Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Εθνική βραχυπρόθεσμος “σηματωρός” του ΧΑ

Ισχυρή τραπεζική άνοδος στη Σοφοκλέους με την Εθνική να καταγράφει κέρδη 6,77% μετά την παύση της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων. Στο πάρτι ανόδου συμμετείχαν όλες οι τράπεζες. Επτά ανοδικές συνεδριάσεις για Τιτάν, Folli.

Η Εθνική θα αναλάβει να διαμορφώσει την βραχυπρόθεσμη τάση στο Χ.Α., καθώς αναμένεται να ευνοηθεί από την παύση διαπραγμάτευσης του δικαιώματος και των “υποχρεωτικών” πωλήσεων.

Ολοκλήρωσαν τις ρευστοποιήσεις τόσο αυτοί που δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου, όσο και αυτοί που προχώρησαν σε μερικές ρευστοποιήσεις υπαρχουσών μετοχών για να αποκτήσουν την απαιτούμενη ρευστότητα.

Να σημειωθεί ότι όσοι προχώρησαν σε πωλήσεις από σήμερα, τα χρήματα πιστώνονται από τις ΑΧΕ την Τρίτη και δεν προλαβαίνουν να χρησιμοποιηθούν στην αύξηση κεφαλαίου.

Εννοείται ότι η βραχυπρόθεσμη αναρρίχηση του τίτλου θα ήταν ευχάριστη εξέλιξη τόσο όσο διαρκεί η αύξηση, όσο και πριν να μπουν σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές στις 19 και 27 Οκτωβρίου.

Τεχνικά, αν ο τίτλος δώσει επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 7,50 ευρώ (το πρώτο ψηλότερο κλείσιμο έγινε σήμερα), οι αμέσως επόμενες αντιστάσεις οριοθετούνται στα 8,20 ευρώ και 8,80 ευρώ, όπου και θα πολλαπλασιαστούν οι τάξεις των πωλητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Εθνικής απέσπασε το 47% του τζίρου και ο 20αρης το 91% της μικτής αξίας συναλλαγών, τρανή ένδειξη ότι εκτός FTSE οι όποιες προσπάθειες ανοδικής αντίδρασης και δημιουργίας εντυπώσεων ήταν κατά το πλείστον χαμηλού κόστους.

Οι θετικότερες εκτιμήσεις για την Ελλάδα που οδήγησαν σε μείωση των spreads των ομολόγων, δίνουν τροφή και ώθηση στην βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση, εκτιμά η αισιόδοξη μερίδα των επαγγελματιών της Αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά την τεχνική εικόνα θεωρείται σημαντικό το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα από τον απλό ΚΜΟ των 30 ημερών που εντοπιζόταν στις 1544 μονάδες, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι η Αγορά αλλάζει βραχυχρόνια "ρότα" και να ενεργοποιήσει μικρή μερίδα χαρτοφυλακίων που παραμένουν επιδεικτικά εκτός Χ.Α.

Το σίγουρο είναι ότι ο “πόνος” και η συρρίκνωση των αποτιμήσεων που έχει προηγηθεί, έχουν τραυματίσει βαθύτατα την ψυχολογία των εμπλεκομένων και αυτό συνεχίζει να συμβάλλει στην διατήρηση της μεταβλητότητας.

Από την άλλη δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι σημερινοί αγοραστές, βοηθούμενοι και από την θετική εικόνα των διεθνών Αγορών πέρασαν “ντούκου” την είδηση σύμφωνα με την οποία σε αναθεώρηση -επί τα χείρω- των στοιχείων για το Ελληνικό έλλειμμα και χρέος πρόκειται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, κ. Amadeu Altafaj, η αναθεώρηση των Ελληνικών στοιχείων θα καλύπτει την περίοδο 2006 - 2009. Παράλληλα, η Κομισιόν σημείωσε ότι η Eurostat θα ενισχύσει το δυναμικό της στην Ελλάδα, λόγω των αβεβαιοτήτων όσον αφορά στα δημοσιονομικά της Χώρας.

Ακόμα και σε μία άκρως θετική ημέρα για τις περισσότερες Αγορές και κατ΄ επέκταση και για το Χ.Α., αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν τα αρνητικά σχόλια και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις.

Έτσι, η πρόσφατη αισιοδοξία της Moody΄s για την Ελλάδα και η δήλωση ότι εάν ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων διατηρηθεί, θα φέρει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Χώρας δεν δικαιολογείται από τις ενδείξεις, επισημαίνει η Matrix Corporate Capital.

Παραμένω επιφυλακτικός. Θα προτιμούσα να δω τις αποδείξεις. Ξεκάθαρες αποδείξεις ότι τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα αυξάνονται αντί για προγράμματα περαίωσης, ανάπτυξη που να μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη, την εκ βάθρων αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, μειώσεις δαπανών που να έχουν μακροπρόθεσμη εφαρμογή, ένα τέλος στις μίζες της πολιτικής και ορατά σημάδια ανάκαμψης” γράφει σε έκθεσή του ο Bill Blain, επικεφαλής ανάλυσης ομολόγων της Λονδρέζικης επενδυτικής Τράπεζας Matrix.

“Για οποιονδήποτε δεν είναι ένας μεγάλος ηλίθιος είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η Ελληνική ανάκαμψη ‘διαφημίζεται’ απλά από όσους έχουν ένα συμφέρον να πιστέψουμε ότι όλα στην Ευρώπη πηγαίνουν ρολόι. Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν φτιάχτηκαν ξαφνικά κατά τους τελευταίους 12 μήνες, από όταν έγινε εμφανής η έκταση της κρίσης. Στην καλύτερη περίπτωση, τα προβλήματα εντοπίστηκαν, αλλά δεν έχουν λυθεί”, καταλήγει ο Blain.

Με θετική ψυχολογία και τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, στον απόηχο της χθεσινής εντυπωσιακής ανόδου της Wall Street, παρά το γεγονός ότι οι σημαντικές σημερινές ειδήσεις ήταν σαφώς με το μέρος των απαισιόδοξων.

Έτσι, στην αναμενόμενη υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας προχώρησε η Fitch από "Α+" σε "ΑΑ-", διατηρώντας παράλληλα αρνητικό outlook, κάτι που δεν φάνηκε να επηρεάζει ούτε το ευρώ.

Επίσης οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν αναπάντεχα τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το ιδιωτικό ινστιτούτο ερευνών ADP, έγιναν 39.000 περικοπές θέσεων. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι θέσεις εργασίας στην θα αυξηθούν κατά 20.000.

Η ήδη υποτονική οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ ενδέχεται να εξασθενίσει ακόμη περισσότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις κατά τα επόμενα τρίμηνα, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ προειδοποιεί για πιθανές αλυσιδωτές συνέπειες για την ευρύτερη παγκόσμια οικονομία. Όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires, στην έκθεσή του για το Παγκόσμιο Οικονομικό Outlook του Οκτωβρίου, το ΔΝΤ κάνει λόγο για δυσοίωνες προοπτικές για την οικονομία των ΗΠΑ, προβλέποντας ότι η ανεργία θα παραμείνει “πεισματικά υψηλά” ενώ η ιδιωτική κατανάλωση θα παραμείνει συγκρατημένη.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και εκτός Τραπεζικού ταμπλό, ίσως δύο τίτλοι να αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς και αυτοί δεν είναι άλλοι από Τιτάνα και Folli Follie. Και οι δύο μετοχές συμπλήρωσαν επτά ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες οκτώ (ανεξαρτήτως του γενικότερου κλίματος), ενώ στην περίπτωση του πρώτου αξίζει προσοχής το εντυπωσιακότατο discount με το οποίο διαπραγματεύεται η προνομιούχος μετοχή και η οποία κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει να “αφυπνίζεται” συναλλακτικά και αν συνεχίσει με την ίδια διάθεση ίσως απαιτήσει μερίδιο προσοχής (!)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση έδωσε την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 47 συνεδριάσεων για Γενικό (+3,29%) και Τραπεζικό (+5,49%) δείκτη, με την αμέσως προηγούμενη μεγαλύτερη άνοδο να εντοπίζεται στην συνεδρίαση της 2/8 όπου Γενικός και Τραπεζικός δείκτης κέρδισαν 3,85% και 7,22% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό του 20αρη, μόνος μη “πράσινος” τίτλος η αμετάβλητη μετοχή του Ελλάκτωρα.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για Αγροτική (+7,87%), Εθνική (+6,77% και 196363 τεμ. ανεκτέλεστα προς πώληση), Alpha Bank (+6,45%) και Eurobank (+5,26%).

Κέρδη μεγαλύτερα του 4% για Πειραιώς, Motor Oil, Jumbo και του 3% για Κύπρου, MPB, MIG.

Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 1554,26 μονάδες (16.56) και έκλεισε τελικά στις 1552,55 με κέρδη 3,29%, ενώ ο τζίρος σαφώς μειωμένος περιορίστηκε στα 133 εκατ. από τα οποία τα 6,6 αφορούσαν “πακέτα”.

Καλή η τελική εικόνα με 153 ανοδικές μετοχές έναντι 40 πτωτικών και 29 τίτλοι με ημερήσια κέρδη από 8 έως 20%.


Τι σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς

Το “bear market rally” καλά κρατεί, τονίζει με έμφαση ο Πάνος Δάντης.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου Αγορών της Sarros Sec., την τελευταία τριετία πολλοί επενδυτές δείχνουν φοβισμένοι για πολλά πράγματα που άπτονται των οικονομιών και της παγκόσμιας ανάπτυξης. Ειδικά μετά την πιστωτική κρίση που οδήγησε τις Αγορές στον περίφημο πανικό πτώσης πολλοί υιοθέτησαν ανάλογη επενδυτική στρατηγική.

Η παγκόσμια οικονομία αναρρώνει αργά από την μεγάλη κρίση που πέρασε και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αναρίθμητοι επενδυτές να αναμένουν μια επανάληψη του πανικού πωλήσεων που όλοι είδαμε το 2008!

Το επενδυτικό περιβάλλον δεν είναι καλό και δεν είναι παράλογη η στάση της πλειονότητας των επενδυτών. Υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα. Το περίφημο double – dip σενάριο, η λιτότητα στην Ευρωζώνη, τα Κρατικά χρέη, η Ελληνική και η Ιρλανδική περίπτωση, η στάση των Κεντρικών Τραπεζών και των Κυβερνήσεων κ.λ.π.

Αν πάμε πίσω στο πρόσφατο παρελθόν, στον Μάρτιο του 2009 σχεδόν όλοι οι επενδυτές θεωρούσαν την συνέχιση της πτώσης των τιμών στα χρηματιστήρια κάτι απόλυτα λογικό, ενώ μια καταστροφή φάνταζε λογική.

Η μεγάλη άνοδος που ακολούθησε ελάχιστα “έπεισε” την μεγάλη επενδυτική μάζα, ή τους επαγγελματίες αναλυτές και θεσμικούς. Τα χρήματα εξακολουθούν αν επενδύονται σε 10ετή ομόλογα των ΗΠΑ και της Γερμανίας τα οποία σημείωσαν ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις τους πριν μερικές μόνο ημέρες και μέρος αυτών σε Εμπορεύματα και Πολύτιμα Μέταλλα. Στα δε διεθνή ΜΜΕ τα αρνητικά νέα κυριαρχούν όπως και οι απαισιόδοξοι αναλυτές ενώ νέες καινοφανείς θεωρίες και σενάρια καταστροφών των Αγορών κάνουν κάθε λίγο και λιγάκι την εμφάνιση τους.

Όμως τα κραχ και οι πανικοί πωλήσεων που πολλοί επαγγελματίες ονειρεύονται δεν συμβαίνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό γιατί ένα κραχ , δηλαδή μια πτώση άνω του 20% σε λίγες μέρες, συμβαίνει μόνο κάτω από πολύ ειδικές και συγκεκριμένες συνθήκες σε πολύ ειδικά, χρονικά, σημεία του εκάστοτε κύκλου.

Τα κραχ συμβαίνουν πάντα κοντά σε κορυφές μετά από πολυετή άνοδο , στην καρδιά των υπερδεκαετών ή μακροχρόνιων ανοδικών Αγορών , όπως συνέβη το 1929 και το 1987. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των κραχ είναι πως οι μικροί επενδυτές είναι πλήρως ενδεδυμένοι και δεν διακρατούν καθόλου ρευστό και βέβαια η αισιοδοξία είναι διάχυτη παντού. Κανένα από τα πιο πάνω χαρακτηριστικά δεν ισχύει σήμερα.

Αντίθετα από τα κραχ που συμβαίνουν μετά από πολυετή άνοδο , ο πανικός συνήθως δημιουργείται στα χαμηλά των κυκλικών πτωτικών Αγορών, όπου μετά από 1 ½ με 2 χρόνια πτώσης 25% και άνω, από κάποιο σημαντικό γεγονός, λειτουργεί σαν καταλύτης .Αυτό το γεγονός δημιουργεί μεγάλη ένταση πωλήσεων και απώλειες του 20% + είναι θέμα μερικών εβδομάδων μόνο.

Κοινό χαρακτηριστικό, όπως και στα κραχ, έτσι και στους πανικούς πωλήσεων χρειάζονται πολλοί ιδιώτες επενδυτές που θα θελήσουν να “βγουν” με κάθε τρόπο και κόστος. Για να “βγουν” όμως πρέπει να έχουν προηγουμένως “μπει”..

Τέτοια συμβάντα γίνονται συνήθως μια φορά την δεκαετία το πολύ αφού η ανθρώπινη φύση χρειάζεται ανάλογο χρόνο για να σταματήσει να φοβάται.

Οι πραγματικοί επενδυτές που θα τολμήσουν να επενδύσουν σε μετοχές θα βγουν κερδισμένοι. Για να κερδίσεις πρέπει να ρισκάρεις. Αλλά από την άλλη οι Αγορές στην μετά – πανικό εποχή είναι γεμάτες προκλήσεις. Δεν μπορεί κάποιος να αγοράζει ότι νάναι και να θεωρεί πως περιμένοντας θα κερδίσει. Και αυτό γιατί η μακροπρόθεσμη τάση των μετοχικών Αγορών παραμένει “bear” αλλά η τρέχουσα τάση είναι “bull”, με το “bear market rally”, να δείχνει ότι έχει ακόμη αρκετό χρόνο μπροστά του πριν ολοκληρωθεί.

Η ακολουθία αυτή των Αγορών είναι πανίσχυρη και δεν διαταράσσεται παρά μόνο σε πολύ εξαιρετικές συνθήκες.

Οι Αγορές πάντα πρέπει να ασχολούνται με κάτι αλλά μετά από λίγο καιρό το ξεχνάνε και αναζητούν νέα θέματα.. Και ο φόβος που επικρατεί γεννά πάντα ράλι…υπενθυμίζει ο κ. Δάντης.

Ο Τραπεζικός δείκτης έδειξε να τραβά την προσοχή του Απόστολου Μάνθου που επέλεξε να τον “ανιχνεύσει” διαγραμματικά και αναφέρει: “Από διαγραμματικής απόψεως είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη τεχνική ανάλυση (01/10) ότι όσο προχωράνε οι αυξήσεις κεφαλαίου (Εθνική Τράπεζα +Τράπεζα Κύπρου) και ο δείκτης πραγματοποιεί συσσωρευτικές ταλαντώσεις στα επίπεδα τιμών των 1445 με 1500 μονάδων τόσο αυξάνονται οι προϋποθέσεις δημιουργίας βραχυχρόνιου βατήρα ανοδικής «εκτίναξης» προς την ισχυρή ζώνη των 1580 με 1626 μονάδων.

Όντως οι τελευταίες συνεδριάσεις έχουν δώσει το στίγμα τους διαφεύγοντας από τον εν λόγω βατήρα προϊδεάζοντάς μας έτσι ανοδικά για τη μετέπειτα πορεία του Τραπεζικού Δείκτη.

Ζητούμενο θα είναι η συμπεριφορά του δείκτη στη περίπτωση που εισέλθει μέσα στη ζώνη αντίστασης των 1580 με 1626 μονάδων, καθώς εάν αποτυπωθούν λευκά candlesticks που να εμπεριέχουν «ποιοτικό» όγκο συναλλαγών τότε θα πρέπει να αναμένουμε την άμεση υπερπήδησή της βάζοντας ως αρχικό στόχο την περιοχή, από όπου διέρχεται η καθοδική γραμμή βραχυχρόνιας τάσης, στις 1680 μονάδες περίπου.

Οπωσδήποτε η καταστρατήγηση των 1680 μονάδων με τη διαμόρφωση τριών τουλάχιστον κλεισιμάτων πάνω από αυτή θα επιφέρει ριζική αλλαγή στο διαγραμματικό τοπίο του Τραπεζικού Δείκτη, τονίζει το μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

“Αγανακτισμένους” αγοραστές εντοπίζει στο Χ.Α. ο Μάνος Χατζηδάκης τονίζοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση συμπλήρωσε τρία “λευκά κεριά” και δίνει το τεχνικό έναυσμα για κίνηση σε ψηλότερα επίπεδα, παίρνοντας κατεύθυνση από τον τίτλο της Εθνικής.

Το θετικό κλίμα στο εξωτερικό και η επιστροφή μέρους του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε μετοχές εκτός του Τραπεζικού κλάδου, αναμένεται να ευνοήσουν την δυναμική ανόδου των προηγούμενων ημερών βελτιώνοντας παράλληλα την τεχνική εικόνα.

Σε ότι αφορά την μεσοπρόθεσμη οπτική μας διατηρούμε την αισιοδοξία μας σε ότι αφορά την εξέλιξη της ανοδικής αντίδρασης καθώς δεν έχουν διαγνωσθεί σημάδια κόπωσης και η εικόνα των περισσότερων τίτλων παραμένει σημαντικά υποτιμημένη τεχνικά και θεμελιωδώς, τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεχίστηκε η προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, έστω και αν οι συναλλαγές κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με υποδεέστερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, γύρισαν σε μικρές υποτιμήσεις 0,42% ενώ μετά τις 17.00 οι αγοραστές έδειξαν επιθετικότερες διαθέσεις και οι τελευταίες πράξεις έγιναν με premium 0,34%

Αγορές καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9964, τιμή εκκαθάρισης 750,8) κινήθηκαν μεταξύ 728,25 και 756,75 μονάδων.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (47600 Εθνική, 65000 MPB, 48400 Alpha Bank, 91900 Eurobank, 12000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (6777), Alpha Bank (1176), Πειραιώς (885), Eurobank (981), ΟΤΕ (524), Ταχ. Ταμιευτήριο (407), Κύπρου (634), MPB (359), MIG (790), Αγροτική (531), Ιντρακόμ (208), Μυτιληναίος (316), ΕΧΑΕ (156), Coca-Cola (135), ΔΕΗ (277), ΓΕΚ (159).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 6/10 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε Εθνική (595000 τεμ.), Κύπρου (360216 τεμ.), Πειραιώς (12000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (185000 τεμ.), Alapis (8000 τεμ.) και Πειραιώς (100000 τεμ.)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (6544452 τεμ.), Eurobank (14719021 τεμ.), Εθνική (44668237 τεμ.), Κύπρου (11860977 τεμ.), Πειραιώς (10936521 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία TYRUS CAPITAL LLP γνωστοποιεί με την από 04/10/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: Tyrus Capital LLP. Ονομασία Εκδότη: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. ISIN GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: -3.130.000 μετοχές (CFD). Η ανοικτή θέση αυξήθηκε κατά 472.500 μετοχές σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίηση. Αριθμός Εισηγμένων Μετοχών: 607.041.577 μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: -0,5156%. Ημερομηνία: 5 Οκτωβρίου 2010.

Η διαχειρίστρια εταιρεία GLG PARTNERS LP γνωστοποιεί με την από 05/10/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι μετά από ανοικτή πώληση 295.000 μετοχών - CFD (-0,0485% του μετοχικού κεφαλαίου) της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ η οποία έλαβε χώρα την 5η Οκτωβρίου 2010 κατέχει καθαρή ανοικτή θέση -1.880.000 μετοχών της ανωτέρω εκδότριας εταιρείας ή ισοδύναμο ποσοστό -0,3096% του μετοχικού της κεφαλαίου (σε σύνολο 607.042.000 εισηγμένων μετοχών).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v