ΘΕΜΑΤΑ

Η δύσκολη απεξάρτηση της ΕΕ από τις ΗΠΑ

Η δύσκολη απεξάρτηση της ΕΕ από τις ΗΠΑ

Η απειλή των ΗΠΑ για κυρώσεις στις ευρωπαϊκές εταιρείες που συνεργάζονται με το Ιράν ενισχύει τις φωνές που ζητούν απαγκίστρωση της Ευρώπης από την Αμερική. Η πρόταση Μάας για εναλλακτικό σύστημα πληρωμών και το δολάριο.

TAGS STRATFOR

Τα μετέωρα βήματα της Ρωσίας στη Συρία

Τα μετέωρα βήματα της Ρωσίας στη Συρία

Η Ρωσία παραμένει «κεντρικός παίκτης» στον εμφύλιο που έχει εισέλθει σε νέα φάση. Η αναζήτηση χρηματοδότη για την ανοικοδόμηση και οι δυσκολίες να πείσει ΕΕ και ΗΠΑ παρά το δέλεαρ της επιστροφής προσφύγων. Μεγάλο αγκάθι η Ιντλίμπ.

TAGS STRATFOR

Ελλάδα και ευρωζώνη δεν θα είναι ποτέ πια ίδιες

Ελλάδα και ευρωζώνη δεν θα είναι ποτέ πια ίδιες

Μετά από τρία πακέτα διάσωσης, η Ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, ωστόσο τα διαρθρωτικά προβλήματα παραμένουν. Το χρέος θα βαραίνει τις επόμενες γενιές, ενώ η χώρα αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις του brain drain.

TAGS STRATFOR

Tα Erdoganomics και η... στρατηγική της Aγκυρας

Tα Erdoganomics και η... στρατηγική της Aγκυρας

Γιατί ο Ερντογάν αντιστέκεται στην αλλαγή οικονομικού μοντέλου για την Τουρκία παρά την κρίση. Οι «θεωρίες συνωμοσίας», οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές και οι «ασκήσεις ισορροπίας» ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις. Η αναζήτηση νέων συμμάχων.

TAGS STRATFOR

Πόσο μας κοστίζει η φοροδιαφυγή των πολυεθνικών

Πόσο μας κοστίζει η φοροδιαφυγή των πολυεθνικών

To 40% των κερδών των πολυεθνικών δηλώνεται κάθε χρόνο σε φορολογικούς παραδείσους. «Πρωταθλήτριες» στη φοροαποφυγή οι αμερικανικές εταιρείες. Μεγάλη κερδισμένη η Ιρλανδία.

Το εμπάργκο στο Κατάρ και ποιοι ψάχνουν για... ευκαιρίες

Το συνεχιζόμενο εμπάργκο στο Κατάρ από την ομάδα χωρών που ηγείται η Σαουδική Αραβία, υπονομεύει τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή. Οι λεπτές ισορροπίες στην περιοχή, ο ρόλος Κίνας, Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας και ο κίνδυνος ενός λάθους.

TAGS STRATFOR

Οι big business στην Ενέργεια

Ποιοι ελληνικοί και ξένοι όμιλοι διεκδικούν την πίτα 13 δισ. της εγχώριας αγοράς ενέργειας. Οι πολυεθνικοί κολοσσοί που προωθούν επενδύσεις 13 δισ. για μεγάλα projects αγωγών. Τα ελληνικά κοιτάσματα στο «μάτι» πετρελαϊκών γιγάντων.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σερβία και Κόσοβο «δοκιμάζουν τα νερά» για ανταλλαγή εδαφών

Βελιγράδι και Πρίστινα θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο τον επόμενο γύρο συνομιλιών τους και εκεί θα φανεί αν η ιδέα της ανταλλαγής εδαφών έχει αποκτήσει αρκετή δυναμική ή θα μπει «στο συρτάρι». Ο κίνδυνος να ανοίξει το «Κουτί της Πανδώρας» στην περιοχή.

TAGS STRATFOR

Tesla: Τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο αμερικανικό short bet

Παιχνίδι δισεκατομμυρίων παίζεται στη μετοχή της Tesla της οποίας το 34% του μετοχικού κεφαλαίου είναι σορταρισμένο. Πώς άλλαξε τα δεδομένα το επίμαχο tweet του Elon Musk. H εμπλοκή της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Πού οδηγεί η «ανταλλαγή» κυρώσεων μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας

Η κλιμάκωση της διπλωματικής έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας και τα μέτωπα σε ασφάλεια και οικονομία. Ο αντίκτυπος των -εν πολλοίς συμβολικών- κυρώσεων στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και στο ΝΑΤΟ, και ο ρόλος της Ρωσίας.

Σχέδιο ολικής επαναφοράς για το τηλεπικοινωνιακό απόρρητο

Folli Follie: Τι δείχνουν οι συναλλαγές των βασικών μετόχων

Η νέα γενιά της τεχνολογίας μένει Ελλάδα και δημιουργεί

Credit Suisse: Ο αποχαιρετισμός στο waiver και η ουσία

Γιατί οι επενδυτές ομολόγων είναι αισιόδοξοι για Ελλάδα

Η συμφωνία πΓΔΜ - Ελλάδας και ο ρωσικός δάκτυλος

Οι αγορές σε μεταίχμιο

Κύπρος: Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την τραπεζική εξυγίανση

Το πραγματικό στοίχημα των εκλογών στην Τουρκία

Η επόμενη μέρα της Συνόδου Κορυφής Τραμπ-Κιμ