Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στη Wall

Θετικό γύρισμα στη Wall, μετά την ανακοίνωση ότι η Βουλή θα ψηφίσει τρίμηνη αύξηση στο ταβάνι του χρέους. Ικανοποίησαν GE και Mogran Stanley. Απογοήτευσε η Intel. Αρνητική έκπληξη από καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Διαγράφουν τις αρχικές απώλειες οι μετοχές στη Wall, μετά την ανακοίνωση ότι η Βουλή σχεδιάζει να περάσει την επόμενη εβδομάδα τρίμηνη αύξηση στο ταβάνι του χρέους. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα αποτελέσματα της General Electric και της Morgan Stanley και τα ευνοϊκότερα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,4%% στις 13.602 μονάδες, ο S&P αυξάνεται οριακά 0,1% στις 1.481 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,29% χαμηλότερα στις 3.127 μονάδες.

Ο ηγέτης της δημοκρατικής πλειοψηφίας Eric Cantor, ανακοίνωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προσπαθήσει να περάσει την επόμενη εβδομάδα μια τρίμηνη αύξηση στο ταβάνι του χρέους.

"Την επόμενη εβδομάδα, θα εγκρίνουμε μια τρίμηνη προσωρινή αύξηση στο όριο του χρέους για να δώσουμε χρόνο στη Βουλή και στη Γερουσία να περάσουν τον προϋπολογισμό" ανέφερε ο κ. Cantor. 

Εν τω μεταξύ, αρνητική έκπληξη αποτέλεσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ο δείκτης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Michigan υποχώρησε τον Ιανουάριο στις 71,3 μονάδες από 72,9 μονάδες τον Δεκέμβριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το Δεκέμβριο του 2011.

Καλύτερα των προσδοκιών αποδείχθηκαν τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη αναπτύχθηκε κατά 7,8% το 2012. Πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας από το 1999, αλλά είναι υψηλότερος από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Morgan Stanley καταγράφει άνοδο 7,27%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η τράπεζα ανακοίνωσε το δ’ τρίμηνο κέρδη 481 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών 275 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν στα 7 δισ. δολάρια σε σχέση με 5,4 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούσαν πως τα έσοδα της Morgan Stanley θα προσεγγίσουν τα 7,17 δισ. δολάρια.

Η General Electric ανακοίνωσε κέρδη 4,1 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 7,5% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Τα κέρδη από τις βιομηχανικές δραστηριότητες ενισχύθηκαν 3,9%, στα 2,07 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας κινείται 3,29% υψηλότερα.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Intel πραγματοποιεί πτώση 7%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση πωλήσεων για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Άλμα 6% σημειώνει η Research in Motion, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής σε "buy" από την Jeffries. Βουτιά 7% και για τη μετοχή της Capital One, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του ιαπωνικού γεν. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κυμαίνεται στο 1,33.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κινείται 0,16% χαμηλότερα στα 95,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,26% στα 1.686 δολάρια η ουγκιά.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις ευρωαγορές καθώς τα καλά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα επισκιάστηκαν από την απροσδόκητη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά 0,35% στις 6.154 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε 0,43% στις 7.702 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06% στις 3.742 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v