ΘΕΜΑΤΑ

Ποιες τεχνολογίες «τρέχουν» το 2019

Ποιες τεχνολογίες «τρέχουν» το 2019

Δίκτυα 5G, «έξυπνα» ηχεία και Τεχνητή Νοημοσύνη βασισμένη σε cloud είναι οι τεχνολογίες αιχμής που αναμένεται να κυριαρχήσουν φέτος. 70% των εταιρειών θα χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη μέχρι το 2019. Τι προβλέπει η Deloitte.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS

Οι επιλογές της Μέι μετά την ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Οι επιλογές της Μέι μετά την ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Πρώτο μέτωπο, η πρόταση μομφής, όπου η Μέι εμφανίζεται ενισχυμένη. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του Λονδίνου στην πορεία για το Brexit. Ο «άγνωστος x» της στάσης των Βρυξελλών, η πιθανότητα συνεννόησης με την αντιπολίτευση και τα δύο ακραία σενάρια.

Οι Κούρδοι και ο γρίφος της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συρία

Οι Κούρδοι και ο γρίφος της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συρία

Τουρκία και ΗΠΑ τηρούν μεν εχθρική στάση έναντι της κυβέρνησης Άσαντ, ωστόσο το μέλλον του YPG, του στενού εταίρου των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, αποτελεί «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις τους για τη διαχείριση της επόμενης φάσης του πολέμου της Συρίας.

TAGS STRATFOR

Κρίσιμη αναμέτρηση Ουκρανίας-Ρωσίας στην Αζοφική Θάλασσα

Κρίσιμη αναμέτρηση Ουκρανίας-Ρωσίας στην Αζοφική Θάλασσα

Η αντιπαράθεση στα τέλη του 2018 και οι πρόσφατες κινήσεις του ναυτικού της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των χωρών του ΝΑΤΟ δημιουργούν φόβους για σοβαρή κλιμάκωση τους επόμενους μήνες. Ποιες είναι οι επιλογές και τι θα πρέπει να προσεχθεί.

ΗΠΑ και Κίνα θα κλιμακώσουν τον «πόλεμο»

ΗΠΑ και Κίνα θα κλιμακώσουν τον «πόλεμο»

Σε όλα τα επίπεδα θα επεκταθεί η διαμάχη μεταξύ των δυο χωρών. Γιατί οι ανακωχές στο εμπορικό μέτωπο θα αποδειχθούν «προσωρινές». Περισσότερες εντάσεις αναμένονται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον οι κινεζικοί τεχνολογικοί κολοσσοί και ο κυβερνοχώρος.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τραμπ και τι... μένει να γίνει

Ο αμερικανός πρόεδρος είναι στα μισά της θητείας αλλά πολλές προεκλογικές υποσχέσεις του είναι στα χαρτιά. Τι σηματοδοτεί η απόσυρση από τη Συρία και γιατί αναμένεται να γίνει πιο «επιθετικός». H ευρωπαϊκή άμυνα και οι δασμοί στις εισαγωγές αυτοκινήτων.

TAGS STRATFOR

Τα καλά, τα κακά και τα... άσχημα της φυγής των ΗΠΑ από τη Συρία

Πώς θα επηρεάσει τα αμερικανικά συμφέροντα η απόφαση απόσυρσης των δυνάμεων από τη Συρία. Οι σχέσεις με τους Κούρδους και την Τουρκία και η στάση Ρωσίας-Ιράν. Τι σημαίνει για την αξιοπιστία των ΗΠΑ ως «συμμάχου».

Οι απειλές για τη Δημοκρατία

Οι κίνδυνοι και οι άμυνες μέσα από ειδικό αφιέρωμα του Euro2day.gr και των New York Times. Ο κομβικός ρόλος της κρίσης, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η άνοδος του λαϊκισμού. Οι ευθύνες των ελίτ και η επόμενη ημέρα. Τι προτείνουν προσωπικότητες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Προκλήσεις και διλήμματα για τη ρωσική αρκούδα

Οι Ρώσοι θεωρούν πως η αντιπαράθεση Ρωσίας-Δύσης πιθανότατα θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς η Μόσχα θα είναι απρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις σε ΗΠΑ και ΕΕ. Οι σχέσεις με το Πεκίνο και η καχυποψία. Ποιες είναι οι προκλήσεις για τον Πούτιν.

TAGS STRATFOR

Ο στρατός του Κοσόβου και η εύθραυστη ειρήνη με τη Σερβία

Η πρόταση για μετατροπή των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσόβου σε εθνικό στρατό, απειλεί να αποσταθεροποιήσει για μια ακόμα φορά την περιοχή. Οι απειλές της Σερβίας για ένοπλη σύγκρουση και ο ρόλος των δυνάμεων της Δύσης.

TAGS STRATFOR

Τα «κίτρινα γιλέκα» και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τη Γαλλία

Πώς η σύλληψη της CFO της Huawei ανατρέπει τα δεδομένα

Νέα οικονομική κρίση απειλεί την Τουρκία

Γιατί το Κατάρ αποχαιρετά τον ΟΠΕΚ

Τι σηματοδοτεί η είσοδος εθνικιστών στο κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας

Πού οφείλεται το νέο επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας

Stratfor: Ερχεται δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη

Γιατί το φλερτ Τουρκίας-Ρωσίας δεν έχει μέλλον

Τα «σύνορα» της Ρωσίας μπαίνουν στο στόχαστρο των ΗΠΑ

Τι αλλάζει και τι όχι στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ