Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακουμπά τις 1.170 ο Γενικός Δείκτης

Ανεβάζει στροφές η Σοφοκλέους στην προσπάθεια καλλωπισμού των αποτιμήσεων. Στο πράσινο το σύνολο των τίτλων του FT 25 πλην ΕΛΠΕ και ΤΕΝΕΡΓ. Υπεραπόδοση για Alpha, ΟΠΑΠ, ΜΙG, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ. Σε υψηλά επίπεδα ο τζίρος.

Στην πορεία της συνεδρίασης όλο και περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι συμμετέχουν στην προσπάθεια αντίδρασης, με την ανοδική τάση να ανεβάζει στροφές και το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών του χώρου να αναφέρεται σε αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα και σε προσπάθεια καλλωπισμού των αποτιμήσεων, εν όψει τέλους του χρηματιστηριακού έτους.

Τη σημερινή κίνηση της αγοράς δείχνουν να την έχουν αναλάβει εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια, τα οποία ενδιαφέρονται για όσο το δυνατόν καλύτερο κλείσιμο χρόνου, και αυτό άλλωστε εξηγεί το γεγονός ότι η ανοδική κίνηση επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στις μετοχές του FT 25.

Απόλυτα ενδεικτικό το +4,78% για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όταν την ίδια ώρα ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης καταγράφει μόλις και μετά βίας κέρδη 0,77%, καθώς ελάχιστοι είναι οι θετικοί πρωταγωνιστές χαμηλότερα του 25άρη και μεταξύ αυτών η Attica Bank, τα Πλαστικά Θράκης, ο Σαράντης, η ΧΑΛΚΟΡ, η Forthnet, ο Fourlis και λίγες ακόμα μετοχές.

Από την άλλη, και όσον αφορά τους τίτλους που συμμετέχουν στον FT 25, εμφανής η παρουσία πωλητή στη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, ενώ με αρνητικό πρόσημο συνεχίζει να κινείται και ο τίτλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.

Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι του FT 25 κινούνται σε θετικό έδαφος, ενώ ξεχωρίζουν το +7,2% για τη MIG και το +7,79% για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ακολουθούν με κέρδη μεγαλύτερα των 6 ποσοστιαίων μονάδων η Alpha Bank και η Folli Follie Group και με κέρδη μεγαλύτερα του 5% η ΔΕΗ, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ΕΧΑΕ, ο Μυτιληναίος, ο ΟΛΠ, ο ΟΤΕ και η Frigoglass.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο των βασικών δεικτών κοντά στο υψηλό ημέρας, παρότι ένα αξιοπρόσεκτο κομμάτι από τους ενεργούς παράγοντες της αγοράς θεωρεί τη σημερινή κίνηση ευκαιρία ρευστοποιήσεων και προχωρά σε ελεγχόμενες πωλήσεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v