Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναλλακτική άπνοια στο ΧΑ

Σταθερά στο κόκκινο παραμένει το ΧΑ, σε μια συνεδρίαση πολύ χαμηλού τζίρου. Απώλειες υψηλότερες του 2% για Εθνική Τράπεζα, ΕΛΠΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda. Κέρδη καταγράφουν Τιτάνας, Motor Oil. Στα 15 ευρώ η μετοχή της Jumbo, με άνοδο 2,8%.

Συναλλακτική άπνοια στο ΧΑ

Απώλειες συνεχίζει να καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Ανάλογη κινητικότητα στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μετρημένες τις τελευταίες κινήσεις των traders για το 2016.

Σε αρνητικό έδαφος "γύρισε" νωρίτερα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καθώς τα αρχικά μεγαλύτερα κέρδη της Deutsche Bank περιορίστηκαν, ενώ σε αρκετά blue chips (BASF, Bayer, Henkel κ.α.) υπερισχύουν πλέον οι πωλητές.

Σε "κλείδωμα θέσεων" αποδίδουν παράγοντες της αγοράς τις κινήσεις των traders τις τελευταίες συνεδριάσεις, με στόχο το κλείσιμο του έτους σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές.

Στο ΧΑ, οι βραχυπρόθεσμοι ενεργούν με γνώμονα την προσπάθεια... καλλωπισμού και εν αναμονή της απάντησης του υπ.Οικονομικών προς τους δανειστές. Σε εξέλιξη νωρίτερα ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με ανοιχτό το ενδεχόμενο το απαντητικό κείμενο να σταλεί ακόμη και σήμερα.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, τις τελευταίες ημέρες οι traders στην πλειονότητά τους έχουν προεξοφλήσει ως πιθανότερο ενδεχόμενο τη μετάθεση των αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τις αρχές του έτους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις επόμενες συνεδριάσεις μέχρι την ολοκλήρωση του έτους.

Στις 631-624 μονάδες η διακύμανση του Γενικού Δείκτη, που σε αυτές τις τιμές (ξανα)περνά σε οριακά αρνητική απόδοση για το 2016.

Στον τραπεζικό κλάδο το όποιο περιορισμένο ενδιαφέρον, με το 48% του ισχνού τζίρου να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο. Στις 810-786 μονάδες η διακύμανση για τον ΔΤΡ, που από τη χθεσινή συνεδρίαση έχει λάβει και πάλι κλίση, με πρώτη περιοχή στήριξης στις 780 μονάδες.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε Εθνική και Πειραιώς, με υψηλότερο τζίρο στον τίτλο της Alpha Bank.

Με πωλητές στις περισσότερες μετοχές του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, καθώς πωλητές- αγοραστές εξισορροπούν σε χαμηλότερες τιμές, με σταθερές τις ρευστοποιήσεις από τα πρώτα 5' της συνεδρίασης.

Στα 20,20-20 ευρώ η διακύμανση για την Coca Cola, τη δεύτερη βαρύτερη μετοχή του ΧΑ, με τις Jumbo, TITAN, Sarantis να ακολουθούν επίσης με αγοραστές.

Στα 15-14,50 ευρώ η μετοχή της Jumbo, στα 21,97-21,70 η μετοχή του ΤΙΤΑΝα, στα 10,60-10,39 ευρώ η μετοχή του Sarantis.

Λίγο μετά τις 14:45 ο τζίρος ξεπέρασε τα 11 εκατ. ευρώ, με συναλλαγές 29,5 εκατ. μετοχών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v