Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πώς τα «stop loss» βούλιαξαν τον Δείκτη

Με υψηλό τζίρο και χωρίς προφανή αιτία η σημερινή βουτιά. Πώς στήθηκε η «τέλεια καταιγίδα» για τους traders. Σε Roadshow, FTSE και την… S&P αναζητείται μαξιλάρι. Κρίσιμο το triple witching. Τι δείχνει τώρα η τεχνική εικόνα.

Συνεδρίαση που αιφνιδίασε και τους πλέον απαισιόδοξους, η σημερινή, με το Χ.Α., χωρίς λογικοφανή αίτια, να κινείται "contrarian" των μεγάλων Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων και με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας, όπως και η ψυχολογία όσων παρακολούθησαν τα σημερινά δρώμενα στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ.

Το σημερινό μίνι "sell off" συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα υψηλό τζίρο (ο υψηλότερος των τελευταίων εννέα συνεδριάσεων) για μία τυπική ημέρα χωρίς την αρνητική είδηση - καταλύτη, από μία ιδιαίτερα κακή τελική εικόνα με 35 ανοδικές μετοχές έναντι 86 πτωτικών, ενώ το σημερινό κλείσιμο του Δείκτη είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 23 συνεδριάσεων, με το αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 18/8 (1086,50 μονάδες).

Μάλιστα η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν η "τέλεια καταιγίδα" για τους traders, όχι μόνο γιατί οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν με σχετικά ανοδικές διαθέσεις, αλλά γιατί βρέθηκαν στα χαμηλά ημέρας στις 17.00 και πριν τις τελικές δημοπρασίες.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, οι κινήσεις "stop loss" από τους λίγους που επέμεναν να διατηρούν "long" θέσεις, αλλά και ο αξιοσημείωτος αριθμός "margin calls", τόσο στην "spot" Αγορά, όσο και στην Αγορά Παραγώγων, με την δεύτερη περίπτωση να αναγκάζει σε εσπευσμένο κλείσιμο θέσεων (λόγω αυριανού triple witching), ή σε μετακυλίσεις θέσεων σημαντικά μικρότερου αριθμού, από ότι κατ΄ αρχήν ήθελαν οι συναλλασσόμενοι.

Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζουν και οι γενικότερες πιέσεις που παρατηρούνται σε αρκετές από τις αναδυόμενες Αγορές, κάτι που δείχνει περισσότερο έντονο και επιθετικό στο Χ.Α., λόγω "στενότερης θύρας εξόδου".
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κύριοι πωλητές είναι ξένα funds και αυτό σε συνδυασμό με την ανυπαρξία αγοραστών δημιουργεί ασφυκτικές πιέσεις στις αποτιμήσεις.

Συμπερασματικά, στην παρούσα φάση, οι εν δυνάμει πωλητές είναι σαφώς περισσότεροι από τους εν δυνάμει αγοραστές, καθώς αν δεν αποκτηθεί σημαντική ορατότητα σε καίρια ζητήματα, οι ξένοι δεν έχουν κανένα λόγο να συνεχίζουν να "αγοράζουν Ελλάδα".

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις επαγγελματιών του χώρου, οι 1200 μονάδες σε λίγο θα θυμίζουν "ταβάνι", αν συνεχίσουν να διαβρώνονται τιμές και ψυχολογία.

Άλλωστε, το πρώτο δείγμα των ανοιχτών ζητημάτων, αυτό της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των "stress tests" για τις Ελληνικές Τράπεζες αναμένεται να το μάθει η Αγορά στις 26 Οκτωβρίου, ενώ για αρκετά αργότερα έχουν μετατεθεί το ζήτημα βιωσιμότητας του χρέους και οι εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, που παραμένουν ψηλά στην τρέχουσα ειδησεογραφία.

Με τα τρέχοντα δεδομένα, απόλυτα ισχυρή δείχνει η κρατούσα πλαγιοκαθοδική κίνηση και αν δεν υπάρξει η είδηση - καταλύτης που θα αλλάξει άρδην το επιφυλακτικό περιβάλλον, δύσκολα δεν θα μπει σε δοκιμασία η ζώνη στήριξης των 1100 - 1080 μονάδων. Μάλιστα στο εβδομαδιαίο chart τιμών είναι εμφανές ότι ο Γενικός Δείκτης "μένει από χρόνο", καθώς πρέπει να εκδηλώσει άμεσα ανοδική κίνηση προς τις 1199 μονάδες, προκειμένου να εξέλθει από το βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι.

Από την άλλη, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχασε με εντυπωσιακή ευκολία την στήριξη των 365 μονάδων και όλα δείχνουν ότι βάζει σαν στόχο τιμές χαμηλότερες των 360 μονάδων, με την αμέσως επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στις 350 μονάδες.

Η πλαγιοκαθοδική τάση αναστρέφεται με κλεισίματα υψηλότερα των 389 μονάδων.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση, καθώς δεν θα λείψουν ούτε ο υψηλός τζίρος, αλλά ούτε και οι πολλές "αναταράξεις", οπότε τα όποια "ασφαλέστερα" συμπεράσματα μετατίθενται για τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ολοκληρώνεται το roadshow του Λονδίνου (πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους διαχειριστές έχουν σαν πρώτο θέμα το IPO της Alibaba Group Holding), ενώ αναμένεται η "ετυμηγορία" του οίκου FTSE για την εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά και το triple witching Σεπτεμβρίου.

Επίσης η μετοχή της Eurobank εντάσσεται στον δείκτη Eurostoxx 600, ενώ η μετοχή του ΟΠΑΠ θα συμπεριληφθεί στο δείκτη FTSE MPF All World και αντίθετα η μετοχή των ΕΛΠΕ θα διαγραφεί.

Συγχρόνως και σύμφωνα με την S&P Dow Jones Indices το Ελληνικό Χρηματιστήριο μετακινείται στους δείκτες των αναδυόμενων Αγορών, μαζί με το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η στάθμιση της Ελλάδας στον δείκτη S&P Emerging Broad Market Index θα είναι 0,8%, του Κατάρ 0,9% και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο 1%. Σημειώνεται πως η στάθμιση της Κίνας είναι στο 24% και της Βραζιλίας στο 11,3%.

Όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 22 Σεπτεμβρίου, άρα αύριο, τυπικά, είναι η τελευταία ημέρα αναδιαρθρώσεων των χαρτοφυλακίων, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται (!)

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές

Η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά δείχνει σημάδια κόπωσης - πτωτικής διάθεσης, τις τελευταίες μέρες μετά αδυναμία κίνησης πάνω από τις 1.200 μονάδες, επισημαίνει ο Στέλιος Στυλιανίδης. Οι διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι συνέβαλλαν στη πρότινος άνοδο του Γενικού Δείκτη, είναι απασχολημένοι με πολύ σημαντικότερα θέματα από τους Ελληνικούς μετοχικούς τίτλους, όπως για παράδειγμα το δημοψήφισμα της Σκωτίας, για ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο ύστερα από την ενσωμάτωση του 1707.
 
Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τους Σκωτσέζους να είναι μοιρασμένοι με το 97% των ψηφοφόρων (άνω των 16 ετών) να είναι ήδη εγγεγραμμένοι. Το αποτέλεσμα και η επίδρασή του στις Αγορές χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα, με τις απόψεις να διίστανται για την επόμενη μέρα.
 
Συνεπώς είναι πιθανό ξένα χαρτοφυλάκια που βλέπουν επικράτηση του "ΝΑΙ" να είναι πωλητές στην Ελληνική Αγορά, κατοχυρώνοντας κέρδη και από την άλλη δεν υπάρχουν επενδυτές για να απορροφήσουν την προσφορά. Αν συνυπολογιστεί και η χαμηλή, για τα διεθνή δεδομένα, εμπορευσιμότητα των Ελληνικών τίτλων, οποιοδήποτε χαρτοφυλάκιο της τάξης των 30 με 50 εκατ. € είναι ικανό να ρίχνει την Αγορά για μέρες. (!)
 
Για παράδειγμα στις 15 Σεπτεμβρίου η S&P κατηγοριοποίησε το Χ.Α. στις αναδυόμενες Αγορές με ισχύ από 22/09. Την επόμενη μέρα ο Γ.Δ. υποχώρησε -2,84% και είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε πωλήσεις ενός χαρτοφυλακίου που ακολουθεί τους δείκτες της S&P.
 
Επιπρόσθετα η αδυναμία της Κυβέρνησης να προχωρήσει το Κυβερνητικό έργο, δεχόμενη αντιπολίτευση από μέσα, αλλά και το προεκλογικό κλίμα εν’ όψη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, δυσκολεύουν την άνοδο του Χρηματιστηρίου. Βέβαια η πολιτική αβεβαιότητα περισσότερο επηρεάζει τους εγχώριους επενδυτές, αφού οι διεθνείς επενδυτές δεν πιστεύουν ότι ενδεχόμενη αλλαγή στην Κυβέρνηση θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα που ακολουθείται από τη Χώρα.
 
Από πρόσφατες συναντήσεις Ελλήνων φορέων της Αγοράς με ξένους διαχειριστές προέκυψε ότι η Ελληνική Αγορά βρίσκεται σε μια φάση μετασχηματισμού όσο αφορά στο είδος των επενδυτών που την προτιμούν. Ταdistress funds και τα hedge funds που εισήλθαν στα μέσα του 2012, ήδη ψάχνουν τους επόμενους επενδυτικούς προορισμούς για γρήγορα κέρδη.
 
"Η Ελληνική Αγορά πρέπει να προσελκύσει πλέον πιο μακροχρόνιους επενδυτές για να δούμε μια υγιή άνοδο και αυτό συνεπάγεται μεταρρυθμίσεις, Κυβερνητικό έργο, προσέλκυση επενδύσεων στην πραγματική οικονομία και ομαλό διεθνές περιβάλλον" τονίζει ο υπεύθυνος διαχείρισης ιδιωτικών χαρτοφυλακίων τηςAttica Wealth Management.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Το "πράσινο" κυριάρχησε στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, με μόνο "κόκκινη" εξαίρεση τον Hang Seng (-0,85%), ενώ σε θετικό βηματισμό κινείται η Ευρώπη που δεν φαίνεται να ανησυχεί για το δημοψήφισμα στην Σκωτία (οι κάλπες έχουν ανοίξει στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος και θα παραμείνουν ανοιχτές ως τα μεσάνυχτα) και παίρνοντας "καύσιμα" ανόδου μετά τη διαβεβαίωση της προέδρου της Fed, Janet Yellen, ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα ιστορικά χαμηλά τους για όσο αυτό απαιτηθεί.
 
Θετικό κλίμα και στις πρώτες ώρες της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street, με τον S&P 500 να διεκδικεί νέα ιστορικά υψηλά.
 
Ξεκινώντας από την Ασία, σε νέο υψηλό οκταμήνου αναρριχήθηκε ο δείκτης Nikkei, με την υποχώρηση του γεν να δίνει εκ νέου ώθηση στους εξαγωγείς.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες Ασιατικές Αγορές έδειξαν να αγνοούν τον έντονο προβληματισμό που δημιούργησε η νέα επιβράδυνση την Κινεζική Αγορά κατοικιών. Τον Αύγουστο, οι τιμές κατοικιών μειώθηκαν σε 68 από τις 70 πόλεις που παρακολουθεί η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας. Στο 8μηνο, οι τιμές κατοικιών έχουν μειωθεί κατά 11% λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης και καθώς οι Τράπεζες έχουν σφίξει την στρόφιγγα του δανεισμού.
 
Από την άλλη, η Κίνα θα προσφέρει στους ξένους επενδυτές άμεση πρόσβαση στην Αγορά χρυσού της, για πρώτη φορά, καθώς επιχειρεί να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στην διαμόρφωση τιμών, αυξάνοντας παράλληλα την διεθνή χρήση του γουάν. 
 
Ερχόμενοι στην Ευρώπη, ο συνολικός δανεισμός στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της Ισπανίας μειώθηκε τον Ιούλιο στα 1,40 τρισ. ευρώ από 1,42 τρισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο συνολικός αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων επίσης μειώθηκε στα 184,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο από 186,2 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Κατά συνέπεια, ο λόγος των "κόκκινων" δανείων στο σύνολο του δανεισμού στη Χώρα αυξήθηκε στο 13,2% τον Ιούλιο από 13,1% τον προηγούμενο μήνα.
 
Μόλις 82,6 δισ. ευρώ άντλησαν οι Τράπεζες από την πρώτη φάση του προγράμματος ΤLTRO της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερο των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές περίμεναν ότι θα αντληθούν περίπου 150 δισ. ευρώ. Τα δάνεια αυτά είναι 4ετούς διάρκειας με επιτόκιο μόλις 0,05%, ωστόσο η διάρκειά τους θα μειωθεί εάν οι Εμπορικές Τράπεζες δεν αποδείξουν ότι αύξησαν τις χορηγήσεις τους.
 
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 36.000 την περασμένη εβδομάδα στην Αμερικανική Αγορά Εργασίας. Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι στα Ταμεία εμφανίστηκαν 280.000 νέοι άνεργοι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουλίου. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 315.000 αιτήσεις, σε σύγκριση με 316.000 στην προηγούμενη μέτρηση. 
 
Επίσης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, ο αριθμός των ανεγέρσεων νέων κατοικιών μειώθηκε 14,4% τον Αύγουστο, μετά την εκτίναξη 15,7% του προηγούμενου μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 5,2% στα νεόδμητα κτίσματα. Ο αριθμός των εκδόσεων νέων οικοδομικών αδειών μειώθηκε 5,6%. Οι αναλυτές περίμεναν μείωση 1,6% στις νέες άδειες, που τον προηγούμενο μήνα είχαν αυξηθεί 8,6%.
 
Μείωση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Federal Reserve το Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών υποχώρησε στις 22,5 μονάδες από τις 28 μονάδες τον Αύγουστο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2011. Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της "Wall Street Journal", είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για πτώση του δείκτη στις 24 μονάδες.
 
Τον κώδωνα του κινδύνου για την Παγκόσμια οικονομία κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο λίγο πριν τη συνεδρίαση της G20 και ενώ η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, αλλά και οι προοπτικές σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, σκιάζουν τις προοπτικές παγκόσμιας ανάπτυξης.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στην σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με σχετικά ανοδικές διαθέσεις αναρριχόμενος μέχρι τις 1140,25 μονάδες (+0,74%), όμως μετά τις 11.13 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο "βλέποντας" ακριβώς στις 17.00 το χαμηλό ημέρας των 1105,45 μονάδων (-2,33%). Μέσω των τελικών δημοπρασιών, ο Δείκτης έκλεισε στις 1107,98 μονάδες με ημερήσιες απώλειες 2,11%.
 
Ο τζίρος, ενισχυμένος, έφθασε τα 129,3 εκατ. από τα οποία τα 9,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ΕΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ). Μόλις επτά τίτλοι (ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ) "απασχόλησαν" το 74% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Ξεκινώντας από τους τίτλους του FTSE, μόνο η μετοχή της ΕΕΕ δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Αντίθετα, δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Ελλάκτωρ, Μέτκα, ΟΤΕ, Τιτάν, Motor Oil και Folli Follie Group.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Πειραιώς, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και Μυτιληναίος και στα υψηλά ημέρας οι Τιτάν (αμετάβλητος) και Eurobank Properties.

Μένοντας στο ταμπλώ του 25αρη, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι τους επιθετικότερους πωλητές εμφάνισαν οι Alpha Bank, Motor Oil, ΔΕΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ.

Μεταφερόμενοι στο Τραπεζικό ταμπλώ, να σημειωθεί ότι προσεγγίζουν τα ιστορικά χαμηλά η μετοχή της Τρ. Αττικής και ο παραστατικός τίτλος της Εθνικής (!)

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής, "Δεν έχει αποφασισθεί η διαδικασία, ο χρόνος και τα στάδια μείωσης της θέσης μας στη Finansbank". Αυτή είναι η απάντηση κύκλων της Εθνικής στις πληροφορίες ότι προσέλαβε ως συμβούλους πώλησης για τη Finansbank τις Goldman Sachs, Morgan Stanley και Bank of America. Η ΕΤΕ παραπέμπει στη γνωστή από το πλάνο αναδιάρθρωσης δέσμευσή της να μειώσει το ποσοστό της μέχρι και 40% στη Finansbank έως και το 2016 σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν έχουν αποφασισθεί η διαδικασία και ο χρόνος στον οποίο θα προχωρήσει αυτή η μείωση.

Μένοντας στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, με θετικό πρόσημο διασώθηκαν οι ΕΕΕ (+1,12%), Ελ. Πετρέλαια (+1,16%), ΟΠΑΠ (+0,25%) και Eurobank Properties (+2,27%). Αμετάβλητοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι ΟΛΠ και Τιτάν.

----ΧΠΑ

Πτωτική συνεδρίαση αξιοσημείωτης μεταβλητότητας, με τα ρολαρίσματα θέσεων να αποτελούν το κυριότερο χαρακτηριστικό.
 
Νέα μείωση των συναλλαγών στο συμβόλαιο του δείκτη και λόγω "margin calls", ενώ τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη άνοδο παρουσίασε ο όγκος στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (136.110 συμβόλαια).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 32.243, 16.223 για τον Σεπτέμβριο, 15.919 για τον Οκτώβριο, 22 για τον Νοέμβριο και 79 για τον Δεκέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 359) κινήθηκε μεταξύ 358,75 και 370,5 μονάδων, μηδενίζοντας την υπάρχουσα υποτίμηση και κλείνοντας στην θεωρητική του τιμή.

Αυξήθηκε ο δανεισμός τίτλων (25.000 ΟΤΕ, 10.000 Εθνική, 13.300 MIG, 437.000 Alpha Bank, 19.000 Folli Follie Group, 334.000 Πειραιώς, 72.800 Αττικής), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΤΕ (9.076), ΔΕΗ (3.516), Alpha Bank (11.711), Εθνική (19.969), Πειραιώς (17.360), Eurobank (19.198), Μυτιληναίο (8.161), ΕΧΑΕ (2.132), ΟΠΑΠ (1.029), Ελ. Πετρέλαια (7.908), MIG (12.415), Intralot (725), Ελλάκτωρα (1.783), ΓΕΚ (17.432), Τέρνα Ενεργειακή (467), Τιτάνα (182), ΕΥΔΑΠ (127), Μέτκα (422), Σιδενόρ (912), Σωλ. Κορίνθου (164), ΕΕΕ (317), ΟΛΠ (172), Folli Follie Group (132), Motor Oil (160), Viohalco (340), Eurobank Properties (150).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη κυμάνθηκε στα επίπεδα του 34%, ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν αρκετά αυξημένος στα 2.243 δικαιώματα (1.098 δικαιώματα αγοράς και 1.145 δικαιώματα πώλησης).

Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν "ανοιχτές" πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης "ανοιχτών" πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (71.928.374 τεμ.), Εθνική (1.916.737 τεμ.), Πειραιώς (35.031.646 τεμ.), Eurobank (8.706.967 τεμ.).

Ας σημειωθεί ότι 10.591 συμβόλαια του δείκτη, λήξεως Σεπτεμβρίου, δεν έχουν κλείσει, ή μετακυλιστεί θέσεις.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v