Ράλι στη Wall λόγω πετρελαίου

Ισχυρά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, αποτυπώνοντας την ανακούφιση των επενδυτών από τη "βουτιά" του πετρελαίου στα 126,6 δολάρια αλλά και την ανακοίνωση του ΑΕΠ. Σταθεροποιητικά έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ισχυρά κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, αποτυπώνοντας την ανακούφιση των επενδυτών από την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής κατά 3,5% στα 126,6 δολάρια, αλλά και τη μέτρηση του ΑΕΠ. Σταθεροποιητικά έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά έκλεισε με μικρά κέρδη, εν μέσω σεναρίων για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve στο μέτωπο των επιτοκίων.

Μετά την αναφορά του μέλους ης κεντρικής τράπεζας Gary Stern, σε πιθανή αύξηση επιτοκίων, οι σημερινές ομιλίες του κ. Geithner και πολύ περισσότερο, του επικεφαλής της Fed, Βen Bernanke, αναμένεται να προσελκύσουν την προσοχή των επενδυτών, σε αναζήτηση ενδείξεων.

Ωστόσο, προς ώρας το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής προς τα 126,6 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 4 δολαρίων ή 3,5% παρά την υποχώρηση των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 0,9% σημείωσε η αμερικανική οικονομία στο α' τρίμηνο, εντός των προβλέψεων της αγοράς.

Στο ίδιο διάστημα, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν 1%, ήτοι με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2001, ενώ τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν 5,1% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, οι αιτήσεις για λήψη του επιδόματος ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 4.000 κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, φθάνοντας στο επίπεδο των 372.000, ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Στα της αγοράς, με ενδιαφέρον αναμένεται η γενική συνέλευση των μετόχων της Bear Sterns, όπου καλούνται να αποφασίσουν εάν στηρίζουν την πρόταση εξαγοράς της από την JP Morgan.

Κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Heinz μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων κερδών και πωλήσεων για τα επομενα δυο χρόνια.

Σημαντική ώθηση και για τη μετοχή της Costco Wholesale μετά την ανακοίνωση αύξησης των καθαρών της κερδών κατά 32% στο α’ τρίμηνο.

Υψηλότερα κινείται η μετοχή της General Motors μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η εταιρία σχεδιάζει περαιτέρω περικοπές κόστους.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.708 μονάδες με κέρδη 0,91%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,16%, στις 2.515 μονάδες. Κέρδη 0,87% για τον S&P 500, στις 1.402 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με οριακές απώλειες 0,02% στις 6.068,1 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 7.055,03 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,1% στις 4.975,9 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v