Αναζητά κατεύθυνση η Wall Street

Μεικτά πρόσημα εμφανίζει η Wall με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο οικονομικό μέτωπο, μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ α΄ τριμήνου, αλλά και στην πετρελαϊκή τιμή. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Μεικτά πρόσημα εμφανίζει η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο οικονομικό μέτωπο, μετά την ανακοίνωση του ΑΕΠ α΄ τριμήνου, αλλά και στην πετρελαϊκή τιμή.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με μικρά κέρδη, εν μέσω σεναρίων για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve στο μέτωπο των επιτοκίων.

Μετά την αναφορά του μέλους ης κεντρικής τράπεζας Gary Stern, σε πιθανή αύξηση επιτοκίων, οι σημερινές ομιλίες του κ. Geithner και πολύ περισσότερο, του επικεφαλής της Fed, Βen Bernanke, αναμένεται να προσελκύσουν την προσοχή των επενδυτών, σε αναζήτηση ενδείξεων.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 0,9% σημείωσε η αμερικανική οικονομία στο α' τρίμηνο, εντός των προβλέψεων της αγοράς.

Στο ίδιο διάστημα, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν 1%, ήτοι με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2001, ενώ τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν 5,1% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, οι αιτήσεις για λήψη του επιδόματος ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 4.000 κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, φθάνοντας στο επίπεδο των 372.000, ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Το πετρέλαιο υποχωρεί προς ώρας κάτω από τα 130 δολάρια το βαρέλι, στα 128,9 δολάρια ενώ αργότερα αναμένεται η ανακοίνωση για την εβδομαδιαία μεταβολή στα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ.

Στα της αγοράς, με ενδιαφέρον αναμένεται η γενική συνέλευση των μετόχων της Bear Sterns, όπου καλούνται να αποφασίσουν εάν στηρίζουν την πρόταση εξαγοράς της από την JP Morgan.

Κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Heinz μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων κερδών και πωλήσεων για τα επομενα δυο χρόνια.

Σημαντική ώθηση και για τη μετοχή της Costco Wholesale μετά την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών της κερδών κατά 32% στο α’ τρίμηνο.

Υψηλότερα κινείται η μετοχή της General Motors μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η εταιρία σχεδιάζει περαιτέρω περικοπές κόστους.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.567 μονάδες με απώλειες 0,21%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,06%, στις 2.488 μονάδες. Πτώση 0,15% για τον S&P 500, στις 1.388 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,22%, στις 6.056 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,11%, στις 4.966 μονάδες. Πτώση 0,17% για τον DAX 30, στις 7.021 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v