Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο

Σε υψηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να κλειδώνουν βραχυπρόθεσμες θέσεις. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες, με πτώση για Πειραιώς, Alpha και κέρδη για ΕΤΕ. Ανοδικά ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΔΕΗ. Με απώλειες Ελλάκτωρ, ΓΕΚΤέρνα, MIG.

Διατήρηση και αναδιάταξη δυνάμεων με μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων υπεραξιών, στα πρώτα 50΄-55΄ της συνεδρίασης.

Με την αγορά σε απόλυτο συγχρονισμό με τις εξελίξεις από το... μέτωπο της διαπραγμάτευσης και λιγότερο με το βλέμμα στην οριακή διόρθωση των ευρωχρηματιστηρίων ή τη Fed, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που δοκιμάζουν να κλειδώσουν θέσεις τους.

Αύριο Πέμπτη είναι η τελευταία συνεδρίαση για τον Απρίλιο, ακολουθεί δε ένα... long weekend, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα (και) το Χ.Α. μπαίνει στον ρυθμό της ΕΚΤ (6/5) με στόχο το Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Επανενεργοποίηση των αγοραστών σταδιακά μετά τις 11.20-11.25, με αιχμή και πάλι τις τράπεζες αλλά και με τη συνδρομή των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Ωστόσο, οι αγοραστές στη δεικτοβαρή CC HBC είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά εδώ και λίγη ώρα, αφού η κίνηση της μετοχής προς τα 19,95 ευρώ (2,47%) ωθεί τους δείκτες.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν φυσιολογική τη στάση όσων στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς κατοχυρώνουν μέρος των θέσεών τους, τη στιγμή που οι εν δυνάμει αγοραστές είναι εμφανώς λιγότεροι και αναζητούν λογικές τιμές.

Σε σχετικά στενό εύρος 7-8 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, με υψηλό -μέχρι τώρα- στις 811,15 μονάδες και τις συναλλαγές συγκριτικά αυξημένες σε σχέση με εχθές. Ένδειξη πως στις τρέχουσες τιμές επιχειρείται αλλαγή θέσεων, έξοδος-είσοδος και νέων επενδυτών και εύλογη αναμονή για τη συνέχεια.

Έως τις 636 μονάδες αντέδρασε ο Τραπεζικός Δείκτης, που στα επίπεδα των 640-650 μονάδων δείχνει να κάνει μία «στάση» μέχρι νεωτέρας. Και στις 4 συστημικές μετοχές οι συναλλαγές γίνονται περίπου στα χθεσινά επίπεδα, ένδειξη κορύφωσης της τελευταίας ανοδικής αντίδρασης από τα χαμηλά των 421 μονάδων.

Η συνέχεια προφανώς θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις, με τις μέχρι τώρα πράξεις να γίνονται για τη μετοχή της Εθνικής στο 1,20-1,24 ευρώ, οριακά χαμηλότερα απ' ό,τι εχθές, για την Alpha Bank στο 0,304-0,314 ευρώ, στην Πειραιώς στο 0,367-0,38 ευρώ με ρευστοποιήσεις από την υψηλή τιμή και στο 0,126-0,129 ευρώ στη μετοχή της Eurobank. Με απώλειες η μετοχή της Πειραιώς, καθώς είναι η μετοχή με τη μεγαλύτερη απόδοση (44,96%) σε εβδομαδιαία μέτρηση, έναντι της Alpha Bank (33,35%) και των ΕΤΕ (21,57%) και Eurobank (20,56%).

Τεχνικά για τον Τραπεζικό Δείκτη, εάν στη συνέχεια επιβεβαιωθούν ως στήριξη οι 620, δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί μία αντίδραση προς 640-650 μονάδες όπου και θα δοκιμασθεί η τάση για σήμερα-αύριο.

Στα 20,2 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών στις 11.30, από τα οποία το 47% στις τράπεζες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v