Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάδυση» επιχειρείται στο Χρηματιστήριο

Αντιδρά το Χρηματιστήριο μετά τη «βουτιά» νωρίτερα έως και τις 966 μονάδες. Νέα προσέγγιση των 1.000 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Με θετικό πρόσημο κινούνται πλέον επτά blue chips. Άνοδος για Πειραιώς και Alpha Bank, πτώση για Εθνική Τράπεζα και Eurobank.

Επιχείρηση «συμμαζέματος» εξελίσσεται εδώ και 20-30΄ στο... ταμπλό, με ανοδικό «γύρισμα» της Πειραιώς, περιορισμό των απωλειών της Εθνικής και συντονισμένες αγορές σε 4-5 επιλεγμένους τίτλους.

Στις 996-7 μονάδες με άνοδο 0,3% περνά ανοδικά ο Γενικός Δείκτης και στις 325 ο FT25 σε μία συγχρονισμένη κίνηση αναστροφής V.

Από τα χαμηλά ημέρας των 966,88 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη (σε δύο σημεία της συνεδρίασης στις 13.40 και 14.25) κερδήθηκαν λίγοι πόντοι με αποτέλεσμα την κίνηση του έως τις 988 μονάδες.

Το γεγονός, πως οι μέχρι τώρα συναλλαγές παραμένουν μέτριες (στα επίπεδα των 52 εκατ. ευρώ) διευκολύνει την όποια προσπάθεια ανάσχεσης της υποχώρησης που κάποια στιγμή έφθασε έως και 2% χαμηλότερα. Το γεγονός, πως το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου παραμένει επικεντρωμένο στις τράπεζες (περίπου το 58%) καθιστά την προσπάθεια αυτή λιγότερο δύσκολη. Το ενδιαφέρον είναι, πως σε αντίθεση με προηγούμενες συνεδριάσεις, σήμερα, ειδικότερα όμως το τελευταίο ημίωρο, επιχειρείται με τη μετοχή της Πειραιώς.

Από τα χαμηλά ημέρας των 1,17 η μετοχή αντέδρασε λίγο πιο νωρίς έως τα 1,27 ευρώ (3,28%) με περίπου 14 εκατ. ευρώ, που είναι μακράν οι υψηλότερες συναλλαγές σε σχέση με την Εθνική και την Alpha Bank.

Την αναστροφή της τάσης για την Πειραιώς ακολούθησαν σχεδόν παράλληλα εντολές σε μετοχές των Μυτιληναίου, ΜΕΤΚΑ ενώ από κοντά συνέχισαν σε ΟΠΑΠ, Jumbo και ΕΧΑΕ.

Την κίνηση της Πειραιώς ακολουθεί εδώ και 15΄ και η Alpha Bank με τη μετοχή να γυρίζει από τα 0,588 έως τα 0,61 ευρώ.

Άμεση η αποτύπωση στο... ταμπλό για τον κλαδικό δείκτη που αντιδρά προς τις 137,5-138 μονάδες δηλαδή επανέρχεται στο κρίσιμο εύρος των 137-140 μονάδων. Οπως έχουν αναφέρει φίλοι της στήλης, υπέρβαση των 137-140 μονάδων για τον τραπεζικό δείκτη θεωρείται ως ελάχιστη προϋπόθεση για να κερδηθεί χρόνος, πόντοι για τις τράπεζες και να αποφευχθεί το σενάριο μίας άμεσης υποχώρησης προς τις 950 μονάδες.

Στο διάγραμμα, που παρατίθεται αποτυπώνεται η διαδικασία αναστροφής για τον 25άρη, καθώς επανακάμπτει ανοδικά.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v