Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναλλακτική «άπνοια» στο Χρηματιστήριο

Ανεβάζει στροφές το χρηματιστήριο στα τελευταία 15 λεπτά με τον Γενικό Δείκτη να επανέρχεται πάνω από τις 800 μονάδες. Κέρδη 9% για τον τραπεζικό δείκτη. Έως 14,40% ενισχύονται οι Alpha Bank, Eθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Με συντονισμένες αγορές προς το τέλος της συνεδρίασης η αγορά προεξοφλεί εξεύρεση λύσης- διέξοδο.

Η πληροφορία πως το αυριανό Eurogroup θα πραγματοποιηθεί τρεις ώρες νωρίτερα (αντί στις 18.00 που είχε προγραμματιστεί) η επιστροφή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αθήνα, οι δηλώσεις Μέρκελ, Σοιμπλε δίνουν την αίσθηση σε μερίδα παιχτών πως τα χρηματιστήρια θα ανοίξουν τη Δευτέρα με συμφωνία δανειστών- Αθήνας.

Σημαντικά κέρδη για ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίο, ΓΕΞ ΤΕΡΝΑ, Grivalia.

Έως τα 0,329 ευρώ (14,45%) η μετοχή της Alpha Bank έως τα 0,149 ευρώ (8,89%) η Eurobank, έως τα 0,413 ευρώ (8,85%) η Τράπεζα Πειραιώς και με 5,26% στα 1,20 ευρώ η Εθνική.

Ανοδικά κινούνταν πριν λίγο ο DAX στις 11.520 (0,42%) ενώ κατά 0,82% στις 5085 μονάδες ενισχύεται ο CAC 40.

Νωρίτερα το Euro2day.gr μετέδιδε ότι ενώ στις Βρυξέλλες συνεχίζεται το "σφυροκόπημα" στην ελληνική πλευρά προκειμένου να αποδεχθεί τους όρους της επώδυνης συμφωνίας το Der Spiegel επιρρίπτει ευθύνες και στην γερμανική πλευρά, ο Willem Buiter - ο "πατέρας" του...Grexit- προειδοποιεί πως ένα...ελληνικό ατύχημα θα είχε ως συνέπεια δραματικές εξελίξεις ενώ η WSJ κάνει λόγο για παράταση έως τον Νοέμβριο (του ΄ 15) και χρηματοδότηση 15 δις ευρώ.

Στην αγορά αποτελεί κοινή εκτίμηση, πως είτε έτσι είτε αλλιώς η Αθήνα θα αποδεχτεί-εν τέλει- τους όρους των δανειστών και θα οδηγηθεί σε μία συμφωνία. Τις...λεπτομέρειες, που μπορεί να κάνουν τη διαφορά και για τις εισηγμένες θα τις αποτιμήσει η αγορά όταν αυτές γίνουν τελεσίδικα γνωστές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v