ΘΕΜΑΤΑ

Τι μπορεί να οδηγήσει ΗΠΑ και Ιράν σε πόλεμο

Τι μπορεί να οδηγήσει ΗΠΑ και Ιράν σε πόλεμο

Γιατί μια ευρεία σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο σενάριο. Η αμοιβαία εχθρότητα και η σημασία της έλλειψης καναλιών επικοινωνίας. Η σημασία της δομής των Ιρανικών δυνάμεων.

TAGS STRATFOR

Το οικονομικό παρελθόν της Ελλάδας στοιχειώνει το μέλλον

Το οικονομικό παρελθόν της Ελλάδας στοιχειώνει το μέλλον

Ακόμα και αν κερδίσει η ΝΔ στις επικείμενες εκλογές, η αλλαγή ηγεσίας στη χώρα δεν θα φέρει με... θαύμα την ανάκαμψη. Η υπαρξιακή κρίση της ελληνικής οικονομίας και οι εύθραυστες ισορροπίες με την Τουρκία.

TAGS STRATFOR

Ανατροπές στο στρατηγικό τρίγωνο Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ

Ανατροπές στο στρατηγικό τρίγωνο Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ

Πώς εξελίχθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι σχέσεις ΗΠΑ, Σοβιετικής Ένωσης και Κίνας. Η προσέγγιση Πεκίνου-Μόσχας, ο ανταγωνισμός με τις ΗΠΑ και γιατί Ρωσία και Υπερδύναμη μπορεί τελικά να έρθουν ποιο κοντά.

TAGS STRATFOR

Η παγκοσμιοποίηση και το παράδοξο της ανισότητας

Η παγκοσμιοποίηση και το παράδοξο της ανισότητας

Οι εργαζόμενοι των αναδυόμενων χωρών έχουν ωφεληθεί από την παγκοσμιοποίηση αλλά όχι και αυτοί των πλούσιων χωρών. Η απατηλή λύση του προστατευτισμού και ο κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης. Ποιες πολιτικές πρέπει να εφαρμόσουν οι δυτικές κυβερνήσεις.

Οι επιθέσεις στα τάνκερ και ο κίνδυνος σύρραξης ΗΠΑ-Ιράν

Οι επιθέσεις στα τάνκερ και ο κίνδυνος σύρραξης ΗΠΑ-Ιράν

Το περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν αυξάνει τον κίνδυνο ευρύτερης πολεμικής σύγκρουσης. Τα σενάρια για τους πιθανούς δράστες και τα κίνητρα. Οι επιπτώσεις στις τιμές της ενέργειας και την παγκόσμια οικονομία.

Οι επιλογές της Μόσχας σε ενδεχόμενη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν

Η Ρωσία δεν θέλει να εμπλακεί σε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, όμως έχει επιλογές και δεν θα παρακολουθήσει με σταυρωμένα χέρια την αλλαγή ισορροπιών προς όφελος των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, γράφει το Ρωσικό Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Το επικίνδυνο κοκτέιλ ΑΙ, κυβερνοεπιθέσεων και πυρηνικών όπλων

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ανατρέψει τα στρατιωτικά δεδομένα και να δώσει πλεονέκτημα. Ο νέος τύπος ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και ο ρόλος της Κίνας. Η ανάγκη να υπάρξει διαπραγμάτευση νέων κανόνων και τα μαθήματα από τις συμφωνίες για τα πυρηνικά.

TAGS STRATFOR

Η ένταση Ιράν-ΗΠΑ και τα μαθήματα από τη μάχη του Σομ

Οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πως δεν επιδιώκουν πόλεμο με το Ιρανικό καθεστώς, όμως είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε επίθεση. H επίδειξη ισχύος του Τραμπ και τι κοινό έχει με τον Κάιζερ, τον Τσάρο και τον Βασιλιά της Αγγλίας το 1914.

TAGS STRATFOR

Οι επικίνδυνες στρατηγικές των μεγάλων δυνάμεων στη Μ. Ανατολή

Οι κινήσεις των ΗΠΑ για να αναγκάσουν το Ιράν να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή να προκαλέσουν εξέγερση κατά της κυβέρνησης. Πώς περιπλέκει τα πράγματα η στρατηγική Κίνας και Ρωσίας. Η στάση της Ευρώπης και η ευκαιρία της... Βενεζουέλας.

TAGS STRATFOR

Οι ευρωσκεπτικιστές ανατρέπουν τις «σταθερές» στο Ευρωκοινοβούλιο

Κίνδυνος να βρεθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση με ένα ιδεολογικά κατακερματισμένο Ευρωκοινοβούλιο. Οι θέσεις των βασικών κομμάτων για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, εμπόριο και τη μετανάστευση και ο ρόλος των ευρωσκεπτικιστών. Γιατί περιπλέκεται η νομοθετική διαδικασία στην ΕΕ.

TAGS STRATFOR

Οι ευρωεκλογές και οι εύθραυστες συμμαχίες

Τα rockonomics και η χαμένη μεσαία τάξη

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι πιο πολιτικά κατακερματισμένες

Η κρίση στη Βενεζουέλα και οι κίνδυνοι για την παραγωγή πετρελαίου

Ενα σαμποτάζ μπορεί να βάλει φωτιά στον Περσικό Κόλπο

Turning Points 2019: Βήματα μπροστά

Οι κίνδυνοι από τις νέες εκλογές στην Κωνσταντινούπολη

Ο ΠΟΕ, οι δασμοί και το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας

Πού οδηγεί η κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ

Παιχνίδια κατασκοπείας με κοριούς και κυβερνοεπιθέσεις

v