ΘΕΜΑΤΑ

Σύννεφα στον ορίζοντα για την Ελλάδα

Σύννεφα στον ορίζοντα για την Ελλάδα

Η οικονομία της χώρας παραμένει εύθραυστη μετά από δέκα χρόνια κρίσης. Οι επερχόμενες εκλογές και τα προβλήματα των τραπεζών. Η σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα Βαλκάνια και την κυβέρνηση Τσίπρα.

TAGS STRATFOR

Κρίσιμη στροφή στη στρατηγική της Ρωσίας

Κρίσιμη στροφή στη στρατηγική της Ρωσίας

Η ευρασιατική ταυτότητα και στρατηγική του Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δημογραφικές αλλαγές, η επιδίωξη της συλλογικής σταθερότητας και οι ιδιαιτερότητες του ρωσικού εθνικισμού. Κρίσιμοι ελιγμοί της Μόσχας μεταξύ Δύσης και Κίνας.

TAGS STRATFOR

Μπορούν Ρωσία και ΕΕ να ξεπεράσουν τις διαφορές τους στα Βαλκάνια;

Μπορούν Ρωσία και ΕΕ να ξεπεράσουν τις διαφορές τους στα Βαλκάνια;

Τους λόγους για τους οποίους η Μόσχα τηρεί τη συγκεκριμένη της στάση στην περιοχή των Βαλκανίων αναλύσει ο Maxim Samorukov αναπληρωτής αρχισυντάκτης του Carnegie Moscow Center. Οι αλληλοκατηγορίες με την ΕΕ και ο ρόλος των ΗΠΑ.

Γαλλία και Γερμανία «φρεσκάρουν» τη συμμαχία τους

Γαλλία και Γερμανία «φρεσκάρουν» τη συμμαχία τους

Σαράντα έξι χρόνια μετά την υπογραφή της πρώτης Συνθήκης, Παρίσι και Βερολίνο ετοιμάζονται να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους για μια ακόμα φορά. Όμως, οι περίπλοκες καταστάσεις στην Ευρώπη θα μπορούσαν κάλλιστα να μπουν εμπόδιο στη φιλία των δύο χωρών.

TAGS STRATFOR

Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων στα Βαλκάνια και η Ρωσία

Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων στα Βαλκάνια και η Ρωσία

Η σημασία της περιοχής των Βαλκανίων για τις σχέσεις της Ρωσίας με Ευρώπη, ΝΑΤΟ, Τουρκία και Κίνα. Οι "παίκτες" που επηρεάζουν την περιοχή και τα συμφέροντα. Η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας και τι θα σήμαινε απόσυρση από τα Βαλκάνια.

Ποιες τεχνολογίες «τρέχουν» το 2019

Δίκτυα 5G, «έξυπνα» ηχεία και Τεχνητή Νοημοσύνη βασισμένη σε cloud είναι οι τεχνολογίες αιχμής που αναμένεται να κυριαρχήσουν φέτος. 70% των εταιρειών θα χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη μέχρι το 2019. Τι προβλέπει η Deloitte.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS

Οι επιλογές της Μέι μετά την ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Πρώτο μέτωπο, η πρόταση μομφής, όπου η Μέι εμφανίζεται ενισχυμένη. Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του Λονδίνου στην πορεία για το Brexit. Ο «άγνωστος x» της στάσης των Βρυξελλών, η πιθανότητα συνεννόησης με την αντιπολίτευση και τα δύο ακραία σενάρια.

Οι Κούρδοι και ο γρίφος της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συρία

Τουρκία και ΗΠΑ τηρούν μεν εχθρική στάση έναντι της κυβέρνησης Άσαντ, ωστόσο το μέλλον του YPG, του στενού εταίρου των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, αποτελεί «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις τους για τη διαχείριση της επόμενης φάσης του πολέμου της Συρίας.

TAGS STRATFOR

Κρίσιμη αναμέτρηση Ουκρανίας-Ρωσίας στην Αζοφική Θάλασσα

Η αντιπαράθεση στα τέλη του 2018 και οι πρόσφατες κινήσεις του ναυτικού της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των χωρών του ΝΑΤΟ δημιουργούν φόβους για σοβαρή κλιμάκωση τους επόμενους μήνες. Ποιες είναι οι επιλογές και τι θα πρέπει να προσεχθεί.

ΗΠΑ και Κίνα θα κλιμακώσουν τον «πόλεμο»

Σε όλα τα επίπεδα θα επεκταθεί η διαμάχη μεταξύ των δυο χωρών. Γιατί οι ανακωχές στο εμπορικό μέτωπο θα αποδειχθούν «προσωρινές». Περισσότερες εντάσεις αναμένονται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον οι κινεζικοί τεχνολογικοί κολοσσοί και ο κυβερνοχώρος.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις Τραμπ και τι... μένει να γίνει

Τα καλά, τα κακά και τα... άσχημα της φυγής των ΗΠΑ από τη Συρία

Οι απειλές για τη Δημοκρατία

Προκλήσεις και διλήμματα για τη ρωσική αρκούδα

Ο στρατός του Κοσόβου και η εύθραυστη ειρήνη με τη Σερβία

Τα «κίτρινα γιλέκα» και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τη Γαλλία

Πώς η σύλληψη της CFO της Huawei ανατρέπει τα δεδομένα

Νέα οικονομική κρίση απειλεί την Τουρκία

Γιατί το Κατάρ αποχαιρετά τον ΟΠΕΚ

Τι σηματοδοτεί η είσοδος εθνικιστών στο κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας

v