Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ανοίξτε τους πλειστηριασμούς για τα μεγάλα χρέη

Ανοίξτε τους πλειστηριασμούς για τα μεγάλα χρέη

Για την πρώτη κατοικία και τα ευάλωτα νοικοκυριά, ούτε λόγος υπό τις παρούσες περιστάσεις. Για τις «καραμπινάτες» υποθέσεις, του ενός εκατομμυρίου ευρώ ή των πεντακοσίων χιλιάδων, όμως, γιατί να μην «ανοίξουν» πάλι οι πλειστηριασμοί;

Πανστρατιά κατά της πανδημίας

Πανστρατιά κατά της πανδημίας

Το τελευταίο χιλιόμετρο δείχνει να είναι το πιο δύσκολο. Στη μάχη κατά της πανδημίας, οφείλει να βρεθεί στο πλευρό του ΕΣΥ και ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας. Αυτοβούλως και όχι ως αποτέλεσμα… εντολής.

Η όμορφη Ευρώπη όμορφα «καίγεται»

Η όμορφη Ευρώπη όμορφα «καίγεται»

Σε τέσσερις ελευθερίες στηρίχτηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ώστε να φθάσει εκεί που είναι σήμερα. Μέχρι στιγμής, δύο έχουν καταπατηθεί και… απομένουν μόνον άλλες δύο.

Αμυνα δεν είναι μόνον οι δαπάνες

Αμυνα δεν είναι μόνον οι δαπάνες

Η Κομισιόν άνοιξε χθες «παράθυρο» για ακόμη μία χρονιά χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής το 2022, αλλά είπε και μία μεγάλη αλήθεια. Καταλυτικής σημασίας, δε, για το μέλλον της χώρας μας. Ας την ακούσουμε…

Ο κορωνοϊός, το lockdown και οι… έξυπνες λύσεις

Ο κορωνοϊός, το lockdown και οι… έξυπνες λύσεις

Εάν όντως υπήρχαν ευφυέστερες λύσεις, γιατί δεν τις εφάρμοζαν έως τώρα; Μήπως για ακόμη μία φορά «κοροϊδευόμαστε, μεταξύ μας»; Δεν θα ήταν απλούστερο να εφαρμοστούν πραγματικά τα μέτρα που ήδη ισχύουν;

Η σωστή συνταγή για το ευρωδιαβατήριο

Οσο σαφής είναι η ανάγκη επανέναρξης της ευρωπαϊκής οικονομίας άλλο τόσο είναι αυτή της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Έτσι, στην πρόταση Μητσοτάκη για διαβατήριο εμβολιασμού, υπάρχει «αντιπρόταση» από την Κομισιόν.

Ο Ταραντίλης, το κερασάκι στην τούρτα!

Η παραίτηση Ταραντίλη δεν σημειώθηκε «εν κενώ» αλλά εντός μίας συγκεκριμένης πολιτικής συγκυρίας, η οποία υπήρξε πλήρης κριτικής για την κυβέρνηση. Απότοκό της, ενδεχομένως, και η συγκεκριμένη παραίτηση.

Στον βούρκο των συμψηφισμών

Στη διάρκεια μίας κοινοβουλευτικής συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών, η ένταση είναι αναμενόμενη. Τουλάχιστον, για την ελληνική Βουλή. Ο «βούρκος», όμως, θα όφειλε να μην είναι. Ιδίως επί ενός ζητήματος όπως το «MeΤoo».

Προσοχή, γκρεμός!

Είναι απολύτως ορατός και οδεύουμε με αμείωτη ταχύτητα προς αυτόν. Για να τον αποφύγουμε, είναι μάλλον πολύ αργά. Μπορούμε όμως να κάνουμε την πτώση ομαλότερη.

Το χαμένο δίκιο της Αριστεράς

Η κουβέντα είναι παλιά, παραμένει όμως πάντα ζωντανή. Μπορεί όποιος θέλει και για όποιον λόγο, να καταλαμβάνει τα ελληνικά πανεπιστήμια; Από την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, κρίνονται πολλά…

Υπόθεση Λιγνάδη: Δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας αλλά ουσίας

Κορωνοϊός: Μεταξύ μας κοροϊδευόμαστε!

Μάρτης γδάρτης για οικονομία - πανδημία

Νέο blackout, αλλά ίδιες οι ευθύνες

Ο στρατηγός άνεμος, τα δέντρα και άλλες θεωρίες συνωμοσίας

Κράτος «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι»

Ο εφιάλτης των φόρων

Το μέγεθος μετράει στην οικονομία

Παιχνίδια στην πλάτη του κόσμου

Η πανδημία, οι υπουργοί και τα «μαγαζάκια»

v