Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες σπρώχνουν χαμηλότερα τον Δείκτη

Υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης προς τις 1.155 μονάδες. Τα περισσότερα blue chips βρίσκονται στο «κόκκινο». Αρνητικός πρωταγωνιστής παραμένουν οι τράπεζες. Απώλειες άνω του 2% για ΕΤΕ, Πειραιώς. Αντιστάσεις από Alpha Bank.

Παρά το σχετικά ψύχραιμο ξεκίνημα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αργά αλλά σταθερά οι πωλητές παίρνουν το προβάδισμα και στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ με ελεγχόμενη υποχώρηση (μέχρι στιγμής) κινείται και το Χ.Α.

Περισσότερες οι "κόκκινες" μετοχές στο ταμπλό του FTSE 25, όπου με βάση το ημερήσιο διάγραμμα θα πρέπει να αντέξει η περιοχή των 371 μονάδων, προκειμένου να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες και για να αποφευχθεί η δοκιμασία του τελευταίου οχυρού στη ζώνη των 365 - 355 μονάδων. Οι 377 μονάδες κοντινή αντίσταση και οι 380 κύρια.

Χαμηλότερα του 25άρη, κάποια σχετική κινητικότητα παρατηρείται στο Υγεία, ενώ ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις φέρνει η μέχρι στιγμής κίνηση της Ιντρακόμ, η οποία στη χθεσινή ιδιαίτερα δύσκολη συνεδρίαση το πάλεψε μέχρι τέλους και σήμερα ο τίτλος βρίσκεται σε απόλυτη αγρανάπαυση.

Απόλυτη συναλλακτική απαξίωση σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση (φαινόμενο σύνηθες για το Χ.Α.), όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στους τίτλους με αρνητικό πρόσημο να έχουν πάρει ήδη τη θέση του οδηγού και την αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών να ξεπερνά το 1 προς 2.

Από τις μετοχές του FTSE 25, με οριακά θετικό πρόσημο διασώζονται ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Alpha Bank, ενώ λίγο καλύτερη εικόνα έχει ο τίτλος της ΕΧΑΕ που σημειώνει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Αντίθετα με απώλειες άνω του 2% κινούνται Τιτάν, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank Properties και με μεγαλύτερες του 1% ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Viohalco, Ελλάκτωρ, Ελλ. Πετρέλαια, Intralot, Motor Oil, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.

Παρά το γεγονός ότι και σήμερα οι πωλητές δείχνουν να έχουν πλουραλισμό στις κινήσεις τους, τα βλέμματα των ενεργών παικτών θα παραμείνουν προσηλωμένα σε Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank και αυτό γιατί η Εθνική έχει σπάσει προ πολλού και κινείται χωρίς ουσιαστικές στηρίξεις μέχρι την επόμενη στήριξη των 2,20 ευρώ.

Άρα χρειάζονται προσοχή το 0,60 ευρώ για την Alpha Bank, το 1,50 ευρώ για την Πειραιώς και το 0,33 ευρώ για τη Eurobank, καθώς καθοδική διάσπαση αυτών των επιπέδων θα δηλώσει την απόλυτη κυριαρχία των "bears".

Ο τζίρος, λίγο πριν από τις 12:00, ξεπερνά τα 24 εκατ. και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συμμετοχή από την πλευρά τόσο των πωλητών, όσο και των αγοραστών και αυτό δίνει πρόσθετο ενδιαφέρον για τη συνέχεια.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v