Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κερδίζουν στα... σημεία οι πωλητές

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στα επίπεδα των 565 μονάδων. Στο -3% η μετοχή της Alpha Bank. Απώλειες για ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Coca Cola, ΕΤΕ. Kέρδη καταγράφουν Eurobank, ΕΛΠΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ανεβάζει ταχύτητες ο τζίρος.

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες τρεις ώρες συναλλαγών στο Χ.Α., εν μέσω νευρικής εικόνας και συνεχών εναλλαγών προσήμων για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον τζίρο να δείχνει σχετικά ενισχυμένος, αφού έφτασε τα 16,5 εκατ. ευρώ, όμως πριν εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα 4,7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, Grivalia, ΟΠΑΠ, Σαράντης).

Μία συνεδρίαση «καρμπόν» των αμέσως προηγούμενων, με τη γνωστή αδύναμη εικόνα στον τραπεζικό κλάδο και προσπάθεια ανεύρεσης θετικών πρωταγωνιστών στον υπόλοιπο, μη τραπεζικό 25άρη, που θα «βάλει πλάτη» στον τραπεζοκεντρικό Δείκτη.

«Στερείται πλέον κάθε λογικού ερείσματος η θεωρία ότι η ελληνική αγορά ανησυχεί για τις επιπτώσεις του Brexit ή των αποτελεσμάτων των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών», τονίζει το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Η αδυναμία της εγχώριας αγοράς να ακολουθήσει, έστω και εκ του μακρόθεν, τις διεθνείς αγορές στο καλοκαιρινό τους ράλι, καταδεικνύει ότι τα προβλήματά της είναι εγγενή και όλα όσα αναγράφονται στην προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, δεν είναι τίποτε άλλο από έωλα προσχήματα που στηρίζονται σε έωλα επιχειρήματα.

Ο Γενικός Δείκτης θα συνεχίσει να πολιορκεί τη «στοιχειωμένη» ζώνη των 568-571 μονάδων και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσει εξουθενωμένος το «φλερτ» με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών (1.534,6 μονάδες).

Ο Τραπεζικός δείκτης αντέδρασε με προβληματισμό και αμηχανία στην πρόσφατη έκθεση της ΤτΕ. Κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να παραμείνει πάνω από τις πρώτες σημαντικές στηρίξεις. Το μεγάλο ζητούμενο για τη βελτίωση της δραματικής τεχνικής εικόνας είναι ένα τουλάχιστον κλείσιμο υψηλότερα των 757 μονάδων. Για την επιδείνωσή της αρκεί η παραβίαση των 665 μονάδων.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 570,41 (+0,22%) και 564,12 μονάδων (-0,89%), ενώ από το ταμπλό του FTSE 25 και την πλευρά των «κόκκινων» ξεχωρίζουν οι Alpha Bank (-3,45%), Εθνική (-1,06%), ΟΤΕ (-2,22%) και Τιτάν (-1%).

Από την «πράσινη» πλευρά, με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, οι ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίος, ενώ από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζουν οι Σαράντης, μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα (+4,62%), MIG (+2,5%), Πετρόπουλος (+3,13%, αλλά και με μηδενικές συναλλαγές εδώ και πολλή ώρα) και Υγεία (+2,08%).

Υπενθυμίζεται ότι μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο Τιτάν ανακοινώνει αποτελέσματα α' εξαμήνου.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v