Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η ακρίβεια και το ανούσιο blame game

Η ακρίβεια και το ανούσιο blame game

Τα ρίχνει ο ένας στον άλλον και αμφότεροι μιλούν για υποστελέχωση των υπηρεσιών τους. Την ίδια ώρα, όμως, η ακρίβεια «τρέχει» και ο πληθωρισμός «τσιμπάει» ξανά προς τα πάνω. Μια χαρά κατάσταση!

Η ακρίβεια και οι συνταγές από το χθες

Η ακρίβεια και οι συνταγές από το χθες

Ο πληθωρισμός πέφτει, οι τιμές στα τρόφιμα ανεβαίνουν. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου η κυβέρνηση επιστρατεύει συνταγές από το παρελθόν ενώ αρνείται να «ακουμπήσει» το «κλειδί» της υπόθεσης: τους όρους ανταγωνισμού.

Φορολογούμενοι και «πελάτες»

Φορολογούμενοι και «πελάτες»

Φοροδιαφεύγουν αλλά βρίσκονται στο «απυρόβλητο» επειδή αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος. Από τον τρόπο που θα τους αντιμετωπίσει εφεξής, όμως, η κυβέρνηση, θα κριθεί και η αξιοπιστία της.

TAGS ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Ακόμη στην αφετηρία το τρένο των μεταρρυθμίσεων

Ακόμη στην αφετηρία το τρένο των μεταρρυθμίσεων

Επί μνημονίων, η χώρα απέστρεφε το πρόσωπό της από τις μεταρρυθμίσεις, επικαλούμενη αντίσταση στις πιέσεις εταίρων και δανειστών. Σήμερα, εξακολουθεί να στέκει άπραγη. Πρόκειται για μία αυτοκαταστροφική στάση.

Ο απρόβλεπτος κύριος Ερντογάν

Ο απρόβλεπτος κύριος Ερντογάν

Υπό άλλες συνθήκες η ελληνική κυβέρνηση θα όφειλε σήμερα να απευθύνει μία επιστολή προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για την ανοικτή θέση που αυτός έλαβε χθες υπέρ της ισλαμιστικής, τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Το υπαρξιακό δίλημμα της ΕΕ

Εάν δεν γνωρίζεις τον προορισμό σου, είναι ιδιαιτέρως αβέβαιο εάν θα φθάσεις τελικά σε αυτόν. Έτσι και η ΕΕ. Ταλανιζόμενη μεταξύ της ύπαρξής της ως ενός χαλαρού οικονομικού μορφώματος και ενός άλλου ρόλου, που αδυνατεί επί του παρόντος να προσδιορίσει, πορεύεται σήμερα προς… άγνωστη κατεύθυνση.

Η σύγκρουση των πολιτισμών και η Ελλάδα

Η γενίκευση της σύρραξης που αυτή τη στιγμή μαίνεται στη Μ. Ανατολή αποτελεί ένα ισχυρό ενδεχόμενο. Σε περίπτωση που διαβεί το κατώφλι μας, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε.

Οι ανάγκες των καιρών και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως κόμμα αντίδρασης ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ένα ικανό τμήμα του εκλογικού σώματος, ώστε να αναρριχηθεί στην εξουσία. Έκτοτε γνώρισε αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες και οι επόμενοι μήνες θα καταδείξουν εάν η πορεία του ήταν απλώς μετεωρική.

Το μοντέλο Ουγγαρίας για λύση του δημογραφικού

Η «αφορολόγητη μάνα» μπορεί να προσφέρει στην Ουγγαρία, με ορίζοντα εικοσαετίας, τουλάχιστον τέσσερις ή και περισσότερους φορολογούμενους. Μια λύση για το δημογραφικό που αξίζει να εξεταστεί και από τη χώρα μας.

Η γλώσσα, το μυαλό και το παραπληγικό σαλιγκάρι

Πάμε από τη μία κρίση στην άλλη και η αβεβαιότητα είναι η νέα καθημερινότητα. Όλα αυτά, δε, ενώ στέκουμε μπροστά στην τρομακτική ευκαιρία που μας προσφέρουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Ωστόσο, περί άλλων... τυρβάζουμε!

Η Υγεία και το... νυστέρι

Το νέο στοίχημα της κεντροαριστεράς

Διπλή ήττα στην κάλπη

Η ουσία του β' γύρου των εκλογών

Η αντίστροφη μέτρηση για την Τουρκία

Τιμές: 27 μήνες φαγούρα

Μ. Ανατολή: Το τέλος των ίσων αποστάσεων

Τα τέσσερα μηνύματα της κάλπης

Η αυτοδιοίκηση, τα κόμματα και η ψήφος μας

Παιδιά ενός «ανώτερου Θεού» οι δικαστικοί;

v