Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ανακούφισης στη Σοφοκλέους

Κέρδη καταγράφει το ΧΑ που φαίνεται να "επιχορηγείται" και από το θετικό πρόσημο των ευρωαγορών. Άνοδος άνω του 10% για ΔΕΗ και Πειραιώς. Προβληματίζει η Εθνκή με πτώση υψηλότερη του 3%. Το 70% του τζίρου σε ΑΛΦΑΤΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Περίπου αναμενόμενο το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με τον μη τραπεζικό 25άρη να ηγείται της ανοδικής αντίδρασης, ενώ μεικτή εικόνα παρουσιάζουν οι μετοχές στο τραπεζικό ταμπλό.

Την ίδια ώρα και ενώ ο Γενικός Δείκτης λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης βρίσκεται κοντά στο μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 853,86 μονάδες, προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης διαφαίνεται και από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές μετά τις δηλώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας που προσπαθεί κάπως να διασκεδάσει της ανησυχίες των επενδυτών.

Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο ο τζίρος της πρώτης ώρας προσεγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ (έστω και εάν τα 9,2 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές) και αυτό δίνει πρόσθετο ενδιαφέρον για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς μένει να αποδειχθεί εάν η σημερινή ανοδική αντίδραση σηματοδοτεί επιστροφή των αγοραστών ή κάποιοι από τους εν δυνάμει πωλητές εκμεταλλεύονται το ανοδικό ξεκίνημα και προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.

Μακράν πρώτο σε τζίρο το warrant της Alpha Bank, καθώς μέσω πακέτων έχουν αλλάξει χέρια περισσότερα από 13 εκατ. τεμάχια στην τιμή των 0,6350 ευρώ, ενώ με συναλλαγές που ξεπερνούν τις 500.000 τεμάχια ακολουθούν ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ασφαλώς τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις κερδίζει ο τίτλος της ΔΕΗ (+10,72%), επιχορηγούμενος από την έκθεση της Goldman Sachs με σύσταση "Buy" και τιμή στόχο τα 9,7 ευρώ. Επιθετικότερους αγοραστές μετά τις 11:15 δείχνει να βγάζει και ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς (+12%), ενώ αντίθετα με ηπιότερα κέρδη κινείται η μετοχή της Alpha Bank. Απόλυτα αποκαρδιωτική η εικόνα της Εθνικής Τράπεζας, που παρά το σφυροκόπημα των προηγούμενων ημερών και το ανοδικό ξεκίνημα που έφερε τον τίτλο μέχρι τα 3,34 ευρώ, τα αρχικά κέρδη απολέσθησαν σχετικά γρήγορα και η μετοχή έχει γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο (-2,77%).

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τις μετοχές του 25άρη, με κέρδη μεγαλύτερα του 7% κινείται η Βιοχάλκο, του 5% οι Μυτιληναίος και ΟΤΕ, και του 4% οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ (με λίγες συναλλαγές) και Σωληνουργεία Κορίνθου που περιμένει τις εξελίξεις από τον αγωγό TAP.

Αντίθετα, με απώλειες μέχρι στιγμής κινούνται Eurobank Properties και με οριακές απώλειες ΜΕΤΚΑ και Motor Oil.

Ξεπερνά το 3 προς 1 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών/πτωτικών, ενώ χαμηλότερα του 25άρη σχετική κινητικότητα σημειώνεται σε Σιδενόρ, ΓΕΚ-Τέρνα, Intracom, Φουρλή και ΕΥΔΑΠ.

Ζητούμενο για τη συνέχεια παραμένει το κλείσιμο του Δείκτη ει δυνατόν κοντά στο υψηλό ημέρας, προκειμένου να αποσυμπιεστεί κάπως το αρνητικό κλίμα όλων των τελευταίων συνεδριάσεων.

Επίσης, καλό θα ήταν στη διάρκεια της συνεδρίασης να ενεργοποιηθούν περισσότερο οι δυνάμεις που δραστηριοποιούνται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Τέλος, μια ακόμα εντυπωσιακή συνεδρίαση μέχρι στιγμής δείχνει να καταγράφει ο τίτλος της Eurobank, με κέρδη που ξεπερνούν τις 15 ποσοστιαίες μονάδες και κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 11,5 δισ. ευρώ!

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v