Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ελληνικής δεξιάς

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ελληνικής δεξιάς

Προφανώς δεν θα καταρρεύσει ο κόσμος, εάν τα ομόφυλα ζευγάρια αποκτήσουν ίσα δικαιώματα ενώπιον του νόμου. Αντίθετα, η χώρα μας θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο που τόσες άλλες δυτικές χώρες ακολούθησαν κατά το παρελθόν. Πού το μεμπτόν;

Ο καλός μαθητής και ο «άτακτος» ηγέτης

Ο καλός μαθητής και ο «άτακτος» ηγέτης

Ο «καλός μαθητής» συχνά ακούει τα μπράβο και τα εύγε. Ενίοτε, όμως, ιδίως όταν διακυβεύονται υπέρτερα συμφέροντα, άλλος είναι που βγαίνει κερδισμένος. Ο «άτακτος» και ο απείθαρχος, που θα διαπραγματευτεί, όμως, όπως τον συμφέρει.

Η σπίθα που θα φέρει την καταστροφή

Η σπίθα που θα φέρει την καταστροφή

Από τα Στενά του Ορμούζ έως τις ακτές της Μεσογείου η Μέση Ανατολή αποτελεί μία πραγματική πυριτιδαποθήκη. Η σπίθα που θα οδηγήσει στην έκρηξή της θα μπορούσε να αφορά ακόμη και σε ένα «ατύχημα». Τα παραδείγματα είναι ήδη πολλά…

Ο Συρίγος, η Λωζάνη και η ουσία

Ο Συρίγος, η Λωζάνη και η ουσία

Η Συνθήκη της Λωζάνης είτε είναι σε πλήρη ισχύ και «θεμέλιο» για τις σχέσεις μας με την Τουρκία, είτε «παρωχημένη» κατά 97% και άρα μειωμένης αξίας. Δεν μπορεί να είναι και τα δυο ενόψει των «διαβουλεύσεων» με την Τουρκία.

Το εθνικό συμφέρον και η Ερυθρά θάλασσα

Το εθνικό συμφέρον και η Ερυθρά θάλασσα

Παρά τους προφανείς κινδύνους και τα όποια μελανά της σημεία, η συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή δύναμη προστασίας της ναυσιπλοΐας «Φύλακας Ευημερίας» ήταν επιβεβλημένη. Αφορά το ζωτικό εθνικό συμφέρον.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, με τις μεταρρυθμίσεις

Μάλλον δεν «το έχουμε» με τις μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας. Μας αρέσει, κατά τα φαινόμενα, όπως είναι και δεν θέλουμε να αλλάξει. Ας μη διαμαρτυρόμαστε, όμως, τότε, για την κατάντια του…

Ούτε από νόμους πάμε καλά

Κακονομία και πολυνομία πάντα είχαμε στη χώρα μας. Αυτό όμως που διαδραματίζεται αυτές τις ημέρες, στη δύση του 2023, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ενδέχεται να μην έχει προηγούμενο. Γίνεται, κυριολεκτικά, της… τροπολογίας.

Κράτος ανασφάλειας

Ακόμη πόσο αίμα πρέπει να χυθεί στη διάρκεια εγκληματικών ενεργειών, ώστε να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι πλέον η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου; Απαιτείται άμεσα διόρθωση πορείας και επιβολή του νόμου.

Ο «βολικός» καβγάς εντός της ΝΔ

Όταν δύο πρώην πρωθυπουργοί επιμένουν στη «δεξιά ατζέντα», δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: είτε ότι αυτή όντως απειλείται εντός της κυβερνώσας παράταξης είτε ότι υπάρχουν άλλοι στόχοι.

Οπαδική βία και πολιτικά αυτογκόλ

Το πολιτικό κόστος, κατά τα φαινόμενα, στάθηκε για ακόμη μία φορά ως ανυπέρβλητο εμπόδιο στη λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά της οπαδικής βίας. Με μέτρα «χάδια», δουλειά δεν γίνεται!

Τα δύο πρόσωπα της ΝΔ στα ελληνοτουρκικά

Τι «κρατάμε» από την επίσκεψη Ερντογάν

Ο Ερντογάν και οι δύο αναγνώσεις του καζάν-καζάν

Η βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας

Οι «άριστοι» Στρασβούργου και Βρυξελλών

Καθημερινότητα ντεμέκ με «καλάθια» και «pass»

Πείραμα δημοκρατίας η επιστολική ψήφος

Διπλό μήνυμα ΟΟΣΑ - Στουρνάρα για την οικονομία

Φοροδιαφυγή, ελεύθεροι επαγγελματίες και πελατειακό κόστος

Στα λόγια... πάμε καλά

v