ΘΕΜΑΤΑ

Πώς η Ουάσιγκτον φέρνει πιο κοντά Μόσχα και Πεκίνο

Πώς η Ουάσιγκτον φέρνει πιο κοντά Μόσχα και Πεκίνο

Ποια είναι τα βασικά εργαλεία για να αποκτήσουν ισχυρότερους οικονομικούς δεσμούς Ρωσία και Κίνα. Η σκακιέρα της Κεντρικής Ασίας και οι «ανταγωνιστικές παρορμήσεις». Ο ρόλος της στρατηγικής Τραμπ και τα μέτωπα σε Ιράν και Συρία.

TAGS STRATFOR

Η σκοτεινή πλευρά της γερμανικής οικονομίας

Η σκοτεινή πλευρά της γερμανικής οικονομίας

Οι τρεις μεγάλες ψευδαισθήσεις για το γερμανικό οικονομικό θαύμα. Ο ρόλος των μεταρρυθμίσεων και η υπεροχή στις εξαγωγές. Η πολιτική αβεβαιότητα και οι μεγάλες ευθύνες απέναντι στην ευρωζώνη.

Γιατί ο Ερντογάν δεν θα τα «σπάσει» με τη Σαουδική Αραβία

Γιατί ο Ερντογάν δεν θα τα «σπάσει» με τη Σαουδική Αραβία

Η υπόθεση Κασόγκι, οι καταγγελίες και το παιχνίδι για τον έλεγχο του Σουνιτικού κόσμου. Τι ενώνει και τι χωρίζει τις δύο χώρες και πώς οι σχέσεις τους επηρεάζουν λεπτές ισορροπίες στην Αραβική Χερσόνησο. Οι προσπάθειες ψυχραιμίας και οι κίνδυνοι έκρηξης.

TAGS STRATFOR

Τι σημαίνει για την ΕΕ η αρχή του τέλους της Μέρκελ

Τι σημαίνει για την ΕΕ η αρχή του τέλους της Μέρκελ

Οι «απρόθυμοι εταίροι» του μεγάλου συνασπισμού και η... συγκολλητική ταινία. Τα διδάγματα της παραίτησης Γκέρχαρντ Σρέντερ από την ηγεσία του SPD. Ποιο είναι το κακό σενάριο για την Ευρώπη από τις εξελίξεις στη Γερμανία.

TAGS STRATFOR

Stratfor: Ξεκινάει νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών

Stratfor: Ξεκινάει νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών

Η απόσυρση των ΗΠΑ από την INF επιτρέπει στον αμερικανικό στρατό να αναπτύξει ένα τεράστιο οπλοστάσιο πυραυλικών συστημάτων, για να αντιμετωπίσει Κίνα και Ρωσία. Η απειλή για το μέλλον της Νέας START και το πρόβλημα για την Ευρώπη.

TAGS STRATFOR

Τα ελληνικά deals στον καιρό των... capital controls

Ξεπέρασε τα 36 δισ. ευρώ η αξία των deals που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές του 2015. Ποιοι κλάδοι εμφανίζουν ικανοποιητικές επιδόσεις. Αυξάνονται οι επιχειρηματικές κινήσεις από τα τέλη του 2016. Τι δείχνει η μελέτη της VRS.

Το Σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τα γεωπολιτικά παιχνίδια

Η εκχώρηση Αυτοκέφαλου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ο κίνδυνος για μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία. Η ανοικτή σύγκρουση της Ρωσικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο και ο φόβος για νέα Σχίσματα.

TAGS STRATFOR

Το επικίνδυνο στοίχημα Ερντογάν για τη «Νέα Τουρκία»

Η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια Τουρκία κατ' εικόνα Ερντογάν μετατρέπει τη χώρα σε κάτι που μοιάζει με πρώην αυταρχικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης. Το αναγκαστικό brain drain, τα πλήγματα στην Παιδεία και τα απόνερα του πραξικοπήματος.

TAGS STRATFOR

Οι ρωσικές τακτικές υβριδικού πολέμου κατά της Δύσης

Μακροπρόθεσμη στρατηγική υιοθέτησε η Μόσχα για να εμπλακεί στα πολιτικά πράγματα ευρωπαϊκών χωρών. Η τακτική του διχασμού, η αξιοποίηση των κινημάτων και η εκμετάλλευση του δημογραφικού προβλήματος στην ανατολική Ευρώπη.

TAGS STRATFOR

Οι... Διχασμένες Πολιτείες της Αμερικής

Οι ΗΠΑ παραμένουν διχασμένες, με τις Δημοκρατικές πολιτείες να προβάλλουν αντίσταση στη Ρεπουμπλικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Τα «αγκάθια» στον δρόμο προς τις ενδιάμεσες εκλογές.

TAGS STRATFOR

Ερευνα HSBC: Στα $21.000 το bonus από την εργασία στο εξωτερικό

ΗΠΑ-Ρωσία απειλούν να «σπάσουν» συμφωνία για τα πυρηνικά

Stratfor: Ιταλία, Brexit και στο βάθος... Τραμπ

Η απειλή για την ειρήνη στα Δυτικά Βαλκάνια

Stratfor: Οι εστίες έντασης ανά τον κόσμο στο 4ο τρίμηνο

Πώς η κρίση ακινήτων έγινε παγκόσμια κρίση

HSBC: Το πραγματικό κόστος της εκπαίδευσης

Το Facebook χάνει το στοίχημα των νέων

Παράκαμψη των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν ψάχνει η Τουρκία

Ερχεται δύσκολο φθινόπωρο για την Ευρώπη