ΘΕΜΑΤΑ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η παγίδα της ομοφωνίας

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η παγίδα της ομοφωνίας

Η συνεργασία σε ασφάλεια και άμυνα πιθανότατα θα αυξηθεί εντός της ΕΕ, ωστόσο μεγάλο εμπόδιο παραμένει η ανάγκη ομοφωνίας. Ο «πειρασμός» για παράκαμψη των θεσμικών περιορισμών και οι κίνδυνοι μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων».

TAGS STRATFOR

Τα δεσμά και οι κίνδυνοι για τη νέα ιταλική κυβέρνηση

Τα δεσμά και οι κίνδυνοι για τη νέα ιταλική κυβέρνηση

Εσωτερικές διαφορές, γραφειοκρατία, συμφέροντα και παράλληλα κέντρα εξουσίας θα περιορίσουν τα περιθώρια δράσεων της νέας ιταλικής κυβέρνησης. Η συσχέτιση με την Ελλάδα, οι διαφορετικές στρατηγικές των δυο κομμάτων και οι επιλογές των Βρυξελλών.

Το γεωπολιτικό παιχνίδι και ο νέος κύκλος βίας στη Γάζα

Το γεωπολιτικό παιχνίδι και ο νέος κύκλος βίας στη Γάζα

Ευκαιρίες και ρίσκα κρύβει η αναζωπύρωση της βίας. Ποιοι προσπαθούν να την χρησιμοποιήσουν για εσωτερική κατανάλωση και ποιοι ως «παρακαταθήκη» για το μέλλον. Τα προβλήματα των Παλαιστινίων και το Ισραήλ.

TAGS STRATFOR

Η Ελλάδα, η Νικαράγουα και οι συντάξεις

Η Ελλάδα, η Νικαράγουα και οι συντάξεις

Δύο «σκληρές» αριστερές κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν την ίδια συνταγή λιτότητας. Η διαφορετικού τύπου αντίδραση των πολιτών, η αντίληψη περί «αλληλεγγύης των γενεών» και πού οφείλεται. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Πού οδηγεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ

Πού οδηγεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ

Σοβαρή και με ευρύτερες προεκτάσεις, η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Τεχεράνης-Τελ Αβιβ επί του συριακού εδάφους. Ποιες είναι οι στρατηγικές και οι περιορισμοί των δύο πλευρών. Πώς μπορεί να εμπλακούν Ρωσία και ΗΠΑ και πόσο πιθανή είναι η μεταφορά της κρίσης σε άλλες χώρες.

TAGS STRATFOR

Πού οδηγεί η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία με το Ιράν

Τα ερωτήματα που εγείρει η απόφαση του Ντ. Τραμπ να βγει από τη συμφωνία για τα πυρηνικά και να επαναφέρει τις κυρώσεις. Ο κρίσιμος ρόλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι τρεις στρατηγικές επιλογές της Τεχεράνης. Τι θα γίνει με τις εξαγωγές πετρελαίου.

TAGS STRATFOR

Σχοινάς: Γιατί στηρίζουμε τη βιομηχανία τροφίμων

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογραμμίζει την παραγωγική σημασία ενός κορυφαίου κλάδου της ελληνικής μεταποίησης.

Turning points για την Ελλάδα και τον κόσμο

Μεγάλο αφιέρωμα του Euro2day.gr και των New York Times καταγράφει τα σημεία καμπής στην Ελλάδα και στον κόσμο. Είκοσι επτά προσωπικότητες από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή αναλύουν τα νέα δεδομένα από την πολιτική και την οικονομία ως την τεχνολογία και τη διανόηση.

H συμφωνία Κιμ-Μουν και η νέα στρατηγική της Πιονγκγιάνγκ

O στόχος της Βόρειας Κορέας είναι να αλλάξει τις εντυπώσεις ενόψει της συνόδου με τις ΗΠΑ, με το βλέμμα στην χαλάρωση των οικονομικών περιορισμών. Οι υποσχέσεις για αποπυρηνικοποίηση, ο ρόλος της Νότιας Κορέας και η Κίνα.

TAGS STRATFOR

Λεπτές ισορροπίες στο τρίγωνο Μέρκελ-Μακρόν-Τραμπ

Το Βερολίνο επιζητεί λύση στο θέμα των δασμών, ενώ το Παρίσι θέλει να εκμεταλλευτεί το Brexit για να αναλάβει ρόλο «διαμεσολαβητή» μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ. Τα μέτωπα με Ιράν-Συρία και οι σχέσεις με Ρωσία.

TAGS STRATFOR

Γιατί κήρυξε πρόωρα εκλογές ο Ερντογάν

Τι πραγματικά πέτυχαν οι πύραυλοι των ΗΠΑ στη Συρία

Ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της επίθεσης στη Συρία

Οι δύσκολες επιλογές των ΗΠΑ για το χτύπημα στη Συρία

To Aκτιβιστικό Μανιφέστο και το φάντασμα του Μαρξ

Τα αδιέξοδα και οι επιλογές στη σχέση Τουρκίας-ΕΕ

Τα «μέτωπα» της Τουρκίας θα παραμείνουν ανοικτά

Ο πραγματισμός θα κυριαρχήσει στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Η δύσκολη «επόμενη μέρα» για τους Κούρδους στη Συρία

Πώς μπορεί να γίνει το χρέος πραγματικά βιώσιμο