Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενικευμένη αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Στην περιοχή των 1.150 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, προς τις 385 ο FT 25. Ξεχωρίζει ο FT Mid με «νέο υψηλό» για τη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα. Υπεραποδίδουν Πειραιώς, MIG, κέρδη για Βιοχάλκο, Εθνική, ΟΤΕ. Απώλειες για ΟΛΠ, Folli.

Διατηρείται η ανοδική αντίδραση, με τους αγοραστές να ανεβάζουν σταδιακά τον πήχη ψηλότερα και με μέτριο όγκο συναλλαγών. Στην περιοχή των 1.150 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 380-385 μονάδες ο FT 25, με τον σηματωρό FT Mid να υπεραποδίδει έναντι των άλλων δύο και να αντιδρά προς τις 1.215 μονάδες. Σε διαδικασία επαναφοράς προς τις 190 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης.

Την τελευταία ώρα η ανοδική αντίδραση έχει διαχυθεί στην πλειονότητα των μετοχών των δύο βασικών δεικτών FT. Είναι ενδεικτικό πως 23 από τις μετοχές του FT 25 ενισχύονται με μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό και μόλις δύο, Folli Follie και ΟΛΠ, διορθώνουν ελαφρώς χαμηλότερα.

Στις τράπεζες ξεχωρίζει η προσπάθεια της Εθνικής να ξαναπιάσει τα 4,25 ευρώ, τεχνικά κρίσιμη τιμή τον τελευταίο έναν-ενάμιση μήνα.

Αγοραστές στην Alpha Bank, επιθετικά υψηλότερα στο 1,37 ευρώ η Πειραιώς. Σταθερή η εισροή κεφαλαίων σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με τη μετοχή του ΟΤΕ σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι των άλλων δύο, με βάση τη βραχυπρόθεσμη τεχνική προσέγγιση της μετοχής.

Όλο και ψηλότερα οι αγοραστές στους τίτλους των Μυτιληναίου, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακής, ενώ άνοδο μεγαλύτερη του 4% καταγράφει ο τίτλος της MIG.

Αντιδρά η μετοχή της Βιοχάλκο μετά το χθεσινό -22%, ενώ ανάλογη εικόνα σχηματίζεται για τις τέσσερις θυγατρικές του ομίλου (των δεικτών FT 25 και FT Mid).

Υπεραποδίδει, όπως αναφέραμε, ο FT Mid, καθώς νωρίτερα για τη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα σημειώθηκε άλλο ένα «νέο υψηλό», και αυτό με αυξημένες συναλλαγές.

Κινητικότητα σε Eurobank, Attica Bank, ενώ λεπτομέρειες για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη Eurobank αναφέρονται σε σχετικό θέμα της Αναστασίας Παπαϊωάννου.

Αγορές σε Φουρλή, MLS, J&P Άβαξ, Intracom, Σαράντη, ΕΥΑΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v