Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον SC 80 η "σκυτάλη" - Στα 20,91€ η ΕΤΕ

Χαμηλός τζίρος και συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Με τον FTSE 20 στις 1.230-1.235 μονάδες, τον FTSE 80 να υπεραποδίδει και την Εθνική πάνω από τα 20,6€. Υπεραπόδοση και για Alpha, ΔΕΗ και TT.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Συνεδρίαση τακτικής και συντήρησης με τους βασικούς δείκτες, μετοχές «κολλημένους» σε τεχνικές περιοχές. Χωρίς ενδείξεις και από την αγορά της Wall, είναι κατ΄ αρχήν θετικό πως ο Γενικός παραμένει υψηλότερα των 2.400 και ο FTSE 20 σε επαφή με τις 1.230-1.235 μονάδες.

Σταθερά πάνω και από τα 20,6 ευρώ συντηρείται η Εθνική, ενώ ΔΕΗ και ΟΤΕ επιβεβαιώνουν (κυρίως η πρώτη) την τεχνικότητα τους δίνοντας την αντίδραση προς τα 15,44 ευρώ η Επιχείρηση (3,2%) και τα 11,72 ευρώ ο Οργανισμός.

Στην περιοχή των 8,9-9,0 ευρώ η Alpha Bank ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (στα 6,16 ευρώ). Σημειωτέον πως την Δευτέρα η μετοχή του ΤΤ «ξεκινά» χωρίς το δικαίωμα στην α.μ.κ με την σχετική διαδικασία να αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον και από τραπεζικούς κύκλους (Εθνική, Eurobank) και από ισχυρά επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Από τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης θα σταθούμε στην (14,83 ευρώ) την Frigoglass (7,02 ευρώ) που μετρά μόνο ανοδικές συνεδριάσεις από την αρχή του μήνα, την Jumbo στα 8,4 ευρώ, την J&P Αβαξ (με τον όμιλο να προχωρά στη σύσταση θυγατρικής στον τομέα των παραχωρήσεων), τη ΜΕΤΚΑ (στα 9,43 ευρώ) αν και την τελευταία μισή ώρα οι συναλλαγές έχουν υποχωρήσει σημαντικά και σε αξία και σε τεμάχια.

Ο τζίρος χαμηλότερος από χθες (δεν ξεπερνούσε τα 85 εκατ. ευρώ) με καλή συναλλακτικότητα όμως για τίτλους της Ιντρακόμ (πλησιάζει τα 2 ευρώ), Lavipharm (1,65 ευρώ), Παρνασσός (2,45 ευρώ), Γενική Τράπεζα (2,05 ευρώ). Παρατηρείται επίσης σχετικά ικανοποιητική συναλλακτική κίνηση σε μετοχές όπως ΣΙΔΕΝΟΡ, Fourlis, Μηχανική, ΑΝΕΚ κ.α. από αυτή την κατηγορία.

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσουμε με την εκτίμηση κύκλων της αγοράς πως πρόκειται για μία μάλλον ουδέτερη συνεδρίαση, με τους ισχυρούς παίκτες (εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων) σε στάση αναμονής, χωρίς ιδιαίτερη ζήτηση αλλά και με χαμηλή προσφορά. Αφήνεται έτσι χώρος να κινηθούν μερικές μετοχές που από τεχνικής πλευράς δικαιολογούν κάτι καλύτερο αυτή την περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v