Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο

Προβληματισμένη εμφανίζεται η χρηματιστηριακή αγορά. «Σέρνονται» ο Γ.Δ. στις 1.325 και ο FT 25 στις 428 μονάδες. Διατήρηση δυνάμεων στην Ευρώπη περιμένοντας την ΕΚΤ την Πέμπτη. Άνοδος για Πειραιώς, Εθνική, ΔΕΗ. Πιέσεις σε ΟΛΠ, Τιτάνα.

Μουδιασμένοι οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες, χωρίς κατεύθυνση ακόμη το Χ.Α. Σε στενό εύρος κυμαίνονται, μέχρι τώρα οι βασικοί δείκτες, με τον Γενικό μεταξύ των 1.324,39 και των 1.339,26 μονάδων και τον FT 25 από τις 427,19 έως 432,33 μονάδες. Να σημειωθεί πως τα υψηλά της συνεδρίασης καταγράφηκαν στα πρώτα 20΄-30΄, ενώ τα χαμηλά μετά τις 12.30.

Η αξία των συναλλαγών στα 32 και κάτι εκατ. ευρώ λίγο πριν από τις 14:00, από τα οποία περίπου το 1,8 εκατ. ευρώ μέσω πακέτων στη ΔΕΗ και στο warrant της Alpha Bank.

Αυξημένες οι συναλλαγές στις τράπεζες, κυρίως σε Πειραιώς, Alpha Bank και δευτερευόντως σε Εθνική. Είναι ενδεικτικό πως στην Πειραιώς και στην Alpha Bank έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 14 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν ο μισός μέχρι τώρα τζίρος.

Το μούδιασμα ειδικά των βραχυπρόθεσμων παικτών είναι εμφανές στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, καθώς είναι κοινή εκτίμηση πως η... πύρρειος κοινοβουλευτική νίκη της κυβέρνησης καθιστά ακόμα πιο ευμετάβλητο το πολιτικό σκηνικό σχεδόν ενάμιση μήνα πριν από τις κρίσιμες διπλές εκλογές του Μαΐου.

Στην αγορά θεωρούν δεδομένο πως το κλίμα θα δηλητηριαστεί περισσότερο με αφορμή τις σκιαμαχίες πολιτικών και κομμάτων. Η πολιτική παράμετρος είναι αυτή που θα πρέπει να αφομοιώσει το Χ.Α. και να κινηθεί ανάλογα καθώς ο δρόμος μέχρι τις 18 και τις 25 Μαΐου είναι ακόμα μακρύς.

Δείγμα γραφής των προθέσεων της κυβέρνησης, μετά τις χθεσινές εξελίξεις, περιμένει η αγορά από το μέτωπο του ΤΑΙΠΕΔ - Εληνικού. Σημειώνεται πως νωρίτερα η μετοχή της Lamda Development σταθεροποιούνταν στα 6,60 ευρώ με μέτριες συναλλαγές, ενώ οριακά χαμηλότερα στα 9,04 ευρώ κινούνται με επίσης μετριότατο τζίρο η Eurobank Properties.

Στο 0,717 ευρώ, δηλαδή στα χαμηλά ημέρας, η μετοχή της Alpha Bank, που πιέζει τον Γ.Δ. προς τις 1.324 μονάδες και τον FT 25 προς τις 427.

Οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο μετά τις 12.00-12.30 στις μετοχές των Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, Τιτάν, MIG, Jumbo, ενώ προς τα χαμηλά ημέρας γυρίζει και πάλι η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά και του Folli Follie Group.

Στις 1.290 μονάδες ο FT Mid, με Eurobank, Attica Bank και λιγότερο με Fourlis, J&P Άβαξ και Intracom, Σαράντη.

Σε στάση αναμονής και οι κυριότερες ευρωαγορές, ενώ οι βραχυπρόθεσμοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη. Στο σχετικό θέμα σημειώνεται πως η απόδοση των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου παραμένει σε πολυετή χαμηλά, ενώ στο 6,66% υποχωρεί η αντίστοιχη του ελληνικού 10ετούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v