Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Κρίσιμη ημέρα για το ανοδικό σερί

Με εναλλαγές προσήμων ξεκίνησε το Χρηματιστήριο. Οι 970 μονάδες είναι αντίσταση που πιθανή διάσπασή της ίσως δώσει κίνηση προς τις 1.000. Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και οι πολιτικές εξελίξεις. Οι προβολείς και στις κινήσεις των Fitch και Moody's.

Κλείστε τη διαπραγμάτευση τώρα, σημειώνει ο Χρήστος Κίτσιος, αναφερόμενος στο πόσο επιζήμια για την οικονομία αποβαίνει η πολιτική τακτική της καθυστέρησης.

Στο Χ.Α. τις τελευταίες 2-3 ημέρες επιχειρείται από ορισμένα ισχυρά χέρια η προεξόφληση 3+1 ενδεχομένων, που εάν επαληθευθούν μπορεί να τους στείλουν ταμείο για διψήφιες υπεραξίες.

Κατ΄ αρχάς λόγω της αυριανής λήξης των παραγώγων του FT 25 για τον Νοέμβριο και το... αναπόφευκτο squeeze εξαιτίας των προσδοκιών πως ίσως ο Fitch αύριο κι ενδεχομένως η Moody's την επόμενη Παρασκευή (28/11) θα κάνουν κάποιο δώρο στην αγορά, με αφορμή το εύλογο συμφέρον πολλών ξένων διαχειριστών να κλείσουν σε καλύτερες τιμές τα... βιβλία τους και το... joker, που σχετίζεται με όλη αυτήν την εικοτολογία που αναπτύσσεται για τα 180 ψηφαλάκια, σεναριολογία που εχθές οργίασε.

Παράλληλα από νωρίς το πρωί σήμερα συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό γνωστές έγκυρες δημοσιογραφικές φωνές, στα κανάλια.

Διαμορφώνεται κλίμα, είναι εμφανές, όπως η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να βγει λίγο στην επίθεση. Το αν θα πέτύχει και κάποιο... τέρμα θα το δούμε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ωστόσο υπολογίστε πως εχθές άλλαξαν χέρια σχεδόν 92 εκατ. ευρώ, ενώ προχθές άλλα 88,7 εκατ., δλδ. συνολικά 180,7 εκατ. ευρώ σε δύο συνεδριάσεις όπου το Χ.Α. ενισχύεται σε ρυθμό... fast forward, όπως εύγλωττα σημείωνε ο Θανάσης Σταυρόπουλος.

Δεν θα μακρηγορήσω, καθώς το βραχυπρόθεσμο ποντάρισμά μας, που ξεκίνησε από τα χαμηλά της Δευτέρας κι εντάθηκε την Τρίτη είχε ορισθεί μέχρι ΚΑΙ την αυριανή συνεδρίαση. Και μετά βλέπουμε.

Τεχνικά για τον Γενικό Δείκτη η υπέρβαση των 930-940 -σημαντική αντίσταση- υποχρέωσε πολλούς στο squeeze, ωθώντας τον προς τις 970, όπου και θα δοκιμαστεί βραχυπρόθεσμα. Πλέον οι 925 μονάδες είναι η σημαντική στήριξή μας. Όσον αφορά τον FT 25 το stop είναι χαμηλά στις 289, ενώ στήριξη κοντινή έχει στις 305 και κυρίως στις 300 μονάδες.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετές μέρες η αγορά έσπασε το πτωτικό της trend σε ημερήσιο και πλέον μένει να δούμε τη διάρκεια του short squeeze με τη βοήθεια των ξένων που πιθανολογούμε ότι σε αρκετούς τίτλους που έχουν θέσεις κάνουν μία προσπάθεια dressing μέχρι το κλείσιμο του μήνα.

Παράλληλα έχουμε στις επιλογές αγοραστικά ημερήσια σήματα, με το volatility και την απόδόση 2 ή 3 συνεδριάσεων να είναι αξιοπρόσεχτη και να τραβούν το ενδιαφέρον των traders.

Το καλό στην περίπτωσή μας είναι ότι η αγορά παραμένει ζωντανή και δεν έχει μπει στη διαδικασία μόνο πλάγιας κίνησης με χαμηλούς τζίρους.

Από τα μεγάλα χαρτιά ο ΟΤΕ δεν κατάφερε να σπάσει τα 9,30 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ μπροστά της έχει το πολύ σημαντικό 6,90-7,00, επίπεδο που πρέπει να σπάσει αν θέλει να κάνει τη διαφορά για τη συνέχεια.

Η Εθνική Τράπεζα κατάφερε να μπει μέσα στο εύρος του 1,82 και πλέον το 1,80-1,82 είναι στήριξη κοντινή με επόμενο στόχο το 1,96 ενώ η Alpha με ημερήσιο αγοραστικό σήμα μπορεί να ψάξει σε πρώτη φάση το 0,55 ευρώ.

Η Eurobank έκλεισε πάνω στην αντίσταση του 0,2730 και με διάσπασή της μπορεί να μας φέρει στο 0,31, επίπεδο που είναι και η κτήση... του 67% των funds. Βλέπουμε αυξημένους τζίρους και σε δεύτερους τίτλους του FT 25 και FSTEM γεγονός θετικό μιας και σε δεύτερη φάση, και αν η αγορά συνεχίσει μπορούν με τη σειρά του να δώσουν μία σημαντική αντίδραση.

Οι 970 μον. είναι αντίσταση και ενδεχόμενη διάσπασή της ίσως δώσει συνέχιση προς τις 1000 μον., ενώ θυμίζουμε πως την Παρασκευή έχουμε λήξη των συμβολαίων του FT 25.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μιας και η αγορά κινείται σημαντικά γρήγορα θα δούμε και πάλι σημαντικά διαγράμματα αλλά και τυχόν αλλαγές στην κατάσταση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v