 3,9% για το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 14,33 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,18%, στις 6.069 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,32%, στις 4.971 μονάδες. Άνοδος 1,08% για τον DAX 30, στις 7.033 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v