Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «ρελαντί» το Χρηματιστήριο

Προς τις 1.190 μονάδες ο ΓΔ καθώς διατηρείται η ήπια άνοδος στο Χ.Α. Περισσότερες απ' ό,τι χθες οι μετοχές που ενισχύονται άνω του 1%. Υπεραποδίδουν FFG, MIG, Ελλάκτωρ, Άβαξ, Intralot. Απώλειες για Εθνική, Alpha, Tιτάν.

Διατηρείται η ήπια ανοδική τάση στο χρηματιστήριο. Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη αναφορά μας, ο μεν Γενικός Δείκτης κυμαίνεται στην περιοχή των 1.185-1.190 μονάδων, ο δε FT 25 στις 388-394 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών στα 34,2 εκατ. ευρώ (στις 13.20), από τα οποία 5,1 εκατ. στον ΟΠΑΠ, 3,7 εκατ. στην Πειραιώς, από 2,9 εκατ. σε ΟΤΕ και Folli Follie Group και πάνω από 2,8 εκατ. ευρώ στη μετοχή της ΔΕΗ.

Από την προηγούμενη αναφορά μας προστέθηκαν άλλα 4-5 «πακέτα» στα τρία της FFG που είχαν αλλάξει χέρια στα 21,25 ευρώ.

Σχετική αναφορά γίνεται από το Εuro2day.gr στα πακέτα των Ευρωσυμβούλων και του Παπουτσάνη.

Θα σταθούμε όμως στις δύο προσυμφωνημένες πράξεις που έχουν γίνει στη μετοχή του ΟΠΑΠ, και συγκεκριμένα σε μία των 100.000 στα 9,65 ευρώ και σε άλλη μία των 118.000 στα 9,64 ευρώ. Αναφερόμαστε ειδικά στον ΟΠΑΠ καθώς οι συναλλαγές αυτές γίνονται στην άνοδο της τιμής προς τα υψηλά έτους των 10 ευρώ.

Υψηλές συναλλαγές σε άνοδο και στη μετοχή της ΔΕΗ μέχρι τα 11,09 ευρώ. Για τη μετοχή της Επιχείρησης τα υψηλά έτους είναι στα 11,34 ευρώ. Πολύ κοντά στα υψηλά έτους των 9,52 ευρώ αντέδρασε νωρίτερα, έως τα 9,36 ευρώ, η μετοχή του ΟΤΕ.

Σημαντικά κέρδη για τις δύο μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου από τον FT 25 και τη μία εισηγμένη του FT Mid.

Μετά την οριστικοποίηση της επανεκκίνησης της κατασκευής των μεγάλων οδικών έργων στις μετοχές των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά και J&P Άβαξ σημειώνεται άνοδος έως 3,54%, με αυξημένες συναλλαγές για τις δύο του 25άρη.

Μέχρι τώρα η αγορά μπορεί να μην εντυπωσιάζει σε επίπεδο δεικτών, είναι όμως αξιοσημείωτη η κινητικότητα και η απόδοση σε επιμέρους μετοχές. Κι αυτό γιατί άνοδο μεγαλύτερη του 1% σημειώνουν οι 15 από τις μετοχές του FT 25, με την FFG κατά 4,05%, τη MIG κατά 3,69%, την ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 3,54%, την Intralot κατά 3,21%.

Εάν η χθεσινή συνεδρίαση, όπως σημείωνε ο Θανάσης Σταυρόπουλος, είχε ανοδικό κλείσιμο σε πτωτική αγορά, η σημερινή έχει πιο ισομερή αντίδραση για σαφώς περισσότερες μετοχές από τη μεγάλη και τη μεσαία κατηγορία.

Από τον FT Mid για τους τίτλους των Σαράντη, Fourlis, ΣΙΔΕΝΟΡ, Ικτίνο, J&P Άβαξ και βεβαίως για Eurobank, Attica Bank.

Εάν στη συνέχεια ο FT 25 κινηθεί πάνω από τις 394 προς τις 395 μονάδες, δεν αποκλείεται να αυξηθούν οι συναλλαγές κυρίως για λογαριασμό αγοραστών. Ένα κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 394 μονάδων θα ήταν μια ενθαρρυντική ένδειξη για τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v