Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Σε κίνδυνο οι πρώτες στηρίξεις

Διορθώνει το ΧΑ, ενώ πτωτικές τάσεις επικρατούν και στις περισσότερες ευρωαγορές. Απώλειες για Εθνική, Eurobank, ΔΕΗ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ. Kέρδη για Folli. Στις 195 μονάδες η κρίσιμη στήριξη για τον Τραπεζικό Δείκτη.

Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση διόρθωσης, με τους βασικούς δείκτες να δοκιμάζουν πλέον τις πρώτες σημαντικές στηρίξεις τους. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε νωρίτερα έως τις 1.266,53 μονάδες (11.20), περίπου την ίδια ώρα που ο FT 25 έπιανε τις 415,80 μονάδες (στήριξη στα επίπεδα των 410), ο Τραπεζικός κινούνταν προς τις 196,53 μονάδες (στήριξη στις 195) και ο FT Mid κατά 1,74% χαμηλότερα προς τις 1.245 μονάδες.

Οι συναλλαγές στα 20,5 εκατ. ευρώ, μάλλον φυσιολογικές, με 5,5 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς, 2,7 εκατ. στον ΟΤΕ και περίπου 2 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank. Περίπου 1,2 εκατ. ευρώ έχει αλλάξει χέρια στα warrants της Alpha Bank.

Μόλις δύο μετοχές του 25άρη δεν υποχωρούν, του ΟΛΠ σταθερή στα 19 ευρώ και της Folli Follie που ενισχύεται έως τα 26,90 ευρώ.

Απώλειες έως 3,95% μετρούν οι μετοχές του δείκτη, με την Εθνική προς τα 4,05 ευρώ, την Alpha Bank προς το 0,703 ευρώ και την Πειραιώς προς το 1,69.

Ρευστοποιήσεις σημειώνονται και στις μετοχές των Μυτιληναίου, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, Eurobank Properties, Motor Oil, MIG, ΕΥΔΑΠ.

Ωστόσο, οι μέχρι τώρα συναλλαγές, σε όλες τις μετοχές που προαναφέραμε, είναι σημαντικά χαμηλότερες από τον μέσο όρο των πρώτων ανοδικών συνεδριάσεων του 2014. Φαίνεται πως μέχρι τώρα κυρίως βραχυπρόθεσμοι παίκτες ρευστοποιούν μέρος των θέσεών τους περισσότερο για να κάνουν ταμείο παρά γιατί έχουν διάθεση εξόδου από την αγορά. Τουλάχιστον με τη μέχρι τώρα εικόνα σε αυτήν.

Άλλωστε, όπως σημειώναμε κι εχθές, αφορμής δοθείσης, αρκετοί είναι αυτοί που σχεδιάζουν να τοποθετηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Σημαντικές απώλειες για τον δείκτη της μεσαίας κατηγορίας, καθώς η μετοχή της Eurobank υποχωρεί 4,13% στο 0,58 ευρώ, αφού τρέχουν οι εξελίξεις στον όμιλο με αφορμή την αύξηση κεφαλαίου.

Υποχωρούν όμως και οι μετοχές των Fourlis, Intracom, των θυγατρικών της Βιοχάλκο όπως και σε Υγεία, Ικτίνο κ.ά.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ενδεικτικό το -0,66% του DAX προς τις 9.447 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v