Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη για το θετικό πρόσημο δίνει η Wall

Mε εναλλαγές προσήμων συνεχίζονται οι συναλλαγές στη Wall. Πάνω από τα 100 γεν το δολάριο. Σε χαμηλό πενταετίας τα επιδόματα ανεργίας. Ράλι για Tesla Motors. Πτώση για χρυσό. Νέο ρεκόρ για Dax.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, σε μια συνεδρίαση με συνεχείς εναλλαγές προσήμων. Στα στοιχεία για την ανεργία και στις εταιρικές ανακοινώσεις επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 15.050 μονάδες, ο S&P διολισθαίνει 0,59% στις 1.624 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,21% χαμηλότερα στις 3.407 μονάδες.

Οι αγορές ξεκίνησαν διστακτικά μετά από πέντε συνεδριάσεις σερί με κέρδη στην Wall Street, που ώθησαν τον δείκτη Dow Jones πάνω από τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία και τον S&P σε επάλληλα ρεκόρ.

Στις αρχικές διορθωτικές διαθέσεις συνέβαλε και η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Κίνα, που έδειξε αύξηση 4% στις τιμές των τροφίμων. Οι επενδυτές φοβούνται ότι αν «τσιμπήσει» ο πληθωρισμός, οι αρχές θα υποχρεωθούν να παρέμβουν για να αποθερμάνουν την οικονομία.

Η νέα βελτίωση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ λειτούργησε πάντως θετικά στην επενδυτική ψυχολογία, οδηγώντας τους δείκτες προσωρινά σε θετικό έδαφος.

 Ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά 4.000 στην αμερικανική αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στα ταμεία εμφανίστηκαν 323.000 νέοι άνεργοι. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα 5ετών και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο 2008.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, οι μετοχές των Tesla Motors και Green Mountain Coffee Roasters, αντιδρούν με κατακόρυφη άνοδο 20% και 19% αντίστοιχα, στην ανακοινωση των αποτελεσμάτων τους.

Αποτελέσματα ανκοινώνουν επίσης σήμερα η Costco Wholesale Corp., η L Brands και η Carlyle Group.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανήλθε πάνω από τα 100 γεν για πρώτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο χρυσός κινείται διορθωτικά και η τιμή του πετρελαίου επίσης υποχωρεί ελαφρώς.

Διορθωτικές κινήσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα νέα υψηλά 5ετίας που κατακτήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι συνεδριάσεις εκτυλίχθηκαν με περιορισμένες διακυμάνσεις και κυρίως στα "κόκκινα" αλλά η ανακοίνωση των καλών στατιστικών μεγεθών για την αμερικανική αγορά εργασίας στήριξε σε ελαφρά άνοδο ορισμένους δείκτες.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 6.593 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,16% στις 8.263 κι έκλεισε σε νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,69% χαμηλότερα στις 3.929 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v