Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει η "ευρω-ανησυχία" στη Wall

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τις ανησυχίες για την κρίση στην Ευρώπη να επιστρέφουν στο προσκήνιο. Βουτιά πάνω από 5% για Facebook. Υποχωρεί το πετρέλαιο. Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές.

Μικρή πτώση καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, μετά τις διαφωνίες των Ευρωπαίων αξιωματούχων για την διαχείριση της κρίσης και τα στοιχεία από τη Γερμανία και την Κίνα που δείχνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,37% στις 13.529 μονάδες, ο S&P κινείται 0,49% χαμηλότερα στις 1.453 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,83% στις 3.154 μονάδες.

"Οι αγορές φαίνεται ότι έχουν χάσει το momentum τις τελευταίες εβδομάδες" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg. "Οι διαμάχες Γάλλων και Γερμανών για την τραπεζική ρύθμιση, η κινεζική ανάπτυξη, τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και οι πολιτικές αλλαγές αποτελούν για πολλούς επενδυτές ένα καλό λόγο να βγάλουν κάποια βραχυπρόθεσμα κέρδη" πρόσθεσε.

Το οικονομικό ινστιτούτο Ιfo διαπίστωσε τη Δευτέρα νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στο 101,4 από 111,1 τον προηγούμενο μήνα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, πτώση 3% πραγματοποιούν οι μετοχές της US Steel, μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Citigroup σε "buy" από "neutral".

Η μετοχή της AK Steel πραγματοποιεί βουτιά 4%, μετά την υποβάθμιση από την Citigroup σε "neutral" από "sell".

H κατασκευαστική Lenar ανακοίνωσε κέρδη 40 σεντς ανά μετοχή, αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις, οδηγώντας τη μετοχή 5% υψηλότερα.

Το Facebook διολισθαίνει πάνω από 5%, μετά από δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού Barron ότι η πραγματική αξία της μετοχής κυμαίνεται στα 15 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 1,29% στα 91,62 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτωτικά κινείται και ο χρυσός στα 1.762 δολάρια η ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ιαπωνικού γεν.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,29.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,51% στις 5.850 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 0,67% στις 7.400 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 1,12% στις 3.491 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ισπανικός IBEX διολισθαίνει 1,47% στις 8.110 μονάδες και οι ιταλικός FTSE MIB κινείται 1,18% χαμηλότερα στις 15.803 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v