Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε διπλή μέγκενη το Χρηματιστήριο

Κινδυνεύουν και οι 850 μονάδες του Γενικού Δείκτη. Ρευστοποιήσεις με φόντο το εσωτερικό μέτωπο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές. Καταγράφονται μειώσεις θέσεων από ξένα χαρτοφυλάκια. Στο κόκκινο σχεδόν το σύνολο του FT 25.

Η εκλογολογία τρομάζει τους ξένους σε μια πονηρή συγκυρία και για το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς αρνητικά σήματα έρχονται και απο το εξωτερικό μετά τη βουτιά στην Ασία και την πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ουρά πωλήσεων μετά το τελευταίο καθοδικό σερί και οι βασικοί δείκτες και μετοχές πιέστηκαν χαμηλότερα, επιστρέφοντας προς τα ελάχιστα των τελευταίων τριών μηνών.

Δεδομένης της συγκυρίας ειδικά, οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες κινούνται προσεκτικά, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους, ακόμη και τις αστάθμητες.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 2,34% στις 846 μονάδες κι ο FTSE Large Cap κατά 2,53% χαμηλότερα στις 286 μονάδες.

Σε σχετικό θέμα του euro2day.gr γίνεται λόγος για... παιχνίδια τακτικής σε ολισθηρό έδαφος, γεγονός που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας όλες αυτές τις συνεδριάσεις.

Τουλάχιστον μέχρις ότου αποσαφηνιστεί το θολό σκηνικό στο πολιτικό πεδίο, συνεκτιμώντας πως η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, αν γίνει, ίσως το Σάββατο, κι ο ορίζοντας των κινήσεών τους θα πρέπει να φτάνουν μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον.

Στα του Χ.Α., ο Δείκτης Τραπεζών ενισχύεται ελαφρώς προς τις 175 μονάδες, με μέτριες έως λίγες συναλλαγές, στοιχείο ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας ειδικά των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Από τις τράπεζες υποχωρούν η Εθνική, η Πειραιώς και η Alpha Bank. Το δικαίωμα της Πειραιώς υποχωρεί στο 0,01 ευρώ, της Τράπεζας Αττικής στο 0,002 ευρώ, ενώ το Warrant της Alpha διαμορφώνεται στο 0,59 ευρώ, με πτώση 3,9%.

Σημειώνεται ότι σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής.

Από τις μη τραπεζικές μετοχές άξια αναφοράς παραμένει η συνεχιζόμενη μείωση θέσεων από την πλευρά 2-3 αμερικανικών χαρτοφυλακίων, γεγονός στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να αποδώσουμε περισσότερη προσοχή και σημασία.

Η μετοχή της CC HBC υποχώρησε μέχρι τα 17,55 ευρώ, παραμένει δηλαδή πολύ κοντά στο χαμηλό 52 εβδομάδων. Η μείωση θέσεων στη συγκεκριμένη μετοχή θα πρέπει να συνεκτιμάται ιδιαίτερα.

Χαμηλότερες τιμές για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ενώ στη ΔΕΗ οι απώλειες έφτασαν νωρίτερα έως το 4,92% με την τιμή της μετοχής της Επιχείρησης έως τα χαμηλά των 6,18 ευρώ.

Υπερισχύουν περισσότερο ή λιγότερο οι πωλητές σε μετοχές-σηματωρούς όπως είναι η Intralot, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο Μυτιληναίος, η ΕΧΑΕ, η Motor Oil, τα Σωληνουργεία Κορίνθου.

Ανάλογη εικόνα και για τον FT Mid που διόρθωσε έως τις 1.040 μονάδες.

Επιφυλακτικότητα και νευρικότητα επικρατεί στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ενδεικτική τη διόρθωση του DAX σχεδόν κατά 2% χαμηλότερα και των 8.000 μονάδων.

Περίπου την ίδια ώρα στην Κωνσταντινούπολη ο δείκτης ISE 100 αντιδρά έως 1,20% προς τις 77.775 μονάδες.

Τέλος, το ευρώ ενισχυόταν ελαφρώς προς το 1,3280 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v