Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H πτώση του δολαρίου επιβαρύνει τη Wall (upd)

Η εκτίναξη της πετρελαϊκής τιμής σε νέα ιστορικά υψηλά, σε συνδυασμό με τη σταδιακή διολίσθηση του δολαρίου και τα προβλήματα των τραπεζών επιβαρύνουν το κλίμα στην αμερικανική αγορά, η οποία καταγράφει απώλειες. Κέρδη για Wal Mart. Εντείνονται οι απώλειες και στις ευρωαγορές.

Η εκτίναξη της πετρελαϊκής τιμής σε νέα ιστορικά υψηλά, σε συνδυασμό με τη σταδιακή διολίσθηση του δολαρίου επιβαρύνουν το κλίμα στην αμερικανική αγορά.

Η χθεσινή συνεδρίαση επιφύλασσε θετικό φινάλε εν μέσω μεταβλητότητας, με τον Dow Jones να εμφανίζει κέρδη για πρώτη φορά στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στο κοκτέιλ δολαρίου-πετρελαίου εξετάζοντας τις πιθανές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη και τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο συνεχίζει την ανοδική του κίνηση παρά τη διατήρηση της παραγωγής στα ίδια επίπεδα από τον OPEC. Σε νέα ιστορικά υψηλά η τιμή του μαύρου χρυσού, στα 105,38 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ νωρίτερα εντός της ημέρας, κρατώντας τα επίπεδα των 1,531 δολαρίων και μετά την ανακοίνωση διατήρησης των επιτοκίων στο 4% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στην αγορά, συνεχίζονται οι πιέσεις στις μετοχές των εταιριών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου μετά την ανακοίνωση της Thornbourg Mortgage Asset Management ότι απέτυχε να ευθυγραμμιστεί με υποχρεώσεις margin call ύψους 28 εκατ. δολαρίων.

Βουτιά 14% για την Ambac μμετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε πώληση μετοχών ιδίων μετοχών ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για να διασώσει την αξιολόγηση ΑΑΑ. Πτώση 5,5% εμφανίζει ο τίτλος της Merrill Lynch.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης τίθενται και οι μετοχές των εταιριών λιανικού εμπορίου, μετά την ανακοίνωση πωλήσεων ιδίων καταστημάτων.

Κέρδη για τον τίτλο της Wal Mart μετά την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων κατά 2,6% αλλά κυρίως, την αύξηση του μερίσματος κατά 8%. Σημαντικές πιέσεις στους τίτλους των Limited Brands και Finish Lines μετά την ανακοίνωση πτώσης στις πωλήσεις.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται στον τίτλο της Motorola μετά την είδηση ότι ο δισεκατομμυριούχος Carl Icahn αύξησε το μερίδιό του στην εταιρία στο 6,3% από 5%.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.153 μονάδες με απώλειες 0,83%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,23%, στις 2.267 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει πτώση 0,89%, στις 1.321 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,25%, στις 5.780 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,57%, στις 4.681 μονάδες. Απώλειες 1,35% για τον DAX 30, στις 6.593 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v