Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις τιμές των αμερικανικών ομολόγων

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων. Στο 2,54% η απόδοση του 10ετούς. Υποχωρούν και οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαικού νότου. Στο 6,16% το ελληνικό 10ετές.

Ενισχύονται οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν λιγότερο απ' όσο αναμενόταν.

Σημειώνεται ότι οι υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σε σχέση με όμοιες -σε οικονομικό επίπεδο- χώρες προκαλούν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Επιπλέον σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει προγραμματίσει δημοπρασία 7ετών ομολόγων της τάξεως των 29 δισ. δολαρίων, όπου αναμένεται η απόδοση να διαμορφωθεί σε υψηλά Απριλίου καθώς οι επενδυτές βλέπουν αύξηση των επιτοκίων το 2015 από τη Fed.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,54%.

Αντίστοιχα η απόδοση του 7ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,245% λίγο πριν την έναρξη της δημοπρασίας.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στον ευρωπαϊκό νότο, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχωρεί στο 2,124% και του ιταλικού 10ετούς στο 2,353%.

Αντίστοιχα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου παραμένει πάνω από το 6% σημειώνοντας ωστόσο πτώση στο 6,169% από 6,23 την προηγούμενη μέρα.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v