Κάνει... στάση στην άνοδο η Wall Street

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στην Wall  Street μετά το +2% της προηγούμενης εβδομάδας. Οι συνομιλίες για το ελληνικό PSI καθορίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις Q4. Ανοδος ευρωαγορών.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες. Όλα τα βλέμματα παραμένουν επικεντρωμένα στις συνομιλίες για το ελληνικό PSI και τα «πήγαινε-έλα» στις ιστορικές διαπραγματεύσεις καθορίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 12.694 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,14% στις 1.314 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,25% στις 2.780 μονάδες.

Ευνοϊκή είναι σε γενικές γραμμές η επίδραση από τα αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων, τεχνολογικών και ενεργειακών κυρίως, επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, από τις οποίες ξεχωρίζει η αύξηση κερδών 50% της πετρελαϊκής Halliburton.

Η μετοχή της Research In Motion ενισχύεται 4% μετά την παραίτηση των δύο διευθύνοντων συμβούλων της.

Η Apache ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την ιδιωτική Cordillera Energy Partners σε μια συμφωνία αξίας 2,85 δισ. δολαρίων.

Η Wall Street έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, καθώς επικρατούν ελπίδες εκτόνωσης κρίσης χρεών στην ευρωζώνη και αποτροπή της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν 2% και πλέον την περασμένη εβδομάδα, με τους S&P 500 και Dow να κλείνουν κοντά σε υψηλό έξι μηνών.

Με συγκριτικά λίγες επιχειρηματικές ανακοινώσεις στον ορίζοντα και χωρίς μακροοικονομικά στοιχεία, οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικεντρώνονται ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις σήμερα, όπου εκτυλίσσεται κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,94% στις 5.783 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,5% στις 6.437 μονάδες, ενώ ο CAC υψηλότερα 0,51% στις 3.338 μονάδες.

Το ευρώ ενισχύεται σε απόσταση αναπνοής από το 1,30 δολ. με άνοδο 1,02% στο 1,2936 δολ.

Αρκετά ασιατικά χρηματιστήρια παραμένουν κλειστά για τον εορτασμό του νέου σεληνιακού έτους, που ξεκινά σήμερα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v