Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

2021: Η χρονιά των δικαστών

2021: Η χρονιά των δικαστών

Στην Ιταλία και τη Γαλλία, αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν διεργασίες περί την πανδημία, οι οποίες αναμένεται να θέσουν υπό αμφισβήτηση τα ίδια τα θεμέλια των δημοκρατιών «δυτικού τύπου». Είναι σαφές, δε, ότι θα μας... επηρεάσουν!

Το εμβόλιο βγάζει κάλπη

Το εμβόλιο βγάζει κάλπη

Εκλογές το φθινόπωρο και μάλιστα διπλές, υπό προϋποθέσεις. Σενάριο; Προφανώς! Πιθανό; Περισσότερο παρά ποτέ! Θα κριθεί τους επόμενους μήνες και ιδίως από την έκβαση του στοιχήματος του επόμενου καλοκαιριού.

Κορωνοϊός: Η ευθύνη μας και η ευθύνη σας

Κορωνοϊός: Η ευθύνη μας και η ευθύνη σας

Κάνουν όλοι αυτό που πρέπει; Ο καθένας από εμάς και η Πολιτεία για λογαριασμό όλων μας; Από την απάντηση που θα δώσετε σε αυτό το ερώτημα εξαρτώνται οι περαιτέρω επιπτώσεις, ανθρώπινες και οικονομικές, της πανδημίας. Κι ας… έρχεται το εμβόλιο!

Ο κορωνοϊός και το νέο φάουλ της ΕΕ

Ο κορωνοϊός και το νέο φάουλ της ΕΕ

Δεν είναι η πρώτη φορά και -κατά πάσα βεβαιότητα- ούτε και η τελευταία. Το πλέον πρόσφατο φάουλ της ΕΕ, όμως, φέρνει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά ορισμένα από τα τρωτά της σημεία.

Το διττό μήνυμα των Βρυξελλών στην Τουρκία

Το διττό μήνυμα των Βρυξελλών στην Τουρκία

Σε πρώτη ανάγνωση, η Ευρώπη απλά τίμησε την υπογραφή της. Ανάμεσα από τις «γραμμές», όμως, η αποδέσμευση ευρωπαϊκών κεφαλαίων προς την Τουρκία αυτή την περίοδο εμπεριέχει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Ίσως και... δύο!

Κορωνοϊός: Τα δύο πρόσωπα της εξουσίας

Η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, που επέλεξε η κυβέρνηση ως προς την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων έναντι διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, στέλνει το λάθος μήνυμα. Πρακτική ιδιαίτερα επικίνδυνη σε καιρούς πανδημίας!

Κορωνοϊός και... εορταστικά μπερδέματα

Τα μυστήρια του αριθμού «9» φαίνεται ότι είναι πολλά και τα ξεπερνά μόνον η... Εκκλησία! Το πώς και το γιατί, δε, αφορούν ένα πραγματικό θαύμα, υπό τις τρέχουσες επιδημιολογικές περιστάσεις!

Το πεντικιούρ και η... ομολογία ήττας

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ομολογεί ότι το ΕΣΥ είναι υπό πίεση και ότι οι ΜΕΘ βρίσκονται στα όριά τους, γιατί διευρύνει τον αριθμό των δυνητικών τόπων μετάδοσης του ιού; Εντέλει ποια είναι η λογική των μέτρων;

Click away και έρχεται ο… λογαριασμός!

Η επιστροφή σε κάποιου είδους κανονικότητα αποτελεί διακαή πόθων των περισσοτέρων. Είναι απαραίτητο όμως να την εκβιάσουμε, όταν το εμβόλιο είναι μόλις προ των πυλών; Γιατί τόση σπουδή με το click away;

Ο,τι κάνουμε μόνοι μας!

Ανεξάρτητα από τον τρόπο και την ταχύτητα που θα ανοίξει η αγορά, ο έλεγχος της πανδημίας και βεβαίως η προσωπική μας υγεία εναπόκειται, κυρίως, σε εμάς. Ας μην το ξεχνάμε!

Το εμβόλιο της συναίνεσης

Φυσικοί σύμμαχοι και κοινοί εχθροί

Η πανδημία και οι ήρωες του 2021

Ο κορωνοϊός, οι μνήμες και τα μηνύματα

Η πανδημία, τα εμβόλια και... η πάρτη μας

Εγκλωβισμένοι στο Μαξίμου

Η πανδημία και το δύσκολο μονοπάτι του 2021

Το «σικέ» παιχνίδι στην ΕΕ

Μην παίζετε με τη δημόσια υγεία

Ψηφιακή μετάβαση και καθημερινές ανάγκες

v