Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει τα κέρδη της η Wall Street

Σημαντικές απώλειες εμφανίζει η αμερικανική αγορά, μια ημέρα μετά τις συντονισμένες μειώσεις επιτοκίων, με νέο κύκλο πιέσεων στις τράπεζες και σενάρια για νέες παρεμβάσεις. Πτώση στις ευρωαγορές.

Σημαντικές απώλειες εμφανίζει η αμερικανική αγορά, μια ημέρα μετά τις συντονισμένες μειώσεις επιτοκίων, με νέο κύκλο πιέσεων στις τράπεζες και σενάρια για νέες παρεμβάσεις.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά έκλεισε με νέες απώλειες, οι οποίες μάλιστα εκδηλώθηκαν στο φινάλε, σε μια ημέρα που σηματοδοτήθηκε από τις συντονισμένες μειώσεις επιτοκίων από τη Fed, την ΕΚΤ, την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας και άλλες, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πιστωτικής κρίσης.

Σήμερα, οι επενδυτές επικεντρώνονται στα σενάρια νέων κινήσεων από τις κεντρικές τράπεζες για το «ξεπάγωμα» της αγοράς χορηγήσεων, αλλά και στις προβλέψεις της IBM που επιτρέπουν αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Ειδικότερα, αναλυτές τις Merrill Lynch τόνισαν ότι χρειάζονται περισσότερα από μειώσεις επιτοκίων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Χρειάζονται πιο άμεσες λύσεις και δημοσιονομικά μέτρα, όχι νομισματικά. Οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών σε τέτοιο βαθμό που να μην υπάρχει αμφιβολία για την αξιοπιστία τους».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times, αυτό ακριβώς εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση, να εξαγοράσει μερίδια σε πολλές αμερικανικές τράπεζες, προβληματικές ή όχι.

Σημειώνεται ότι σήμερα αίρεται η απαγόρευση κινήσεων short selling σε αμερικανικές μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει η IBM, μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 20% στο τρίμηνο και βελτίωσης των προβλέψεων για τα αποτελέσματα έτους.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 9.075 μονάδες με πτώση 1,97%, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 1,09%, στις 1.721 μονάδες. Πτώση 2,28% για τον S&P 500, στις 962 μονάδες. Σημειώνεται ότι στο ξεκίνημα της συνεδρίασης καταγράφηκε νέα απόπειρα ανάκαμψης, μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,9% στις 4.449 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 2,83%, στις 3.398 μονάδες. Απώλειες 3,83% για τον DAX 30, στις 4.821 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v