ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η σφραγίδα ποτέ δεν πεθαίνει

Η σφραγίδα ποτέ δεν πεθαίνει

Καμιά φορά τα πράγματα έχουν τη δική τους δυναμική και ό,τι κι αν κάνουμε, δεν μπορούμε να τα εμποδίσουμε. Κάπως έτσι και με την υπόθεση της… σφραγίδας. Την έχουμε «παντρευτεί». 

Συντάξεις: Το κρίσιμο λάθος και οι βαριές ευθύνες

Συντάξεις: Το κρίσιμο λάθος και οι βαριές ευθύνες

Το κουβεντιάζουμε πάνω από 25 χρόνια, όμως, ακόμη να το λύσουμε. Πολίτες και πολιτικοί φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το τελικό αποτέλεσμα τους βαρύνει και η ανάγκη λύσεων είναι πλέον επιτακτική.

Σαράντα χρόνια «φαγούρα»

Σαράντα χρόνια «φαγούρα»

Το «ζαλίζουμε» τέσσερις δεκαετίες και οφείλουμε να έχουμε καταλήξει κάπου. Αν μη τι άλλο, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε ύψη και σε βάθη κι αν έχουμε μυαλό, μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας…

Να που έμεινε και κάτι!

Να που έμεινε και κάτι!

Τι κάνει τα ελληνικά «χαρτιά» να τρέχουν; Τι είναι αυτό που προεξοφλούν οι αγορές στα ομόλογα και στις μετοχές; Ίσως για να το εντοπίσουμε, θα έπρεπε να δούμε τα πράγματα με μία δόση στωικότητας.

Το γκουβέρνο ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο

Το γκουβέρνο ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο

Όχι μόνο στον ρυθμό του «τα καλά και συμφέροντα» αλλά μάλλον σε εκείνον του «πάρ' τα όλα», φαίνεται να κινείται το ελληνικό δημόσιο… Εμ μάς τα παίρνει, εμ μάς λέει ότι φταίμε κιόλας…

Η «κουλτούρα πληρωμών» και η άλλη όψη

Προεκλογική περίοδος είναι και η εξαγγελία μίας νέας ρύθμισης οφειλών έχει πάντα τα οφέλη της. Τυχόν περαιτέρω καθυστέρησή της, όμως, δημιουργεί και σειρά… κινδύνων.

Στη βάσανο της κάλπης

Μία «Προοδευτική Συμμαχία» ή μία «οπισθοδρομική συμμαχία»; Όποια κι αν είναι η απάντηση, πιθανότατα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αντίθετα, αυτό που έχει, είναι οι προσεχείς δημοσκοπήσεις και βεβαίως οι… εκλογές.

Τα «μυστήρια» των Εξαρχείων

Ποιον εξυπηρετεί η συνέχιση της παρούσας κατάστασης στα Εξάρχεια; Μόνο ένα ιδιότυπο ακροαριστερό κοινό ή και άλλες «δυνάμεις»; Διότι πλέον τα πράγματα δεν αφορούν μόνον την επιβολή του νόμου…

Συνδικαλιστική απαξίωση

Οι βιαιότητες στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο, όσο καταδικαστέες κι αν είναι, αποτυπώνουν την κατάντια του ελληνικού συνδικαλισμού. Πρόκειται, δε, για μία παλιά… ιστορία.

Οι Πρέσπες και ο συναγερμός στην Αγκυρα

Ευλόγως, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Έτσι, η «πρεμούρα» που ήδη επιδεικνύει η Άγκυρα, ίσως είναι ενδεικτική των αποτελεσμάτων που παράγουν οι Πρέσπες.

Ο δρόμος που οδηγεί πραγματικά στα Σκόπια

Ο λάθος δρόμος για την Τουρκία

Τα σκληρά μαθήματα του Brexit

Οι συνεπείς δανειολήπτες και τα ευχολόγια

Το δίκιο του ισχυρού

Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει

Τουρισμός και… πάσης Ελλάδος

Ο νηφάλιος δρόμος

Πότε τα λόγια θα γίνουν πράξη;

Το πραγματικό στοίχημα Μητσοτάκη

v