Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall υπό τον φόβο ύφεσης

Πτωτικά, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανεργία ”φουντώνουν” τις εκτιμήσεις οτι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση. Απώλειες και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πτωτικά, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς μειώνονται οι ελπίδες για νέα μείωση των αμερικανικών επιτοκίων πριν την συνεδρίαση της Fed την ερχόμενη εβδομάδα, στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, που ”φούντωσε” τις εκτιμήσεις ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

Παράλληλα, η υποχώρηση των τιμών των μετάλλων και των σιτηρών πιέζει τις εταιρείες παραγωγής εμπορευμάτων, ενώ έδαφος χάνουν και οι εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου, μετά την μείωση από την Morgan Stanley των εκτιμήσεών της για τα κέρδη δέκα τραπεζών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,56% στις 11.826,61 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq ”χάνει” 0,93% στις 2.191 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,87%, στις 1/282,13 μονάδες, διαμορφώνεται ο δείκτης S&P 500.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν να κινούνται και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση.

Έτσι, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,98% στις 5.644,20 μονάδες, ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,73% στις 6.466,14 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 1,09% κινείται ο δείκτης CAC στο Παρίσι, στις 4.568,59 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v