Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: «Μαζεύονται» οι απώλειες

Γυρίζει "αντιδρώντας" προς τις 1.295 μονάδες το Χρηματιστήριο με τον FTSE 25 στις 425. Κέρδη καταγράφουν Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ. Πτώση για Alpha Bank, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ. Σε υψηλά επίπεδα κινείται ο όγκος συναλλαγών.

Ανάδυση από τα χαμηλά ημέρας με επαναφορά προς τις 1.295 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Συνεδρίαση αυξημένης μεταβλητότητας η σημερινή, η οποία εξελίσσεται σε... θρίλερ, με συνεχείς εναλλαγές θέσεων και διπλή αφορμή διάρθρωσης, που έριξε την αγορά χαμηλότερα.

Παράγοντες της αγοράς απέδιδαν τη νευρικότητα και τη διόρθωση νωρίτερα σε δύο παραμέτρους, στην παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του επερχόμενου νομοσχεδίου για τις τράπεζες και στην έκθεση της Bank of America για τον κλάδο.

Στο διάστημα 13.00-13.05 σημειώθηκαν χαμηλές τιμές στις 1.276 μονάδες για τον Γ.Δ., στις 419,22 για τον FTSE 25 και στις 199 για τον τραπεζικό δείκτη.

Τα ισχυρά χέρια απορρόφησαν σταδιακά από τις 13.15 και την προσφορά που έβγαινε στις περισσότερες μετοχές της μεγάλης αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η στήριξη στην αγορά επιχειρήθηκε μέσω των δεικτοβαρών μετοχών και ειδκότερα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ αλλά και των 3Ε, ΔΕΗ.

Από τις τράπεζες η Εθνική είναι αυτή που κρατά τον κλάδο στις πλάτες της. Πτώση 0,95% σημειώνει η Alpha που κινείται στα επίπεδα του 0,73 ευρώ.

Από τις υπόλοιπες, ενδεικτικά αναφέρεται το εύρος διακύμανσης για τη μετοχή του ΟΤΕ καθώς από τα 11,37 ευρώ περίπου στις 12.30 ενισχυόταν νωρίτερα κατά 2,43%, στο 11,80 ευρώ.

Ανάλογη αναστροφή και για τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Μόνο σε αυτές τις δύο μετοχές έχουν αλλάξει χέρια, θέσεις αξίας περίπου 17,5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 69,9 εκατ.

Πάνω από 6,5 εκατ. οι συναλλαγές στην Alpha Bank με άλλα 4,7 εκατ. στα warrants, και πάνω 5,1 εκατ. στη μετοχή της ΔΕΗ. 

Απώλειες καταγράφουν μεταξύ άλλων ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Eurobank Properties.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v