Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η αντίστροφη μέτρηση για την Τουρκία

Η αντίστροφη μέτρηση για την Τουρκία

Παίζει «διπλό ταμπλό» εδώ και χρόνια, κατορθώνοντας να μένει στο απυρόβλητο. Πλέον, όμως, η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή την οδηγεί σε θέσεις καθαρά αντίθετες προς τη Δύση και -ίσως- στο τέλος της ιδιότυπης ανοχής που απολαμβάνει.

Τιμές: 27 μήνες φαγούρα

Τιμές: 27 μήνες φαγούρα

Ο πληθωρισμός υποχωρεί, οι τιμές στα τρόφιμα ανεβαίνουν. Όλα δείχνουν, δε, ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και οι ενεργειακές τιμές. Και ο χειμώνας μόλις αρχίζει…

Μ. Ανατολή: Το τέλος των ίσων αποστάσεων

Μ. Ανατολή: Το τέλος των ίσων αποστάσεων

Μετά από ένα τόσο τρομακτικό τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Ισραήλ, δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων. Πρόκειται, πρωτίστως, για ένα ζήτημα αρχών και η στάση του κάθε κράτους επ’ αυτού το προσδιορίζει.

Τα τέσσερα μηνύματα της κάλπης

Τα τέσσερα μηνύματα της κάλπης

Η κάλπη μίλησε και οι επισημάνσεις της ήσαν σαφείς. Τόσο σε ό,τι αφορά στα κόμματα όσο και στο ίδιο το εκλογικό σώμα. Μέχρι την επόμενη Κυριακή, όμως, ποιος «ακούει»;

Η αυτοδιοίκηση, τα κόμματα και η ψήφος μας

Η αυτοδιοίκηση, τα κόμματα και η ψήφος μας

Προσφέρουν στήριξη τα κόμματα, όπως λένε, σε υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους. Το ποιον εμείς θα στηρίξουμε με την ψήφο μας, όμως, καθορίζει τις τύχες του τόπου στον οποίο ζούμε. Φυσικά και τις ζωές μας.

Παιδιά ενός «ανώτερου Θεού» οι δικαστικοί;

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», ένα πράγμα, όσα συμβαίνουν στην ελληνική δικαιοσύνη. Δικαστές αποφασίζουν για τις συντάξεις δικαστικών, την ίδια ώρα που η ταχύτητα διεκπεραίωσης του έργου τους καθιστά τη χώρα μας παράδειγμα προς αποφυγή.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ελληνικού κράτους

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι γνωστά τα προβλήματα. Γιατί, τότε, τρέχουμε από πίσω τους; Γιατί σχεδόν πάντα η αντιμετώπιση είναι εκ των υστέρων;

Κοιτώντας την Ελλάδα να αργοπεθαίνει

Χάνουμε τον πληθυσμό μίας πόλης κάθε χρόνο και ουδείς δείχνει να ενδιαφέρεται να κάνει κάτι για αυτό. Κάποια στιγμή, όμως, είναι βέβαιο, αυτή η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα επίχειρα των επιλογών της.

Ο χαμένος βηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Βγαίνουν μες στην καλή χαρά και εξαγγέλλουν διάφορα τινά, μόνο και μόνο για να τα «πάρουν πίσω» ακόμη και εντός της ημέρας και χωρίς να «ανοίξει μύτη». Έτσι θα κυβερνηθεί ο τόπος, φίλτατοι;

Το μπάχαλο που τώρα πληρώνουμε πολύ ακριβά

Επικάλυψη αρμοδιοτήτων, αναποτελεσματικότητα, καθυστερήσεις κάθε λογής, σπατάλη χρημάτων και λαμογιές κάθε είδους. Το 2010 οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία επειδή δεν… αλλάζαμε. Πλέον. εάν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, οδηγούμαστε στην καταστροφή.

Η φοροδιαφυγή, οι πελάτες και ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Η πλάκα... και τα δύσκολα

Ο εφιάλτης του δις εξαμαρτείν

Η χαμένη μάχη της καθημερινότητας

Ζητούνται καλά νέα από την οικονομία

Διαχρονικά τα προβλήματα, διαχρονικές και οι... εκκλήσεις

Ο μαγικός κόσμος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ενα δύσκολο ραντεβού στη Νέα Υόρκη

Η δεύτερη ευκαιρία του κ. Μητσοτάκη

Δεν είναι ΙΧ η εξωτερική πολιτική

v