Ώθηση στη Wall από τα κέρδη της Dell

Τα ισχυρότερα των προσδοκιών κέρδη της Dell τονώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην αμερικανική αγορά, η οποία αναμένεται να εμφανίσει κέρδη για δεύτερο μήνα στη σειρά. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα ισχυρότερα των προσδοκιών κέρδη της Dell βελτιώνουν το κλίμα στην αμερικανική αγορά, η οποία αναμένεται να εμφανίσει κέρδη για δεύτερο μήνα στη σειρά.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με σημαντικά κέρδη, τα οποία συμπίπτουν με τη μεγάλη υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής κατά 4,4 δολάρια, στα 126,9 δολάρια το βαρέλι.

Σήμερα, ο "μαύρος χρυσός" κινείται οριακά υψηλότερα, λίγο πάνω από τα 127 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal", η αμερικανική επιτροπή συναλλαγών σε παράγωγα εμπορευμάτων ξεκινά διερεύνηση στις αγορές πετρελαίου, αναζητώντας ενδείξεις βραχυπρόθεσμης χειραγώγησης της τιμής.

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε πως τα προσωπικά εισοδήματα, οι καταναλωτικές δαπάνες και οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Απρίλιο, ευθυγραμμιζόμενα με τις προσδοκίες της αγοράς.

Στην αγορά, κέρδη άνω του 10% εμφανίζει ο τίτλος της Dell μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που υπερέβησαν τις προσδοκίες, ενώ η αισιοδοξία διαχέεται για το σύνολο σχεδόν του κλάδου.

Η εταιρία ανακοίνωσε αναπάντεχη αύξηση των κερδών κατά 4%, φτάνοντας στο επίπεδο των 784 εκατ. δολαρίων, με τις πωλήσεις στο ίδιο διάστημα να ενισχύονται σε ποσοστό της τάξης του 9%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.664 μονάδες με άνοδο 0,14%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,32%, στις 2.516 μονάδες. Πτώση 0,19% για τον S&P 500, στις 1.400 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,54%, στις 6.101 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,76%, στις 5.013 μονάδες. Άνοδος 0,83% για τον DAX 30, στις 7.113 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v