Επέστρεψε στα ρεκόρ η Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τους δείκτες Dow και S&P να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και Fed. Πτώση για Apple. Πιέσεις για πετρέλαιο, χρυσό. Σε υψηλό 11 ετών το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Κέρδη στη Wall Street με τους δείκτες Dow και S&P να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα και Fed. Πιέσεις για πετρέλαιο, χρυσό. Σε υψηλό 11 ετών το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα η Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους τόσο στη Fed όσο και στις επιχειρηματικές εξελίξεις εταιριών κολοσσών στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα οι επενδυτές αρχικά κινήθηκαν επιφυλακτικά, αναμένοντας τα πρώτα σινιάλα από τις ομιλίες στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με την πιστωτική πολιτική που θα υιοθετηθεί στο επόμενο διάστημα.

Τα σινιάλα εμφανίστηκαν κατά το μέσο της συνεδρίασης όταν σε αντίστοιχες ομιλίες τους, δύο στελέχη της Fed μίλησαν θετικά για την επίδραση που είχαν στην οικονομία τα προγράμματα επαναγοράς ομολόγων αφήνοντας να διαφανεί η προοπτική ότι αυτά θα συνεχισθούν.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Fed Ben Bernanke θα καταθέσει την Τετάρτη ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του κογκρέσου σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και παράλληλα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας στις 30 Απριλίου.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Apple υποχώρησε 0,65% μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του Κογκρέσου που καταγγέλλει τον όμιλο για φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στον αντίποδα η μετοχή της Home Depot ενισχύθηκε 2,7% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου και την αναβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας για το 2013.

Με κέρδη αντέδρασε και η μετοχή της J.P. Morgan Chase & Co. στην απόρριψη της πρότασης διαχωρισμού των ρόλων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Jamie Dimon, από τους μετόχους της τράπεζας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 95,81 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,7% στα 1.374 δολ./oz.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 5,7% στο 1,49 δολ. και το δικαίωμα της Coca Cola ΗΒC κινήθηκε χαμηλότερα 1,5% στα 26,92 δολ.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,34%, στις 15.387,58 μονάδες. Ο S&P υψηλότερα 0,17%, κλείνοντας στις 1.669,16 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 3.502,12 μονάδες.

Μετά τις επάλληλες κατακτήσεις επιπέδων ρεκόρ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πραγματοποίησαν παύση και κινήθηκαν με εναλλαγές προσήμων και σταθεροποιητικές διαθέσεις.

Κλείνοντας πάντως με ελαφρά, έστω, άνοδο, οι βασικοί δείκτες κατέκτησαν νέα πολυετή υψηλά. Για την ακρίβεια, η αγορά της Φρανκφούρτης έκλεισε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, ενώ του Λονδίνου σε νέο υψηλό 11 ετών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,72% στις 6.804 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,19% στις 8.472 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,33% στις 4.036 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v