ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν λύνει την κρίση στη Λιβύη

Γιατί η Διάσκεψη του Βερολίνου δεν λύνει την κρίση στη Λιβύη

Πώς παίζει το χαρτί του πετρελαίου ο Χ. Χαφτάρ και γιατί αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή. Η στήριξη από τις τοπικές φυλές, η ροή του χρήματος και ο κίνδυνος διεθνών πιέσεων. Τα σημάδια που δείχνουν ότι η κατάπαυση πυρός βρίσκεται ακόμα μακριά.

TAGS STRATFOR

Πώς διαβάζει η Ρωσία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Πώς διαβάζει η Ρωσία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Μια βίαια χρονια που μπορεί να φέρει νέες παγκόσμιες συγκρούσεις προβλέπει το RIAC. Το ενδεχόμενο προσάρτησης της Κοιλάδας του Ιορδάνη από το Ισραήλ και οι εξελίξεις σε Ιράν και Λιβύη. Ο ρόλος της Τουρκίας και τα παιχνίδια Ερντογάν.

Τι αποκάλυψε η Τεχεράνη για τις πυραυλικές της ικανότητες

Τι αποκάλυψε η Τεχεράνη για τις πυραυλικές της ικανότητες

Ποια όπλα χρησιμοποιήθηκαν για τα αντίποινα της Τεχεράνης κατά των ΗΠΑ. Ο όγκος πυρός, η προσεκτική επιλογή των στόχων και η ακρίβεια των χτυπημάτων. Η λεπτή ισορροπία μεταξύ δημόσιας εικόνας και ουσιαστικής κήρυξης πολέμου.

TAGS STRATFOR

Stratfor: Οι μεγάλες προκλήσεις για την Ευρώπη το 2020

Stratfor: Οι μεγάλες προκλήσεις για την Ευρώπη το 2020

Η συμφωνία της ΕΕ με τη Βρετανία για το εμπόριο, μετά το Brexit, η γερμανική οικονομία καθώς και τα αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, θα βρεθούν στο επίκεντρο το 2020.Οι ημερομηνίες-κλειδιά.

TAGS STRATFOR

Πώς θα προφυλάξετε τις πιστωτικές σας κάρτες από τους χάκερ

Πώς θα προφυλάξετε τις πιστωτικές σας κάρτες από τους χάκερ

Ενώ η κλοπή λογαριασμού δεν αποτελεί νέα τακτική, οι απατεώνες εστιάζουν όλο και περισσότερο τις προσπάθειές τους σε αυτό τον τύπο επίθεσης, καθώς τις περισσότερες φορές είναι πιο επικερδής, τονίζει η Kaspersky.

Τα κίνητρα της Τουρκίας για εμπλοκή στη Λιβύη

Με την αποστολή στρατού στη Λιβύη, ο Ερντογάν ελπίζει πως θα προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του στη Μεσόγειο και θα αναδειχθεί ως ένας αποφασιστικός ηγέτης που προβάλλει την ισχύ της Τουρκίας παγκοσμίως. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού και ο ρόλος της οικονομίας.

TAGS STRATFOR

«Καμπανάκι» ή «Αρμαγεδδών» η δολοφονία Σουλεϊμανί;

H ιρανική υπερηφάνεια και η αμερικανική αλαζονεία δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή, γράφει ο γενικός διευθυντής του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.

Αντίθετοι άνεμοι για την παγκόσμια οικονομία

Οι επιθετικές εμπορικές ενέργειες Τραμπ θα συνεχίσουν να προκαλούν αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία φέτος, αν και ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιχειρήσει να κλείσει όσο το δυνατόν περισσότερες συμφωνίες πριν τις εκλογές. Εντείνεται ο ανταγωνισμός για τεχνολογική υπεροχή, ενώ αυξάνονται οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής.

TAGS STRATFOR

Οι δύσκολες ισορροπίες στη σχέση ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

Το «νέο στρατηγικό όπλο» που υποστήριξε ότι θα παρουσιάσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο κίνδυνος κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ. Η προσπάθεια προστασίας του καθεστώτος, ο κίνδυνος νέων πυρηνικών δοκιμών και οι «κόκκινες γραμμές» Ρωσίας και Κίνας.

Γιατί η Τεχεράνη δεν θα τραβήξει το σχοινί στην κόντρα με τις ΗΠΑ

Τα τεράστια πλήγματα που προκαλούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ και ποια όπλα δεν θέλει να δώσει η Τεχεράνη στην Ουάσιγκτον. Η κοινωνική αναταραχή, οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και ποιες είναι οι βασικές στρατηγικές επιδιώξεις.

Η Τουρκία δεν μπορεί να κερδίσει από τον πόλεμο στη Λιβύη

Stratfor: Η Τεχεράνη επιλέγει τον δρόμο της κλιμάκωσης

Κίνδυνος διάρρηξης των δεσμών ΗΠΑ-Ιράκ

Η Αγκυρα «καίγεται» να σώσει την κυβέρνηση της Τρίπολης

Stratfor: Οι ΗΠΑ έριξαν λάδι στη φωτιά της Μέσης Ανατολής

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Τέλος εποχής για την επιρροή του Ιράν στη Συρία

Το παιχνίδι της Τουρκίας στο μέτωπο της Λιβύης

Το μίνι ντιλ ΗΠΑ-Κίνας δεν κλείνει τα μεγάλα μέτωπα

Ευκαιρίες και προκλήσεις για τη ρωσική αρκούδα

v