Ευρώπη και αποτελέσματα δίχασαν τη Wall

Μικτά πρόσημα στη Wall παρά τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Στο προσκήνιο η ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Επέστρεψε πάνω από το 1,3 δολ. το ευρώ. Σε υψηλό 6 εβδομάδων ο χρυσός. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street παρά τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Στο προσκήνιο οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Επέστρεψε πάνω από το 1,3 δολ. το ευρώ. Σε υψηλό 6 εβδομάδων ο χρυσός. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα του τεχνολογικού και ενεργειακού κλάδου στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν τελικά να κρατήσουν σε θετικό πρόσημο το σύνολο των δεικτών στη Wall Street καθώς οι επενδυτές έχουν πλέον στρέψει την προσοχή τους στις ελληνικές συνομιλίες για το PSI.

Ειδικότερα όπως σημειώνουν οι αναλυτές στη Wall Street, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της και συγκεκριμένα με το IFF προκειμένου να ξεκαθαριστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέλιξη που προβλέπεται να καθορίσει την τάση στις επόμενες συνεδριάσεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα, συναντώνται οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες όπου στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ άλλων έχει τεθεί και το ελληνικό ζήτημα.

Στάση αναμονής φαίνεται να τηρούν οι επενδυτές της Wall παρά τα καλά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο πετρελαϊκός κολοσσός Halliburton, ανακοίνωσε αύξηση 50% στα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου ενώ η Apache ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της Cordillera Energy Partners σε μια συμφωνία της τάξεως των 2,85 δισ. δολαρίων.

Άνοδος για τον τραπεζικό κλάδο με την μετοχή της Bank of America να ενισχύεται 3% και της Citigroup 1,2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,7%, οριακά κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 100 δολ,. στα 99,97 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,8% στα 1.678 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία του ευρώ επέστρεψε άνω του 1,3 δολάρια για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 5,9% στα 2,69 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 5,2%, στα 19,99 δολάρια.

Στη Wall o Dow υποχώρησε οριακά 0,09%, στις 12.708,82 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,05% στις 1.315,99 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,09%, στις 2.784,17 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,94% στις 5.783 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη με κέρδη 0,5% στις 6.437 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι υψηλότερα 0,51% στις 3.338 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v