Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει στη ζώνη των 1.150 η Σοφοκλέους

Ενισχύεται το Χρηματιστήριο με τον FT Large Cap πάνω από τις 380 μονάδες. Κέρδη άνω του 7% για Βιοχάλκο. Υπεραπόδοση για Πειραιώς, ΜIG, Τέρνα Ενεργειακή. Aπώλειες για Τιτάνα, ΟΛΠ, Folli. Κινητικότητα και στους μικρομεσαίους.

Ανοδικά ξεκίνησε η αγορά, ψηλότερα συνεχίζει. Με τον Γενικό Δείκτη προς τις 1.150+ μονάδες (ανοίγοντας από τις 1.133), με τον FT25 πάνω από τις 380 (από το αρχικό-χαμηλό των 376,41 μονάδων). Ενθαρρυντική ή άμεση υπέρβαση -και πάλι- των 1.200 μονάδων για τον FT MId-δείκτη σηματωρό, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 185 μονάδων για τον τραπεζικό.

Αυτό στα πρώτα 40-45΄της συνεδρίασης με καλές συναλλαγές (13,5 εκατ. ευρώ - με 7,2 εκατ. μετοχές), από τις οποίες οι περισσότερες στην Πειραιώς. Σημαντικές συναλλαγές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ (για πολλοστή συνεδρίαση) αλλά και σε Alpha Bank, Εθνική. Kινητικότητα και στους μικρομεσαίους.

Περισσότερο ενθαρρυντική όμως θεωρούμε την άμεση επανενεργοποίηση των αγοραστών σε μετοχές εισηγμένων όπως Folli Follie, Μυτιληναίος, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Motor Oil, EXAE, MIG. Όπως επίσης σε μετοχές-κλειδιά της μεσαίας κατηγορίας με ενδεικτική την περίπτωση των Eurobank, Attica Bank και της επιθετικής ΓΕΚ Τέρνα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν πως η άμεση επαναφορά αγοραστών σε αυτήν την ομάδα μετοχών επιβεβαιώνει όχι μόνο την ισχύ των συγκεκριμένων εισηγμένων αλλά και τη γενικότερη διάθεση "ισχυρών χεριών" να χτίσουν θέσεις (κυρίως) μέχρι τα τέλη του μήνα.

Το εάν θα τους βγει ή όχι είναι ένα καλό ερώτημα, όμως η σπουδή για αγορές είναι καλοδεχούμενη. Οι ίδιοι εκτιμούν πως σε αυτήν τη φάση της αγοράς (αλλά και του ανοδικού momentum κυρίως στη Wall) φαίνεται πως οι όποιες διορθώσεις είναι αφορμή για επανατοποθετήσεις και νέες βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Πράγματι, εάν μετρήσουμε τον FΤ 25 από τα ελάχιστα της προχθεσινής συνεδρίασης ο δείκτης έχει κερδίσει περί τα 7-9 ποντάκια, κάτι που θα μετρήσει και εν όψει της αυριανής συνεδρίασης.

Η μετοχή της Εθνικής έφθασε μία... ανάσα στα 4,25 ευρώ, της Alpha Bank και πάλι προς το 0,65, ενώ κίνηση προς το 1,40 ευρώ επιχειρείται στην Πειραιώς, μετά τη χθεσινή διόρθωση της μετοχής.

Σταθεροί οι αγοραστές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, με τον ΟΤΕ στα 8,85 ευρώ και κοντύτερα (από τις άλλες δύο) σε βραχυπρόθεσμη αντίσταση.

Στο 9% νωρίτερα η μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ μετά το χθεσινό άδειασμα, συσσώρευση στην ΤΙΤΑΝ μετά και την τελευταία ανοδική έξαρση.

Όλο και δένουν τα 6 ευρώ για τη μετοχή του Μυτιληναίου, που αργά ή γρήγορα θα δοκιμάσει την επαναπροσέγγιση των 6,37 ευρώ (από τις 12/11). Σε ανάλογη διαδικασία φαίνεται να βρίσκονται οι μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (προς τα 3,40 ευρώ), της ΕΧΑΕ προς τα 8 ευρώ όπως και άλλων από τον 25άρη.

Στις 1.215 ο σηματωρός FT Mid με σταδιακή αναθέρμανση του ενδιαφέροντος (και των συναλλαγών) μετά τις 11.25-11.30. Από αυτό το σημείο της συνεδρίασης ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς (πέραν των Eurobank, Attica Bank και ΓΕΚ Τέρνα) στις μετοχές των J&P ΑΒΑΞ (υπολογίζεται πλέον και μετράται ως 3άδα με ΕΛΛΑΚΤΩΡ- ΓΕΚ Τέρνα), Fοurlis, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΥΑΘ, MLS.

Στις 11.35-11.40 ο Γ.Δ. είχε ενισχυθεί προς τις 1.151 μονάδες (1,71%), ο 25άρης στις 382 (1,89%), με την Εθνική να έχει τα 4,25 ευρώ. Και με τις συναλλαγές στα 21 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v