Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη μεταβλητότητα και κέρδη στη Wall

Ανοδικές τάσεις διαμορφώθηκαν τελικώς στη Wall σε μια συνεδρίαση μεταβλητότητας κατά την οποία οι επενδυτές φάνηκαν να αγνοούν τα αρνητικά ”μηνύματα” από τη Beige Book και την εταιρία Ambac. Στα ύψη το πετρέλαιο. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανοδικές τάσεις διαμορφώθηκαν τελικώς στη Wall σε μια συνεδρίαση μεταβλητότητας κατά την οποία οι επενδυτές φάνηκαν να αγνοούν τα αρνητικά ”μηνύματα” από τη Beige Book και την εταιρία Ambac. Στα ύψη το πετρέλαιο. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα η FED μέσω της Beige Book επιβεβαίωσε την ανησυχία των επενδυτών για μια πιθανή επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας καθώς ανέφερε πως η οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί στα 2/3 των περιφερειών.

Παράλληλα εμφανίστηκε επιφυλακτική για την αγορά ακινήτων και το κομμάτι της λιανικής.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία η παραγωγικότητα κατέγραψε άνοδο 1,9% στο δ΄ τρίμηνο έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 1,8%, ενώ ο δείκτης υπηρεσιών ISΜ διαμορφώθηκε στο 49,3 το Φεβρουάριο, από 44,6 τον προηγούμενο μήνα.

Εξάλλου ο δείκτης του κόστους εργασίας σημείωσε άνοδο 2,6% στο δ΄ τρίμηνο, ενώ οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 2,5% τον Ιανουάριο, ανάλογα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα επιχειρηματικά η μετοχή της Ambac (εταιρία ασφάλισης ομολόγων) σημείωνε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ισχυρά κέρδη με αφορμή τη φημολογία ότι οι τράπεζες επεξεργάζονται ένα σχέδιο διάσωσης.

Ωστόσο το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε κανένα σχέδιο διάσωσης σε συνδυασμό με την είδηση ότι η εταιρία θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 1,5 δισ. ευρώ οδήγησαν τη μετοχή της εταιρίας σε προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης.

Λίγο πριν το κλείσιμο και αφού επανήλθε στο ταμπλό υποχωρούσε κατά περίπου 12%.

Σε ό,τι αφορά τις πετρελαικές τιμές σημειώθηκε άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς η τιμή του αργού έκλεισε στα στα 104,41 δολάρια ανά βαρέλι με κέρδη 4,5%. Αφορμή αποτέλεσε στάθηκε η μείωση κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την στιγμή που οι αγορές προεξοφλούσαν αύξηση των αποθεμάτων κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Από τις μετοχές του Dow Jones 18 εισηγμένες σημείωσαν πτώση με τις AIG και JP Morgan να καταγράφουν τις σημαντικότερες απώλειες.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,73%, στα 14,14 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε, κέρδισε 0,21%, στα 44,7 δολάρια. Κέρδη 3,01% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 10,95 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.254 μονάδες με κέρδη 0,34%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,55%, στις 2.272 μονάδες. Κέρδη 0,52% για τον S&P 500, στις 1.333 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,49%, στις 5.853 μονάδες, ενώ ο DAX 30 κατέγραψε άνοδο 2,21%, στις 6.683 μονάδες. Ανοδος 1,72% για τον CAC 40, στις 4.756 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v