Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Αψιμαχίες» στις 590 μονάδες

Ηπιες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο. Κέρδη υψηλότερα του 1% για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Lamda Development. Ανοδο καταγράφουν ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Eurobank. Σταθεροποιητικά η Εθνική. Απώλειες για Alpha, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Χαμηλός ο τζίρος.

Με μικρές απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μικρά κέρδη το Χ.Α. Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Ευρώπη, για να δοκιμαστούν στη συνέχεια λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών, από λίγο χαμηλότερες τιμές δόθηκαν οι πρώτες εντολές, για να ανέβουν σταδιακά στη συνέχεια.

Κύριο χαρακτηριστικά και σε Ευρώπη και σε Χ.Α. οι μέτριες συναλλαγές/ανάλογος τζίρος, που ωστόσο είναι καλύτερα απ' ό,τι χθες.

Ενθαρρυντική η καταρχήν ταχύτερη ροή συναλλαγών -σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση-, η ενεργότερη συμμετοχή traders σε 6-8 μετοχές, με την Alpha Bank να συγκεντρώνει μεγάλο μέρος των συναλλαγών/τζίρου.

Στο εύρος των 590,55 - 587,53 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με βραχυπρόθεσμες στηρίξεις διαδοχικά στις 585 και στις 580 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο και σήμερα υπό σχετική πίεση, με συνέπεια την εκ νέου δοκιμασία των 650 μονάδων για τον Δείκτη Τραπεζών.

Στο 1,56-1,53 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, με τη διαγραμματική εικόνα σε short κλίση και δοκιμασία του 1,50 ευρώ, κάτι που εξηγεί τις αυξημένες συναλλαγές και τις πιέσεις που δέχεται ο τραπεζικός τίτλος και σήμερα.

Με το σχεδόν 20% του τζίρου στη μετοχή της Αlpha Bank, καθίσταται σαφές πως το... κέντρο βάρους του κλάδου παραμένει στον συγκεκριμένο τίτλο. Για Εθνική και Πειραιώς προτεραιότητα δίνεται στην πλήρωση του Δ.Σ. των δύο ομίλων και στην ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών.

Στις 1.564-1.552 μονάδες ο FTSE 25, θυμίζοντας τις προσυνεδριακές αναφορές μας στη σπουδαιότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ενθαρρυντικό το ότι μετά τα πρώτα λεπτά -οπότε δοκιμάσθηκαν οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις- ενεργοποιήθηκαν αγορές και στις τρεις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους long σήμερα-αύριο.

Σε θετικό έδαφος, στο εύρος των 20,37-20,51 ευρώ, η μετοχή της Coca Cola, λειτουργώντας εξισορροπητικά για τους βασικούς δείκτες. Αυτό γιατί σε FF Group, Τιτάν, Jumbo και Motor Oil υπερισχύουν ελαφρώς οι πωλητές.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, συγκριτικά κινητικότητα καταγράφεται σε MIG, δευτερευόντως σε Κορρέ, MLS, Δρομέα, Άνεμο. Σε διόρθωση προς τα 10,06 ευρώ από τα τελευταία υψηλά των 10,45 ευρώ (στις 21 Οκτωβρίου) η μετοχή του Σαράντη.

Λίγο πριν από τις 11:30 είχαν αλλάξει χέρια 8 εκατ. μετοχές -τα 3,1 εκατ. στην ΕΤΕ-, με τζίρο 5,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων από 1,1 εκατ. ευρώ σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v