ΧΑ: Νέα κίνηση προς τη ζώνη των 640 μονάδων

Καθαρά ανοδική συνεδρίαση στη σκιά των αμφιλεγόμενων εξελίξεων αναφορικά με την ελληνική υπόθεση και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στο χρέος. Κέρδη 4,5% για τον τραπεζικό κλάδο. Ισχυρή άνοδο για Τέρνα Ενεργειακή πτώση για Jumbo.

ΧΑ: Νέα κίνηση προς τη ζώνη των 640 μονάδων

Καθαρά ανοδική η τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, όμως η νευρικότητα ήταν έκδηλη και αυτό φάνηκε από την σχετική υποχώρηση των βασικών δεικτών από τα υψηλά ημέρας και από το εντυπωσιακό σβήσιμο του τζίρου, μετά την παρέλευση της πρώτης ώρας συνεδρίασης, καθώς η Αγορά "χάθηκε" μέσα στην διαπραγμάτευση μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών.

Απόλυτα ενδεικτικό αρχικό ρεπορτάζ της Ελ. Λάσκαρη, σύμφωνα με το οποίο "σε επίπεδο που υπερβαίνει τους Αναπληρωτές Υπουργούς Οικονομικών 'παίζεται το παιχνίδι' αναφορικά με το εάν και πότε θα 'ξεπαγώσουν' τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος" αλλά και η νεώτερη ειδησιογραφία από το ρεπορτάζ της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου, σύμφωνα με το οποίο Αυστρία και Γερμανία δεν πείθονται από τις δηλώσεις Τσακαλώτου και την επιστολή με τη διαβεβαίωση ότι το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι εφάπαξ.

Παρακολουθώντας το "θρίλερ" των εξελίξεων και μην έχοντας βοήθειες από τις Ευρωπαϊκές Αγορές που επέλεξαν να τηρήσουν στάση αναμονής, περιμένοντας τις εξελίξεις που θα αφορούν και τις Ιταλικές Τράπεζες, οι ενεργοί παίκτες στο Χ.Α. έσπευσαν να πάρουν θέσεις, προκρίνοντας σαν επικρατέστερο το θετικό σενάριο, όμως πλην Τραπεζικού κλάδου, η εικόνα ήταν αρκετά επιφυλακτική, για τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κάποιες προσπάθειες "καλλωπισμού" των αποτιμήσεων σημειώθηκαν στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, μιας και απομένουν μόλις έξι συνεδριάσεις για το κλείσιμο της χρηματιστηριακής χρονιάς.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης και το "ντεμπούτο" της Cenergy Holdings S.A, της εταιρείας, που προέκυψε από την συγχώνευση των "Σωλ. Κορίνθου" και "Ελ. Καλώδια". Τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης μετοχής € 0,61 και με ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης.

To ημερήσιο διάγραμμα της Cenergy

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, όμως υποχώρησε σημαντικά από τα πρωινά υψηλά των 0,645 ευρώ (+5,74%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 0,623 ευρώ, με ημερήσια κέρδη 2,13%, διακινώντας 237849 τεμ.

Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει χρηματιστηριακό ενδιαφέρον, αν ακολουθήσει την αρχική κίνηση της Viohalco, όταν αυτή επέστρεψε στο ταμπλό του Χ.Α., όμως σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται για τους απόλυτα βραχυπρόθεσμους παίκτες.

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλό, το σύνολο των μετοχών των συστημικών Τραπεζών ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο και αξιοσημείωτα κέρδη, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το +4,5% του Τραπεζικού δείκτη (το υψηλό ημέρας στο +5,17%), έστω και αν κάποιοι από τους παραπάνω τίτλους δεν μπόρεσαν να διακρατήσουν τα πρωινά τους κέρδη.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των εγχώριων αναλυτών, η Αγορά θα συνεχίσει να παρακολουθεί την ειδησεογραφία που θα αφορά την επιχειρούμενη αποκλιμάκωση στην ένταση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Δανειστών και χρειάζεται προσοχή καθώς η παραμικρή υποτροπή του κλίματος θα φέρει μπαράζ πωλήσεων από τους βραχυπρόθεσμους που έσπευσαν να τοποθετηθούν προεξοφλώντας την επιστολή - δέσμευση Τσακαλώτου και το θετικό σενάριο που θα φέρει και "ξεπάγωμα" των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Επιφυλακτικά, θετικά, αντέδρασε η Αγορά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου για την ΔΕΗ (+2,08%), με τον τίτλο, σε ημερήσια διαγράμματα, να παραμένει "short", όσο αδυνατεί να δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 3,04 ευρώ.

Παραμένοντας στον μη Τραπεζικό 25αρη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναδικός τίτλος, από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο, ήταν αυτός της Jumbo, που έδειξε διαθέσεις διόρθωσης, μετά και το χθεσινό νέο ιστορικό υψηλό, σε κλείσιμο. Η μετοχή ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 14,51% ευρώ και στο χαμηλό ημέρας, με ημερήσιες απώλειες 4,54%.
Τέσσερις αρνητικές και μία μόλις θετική, στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, "μετρούσε" η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή και σήμερα "απάντησε" με το εντυπωσιακό +6,87%.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, κλεισίματα υψηλότερα των 2,86 ευρώ, αλλάζουν την "short" εικόνα στην οποία βρίσκεται ο τίτλος.

Αξία για τεχνική παρατήρηση, βρίσκει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, στον τίτλο του Τιτάνα (+0,69%). Σύμφωνα με την ΑΕΠΕΥ, μία κατοχύρωση του πολύ σημαντικού επιπέδου των 22,00 ευρώ, μπορεί να ανοίξει ανοδικά τον δρόμο για τον τίτλο. Τα 21,23 ευρώ κοντινή στήριξη, σε περίπτωση διόρθωσης, με κύρια τα 19,67 ευρώ.

Χαμηλότερα του 25αρη, αξίζει υποσημείωσης η τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Τρ. Κύπρου (+4,05%), ο τίτλος της οποίας και σήμερα, δεν είχε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Παρά το θετικό πρόσημο της σημερινής συνεδρίασης, η επιφυλακτικότητα, μέχρι νεοτέρας δείχνει να παραμένει, ενώ δεν άλλαξαν συντριπτικά, τα τεχνικά δεδομένα.

Για τον Γενικό Δείκτη παραμένει η σημαντική αντίσταση των 656 - 659 μονάδων. Πρώτες στηρίξεις στις 617 (απλός ΚΜΟ 30 ημερών) και 612 μονάδες. Οι 603 μονάδες είναι το "stop" στο ημερήσιο "long".

Το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+1,7%), πρώτη αντίσταση στις 1717 μονάδες, που είναι και το "stop" στο "intraday short". Το 1668 κοντινή στήριξη που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στις 1661, ή στις 1643 μονάδες.

Με βάση τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, οι 1714 μονάδες είναι το "stop" για τους "short" και οι 1663 μονάδες το "stop" για τους βραχυπρόθεσμους "long".

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Καταγραφέας των εξελίξεων στο διαπραγματευτικό μέτωπο Κυβέρνησης - Δανειστών έχει γίνει ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., που σήμερα, Τετάρτη, 'τίμησε δεόντως' τις ενδείξεις για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο Πλευρών", όπως αναφέρει ο Πέτρος Στεριώτης.

Θετική εξέλιξη η όποια προσέγγιση λύσεων στα θέματα της Αξιολόγησης και Χρέους, όμως η επιστροφή της υψηλής μεταβλητότητας και η, πιθανότατα και λόγω  εορταστικής περιόδου, διαφαινόμενη εβδομαδιαία υποχώρηση του όγκου συναλλαγών κάνουν δύσκολη την εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων σχετικά με τη βιωσιμότητα του ήπιου ανοδικού κύματος που "τρέχει" ο Γενικός Δείκτης.

Οι επενδυτές δικαιούνται να δηλώνουν, δια της απουσίας τους, επιφυλακτικοί στο τρέχον περιβάλλον υψηλού πολιτικού και οικονομικού ρίσκου της Χώρας. Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, η άνοδος μίας Αγοράς αποκτά ισχυρότερη υπόσταση όταν η συναλλακτική δραστηριότητα αυξάνεται. Υπό αυτό το πρίσμα, θετική είναι η αύξηση που σημείωσε ο τζίρος από τη στιγμή που ο Δείκτης διέσπασε ανοδικά το επίπεδο "κλειδί" των 600 μονάδων το Νοέμβριο, όμως το ζητούμενο είναι η διατήρηση της αυξητικής τάσης στο αγοραστικό ενδιαφέρον και η είσοδος "φρέσκου χρήματος" στους επιμέρους τίτλους, από την αρχή κιόλας του νέου έτους.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος, τα ενεργά χαρτοφυλάκια θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τον Δείκτη σε θετικό έδαφος, εκμεταλλευόμενα και το καθιερωμένο "window dressing", που αποτελεί σημαντικό παράγοντα στήριξης και των μεγαλύτερων Ξένων Μετοχικών Δεικτών.

Εκτιμάται ότι οι μεν Ξένοι Θεσμικοί, που θα κληθούν να "ραπορτάρουν" θέσεις στους Πελάτες τους, ενόψει τέλους του έτους, θα κάνουν ιδιαίτερα προσεκτικές επιλογές και "διαχείριση χρόνου" στις επόμενες συνεδριάσεις, οι δε εγχώριοι κωδικοί δε φαίνεται να έχουν τη δύναμη, στην παρούσα φάση να δημιουργήσουν "τάση".

Επικεντρώνοντας στον "πολύπαθο" Τραπεζικό δείκτη, η υψηλότατη διακυμανσιμότητα είναι "κακή για τα νεύρα" των επενδυτών που διακρίνονται από "αργά αντανακλαστικά". Από άποψη τεχνικής ανάλυσης δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ο ΔΤΡ πρόσφατα "βρήκε τοίχο" λίγο πάνω από τις 900 μονάδες, στο 50% δηλαδή του διορθωτικού "ράλι ανακούφισης" το οποίο ξεκίνησε από το μετά-"Brexit" χαμηλό και κατευθύνθηκε προς το υψηλό του 2016.

Μεσοπρόθεσμα θετική, η παραμονή του Τραπεζικού δείκτη πάνω από τις 775 μονάδες.

Σε ότι αφορά την απόδοση στη λήξη (yield to maturity) των Ελληνικών δεκαετών Κρατικών ομολόγων, η παραμονή της πάνω από το 7% "κινεί υποψίες" για πρόσφατη καθοδική "ψευδο-διάσπαση" της καμπύλης επιτοκίων, κάτι που αντικατοπτρίζει την αύξηση της επενδυτικής αβεβαιότητας για το ρίσκο Χώρας σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου αλλά και την κατοχύρωση κερδών από το "ράλι" του προηγούμενου εννεαμήνου στα Ελληνικά ομόλογα.

"Σε Παγκόσμιο επίπεδο οι μετοχικές Αγορές δείχνουν πως έχουν αποκτήσει, όσο αυτό είναι δυνατόν, "ανοσία" στα τρομοκρατικά χτυπήματα και στα υφέρποντα γεωπολιτικά ρίσκα. Οι πιέσεις που έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα οι τιμές των Πολύτιμων Μετάλλων πιθανότατα αντικατοπτρίζουν την "άγνοια κινδύνου" των επενδυτών για τα χρηματιστηριακά ρίσκα του 2017, που μεταξύ άλλων, είναι η πιθανή επιβράδυνση των Κινέζικων ρυθμών ανάπτυξης, οι αποφάσεις δημοσιονομικής και εξωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου και η Τραπεζική κρίση στην Ευρωζώνη εν μέσω σειράς κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων εντός αυτής" τονίζει ο υπεύθυνος Παραγώγων της Nuntius Sec.

Οι διεθνείς οικονμικές εξελίξεις

Μικτές διαθέσεις επικράτησαν στις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Shanghai Composite (+1,11%) και τις μεγαλύτερες απώλειες για τον Nikkei (-0,26%).

Μικρές απώλειες για τους Ευρωπαϊκούς δείκτες, που συνεχίζουν να αναλώνονται σε εναλλαγές προσήμων, οριακά χαμηλότερα κινείται η Wall Street.

Ελαφρά διόρθωση για το US Oil, μικρά κέρδη για Ευρώ και Χρυσό.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, η Ιταλική Τράπεζα "Monte dei Paschi di Siena" εκτιμά πως θα "κάψει" ρευστότητα ύψους περίπου 11 δισ. ευρώ ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με επικαιροποιημένο έγγραφο που ανάρτησε η Τράπεζα στην ιστοσελίδα της.

"Η 'Monte dei Paschi di Siena' εκτιμά, τώρα, πως η καθαρή θέση της, που αυτή τη στιγμή είναι 10,6 δισ. ευρώ, θα γίνει αρνητική μετά από τέσσερις μήνες", όπως μετέδωσε το Reuters.

"Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της 'Monte dei Paschi' είναι μικρό, γιατί η Ιταλική Τράπεζα δεν έχει καταφέρει να βρει ένα βασικό επενδυτή". Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters, "το Κατάρ δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ιταλική Τράπεζα.

Η Κάτω Βουλή και η Άνω του Ιταλικού Κοινοβουλίου ενέκριναν το αίτημα της Κυβέρνησης για αύξηση του χρέους κατά 20 δισ. ευρώ, στην περίπτωση μελλοντικής διάσωσης των Ιταλικών Τραπεζών.

Περισσότερα χρήματα έφυγαν από τις Χρηματαγορές της Ευρωζώνης φέτος, απ’ ότι οποιαδήποτε άλλη φορά στην ιστορία της Νομισματικής Ένωσης, με αποτέλεσμα το Ευρώ να υποχωρεί προς ισοτιμία ένα προς ένα έναντι του Δολαρίου για πρώτη φορά μέσα σε 14 χρόνια. Η Ευρωζώνη εμφάνισε τις μεγαλύτερες καθαρές εκροές στο 12μηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στο διάστημα αυτό, οι επενδυτές της Ευρωζώνης αγόρασαν εκτός Ευρωζώνης χρηματοοικονομικούς τίτλους (μετοχές, ομόλογα, κλπ) ύψους 497,5 δισ. ευρώ. Κατά την ίδια περίοδο, οι παγκόσμιοι επενδυτές πούλησαν, ή άφησαν να ωριμάσουν τίτλοι της Ευρωζώνης ύψους 31,3 δισ. ευρώ. "Συνολικά, αυτό αντιστοιχεί σε εκροή 528 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό από τότε που εισήχθη το ευρώ, το 1999", όπως αναφέρει η "Wall Street Journal".

Ισπανικές Τράπεζες, περιλαμβανομένων των "Banco Popular Espanol" και "Banco Bilbao Vizcaya Argentaria", μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψουν δισεκατομμύρια ευρώ σε πελάτες στεγαστικών δανείων, έπειτα από σχετική απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι δανειολήπτες πλήρωσαν υπερβολικά υψηλούς τόκους για Στεγαστικά και δικαιούνται επιστροφή χρημάτων από τις Τράπεζες, όπως αποφάνθηκαν οι δικαστές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, υψηλότερα κινήθηκαν το Νοέμβριο οι μεταπωλήσεις κατοικιών. Σύμφωνα με στοιχεία που καταρτίζει η Ένωση Κτηματομεσιτών "NΑR", οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 0,7% το Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,61 εκατομμυρίων μονάδων. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το Φεβρουάριο του 2007. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι οι μεταπωλήσεις θα μειωθούν στα 5,5 εκατομμύρια. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 15,4%.

Επιστροφή στο ΧΑ

"Το τελευταίο διαπραγματευτικό πισωγύρισμα της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους Πιστωτές, δημιουργεί τον κίνδυνο να καθυστερήσει η συμπερίληψη της Χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η μετάθεση για αργότερα της δεύτερης αξιολόγησης", προειδοποιεί η HSBC.

"Η επόμενη μεγάλη πληρωμή δόσης για χρέος είναι τον Ιούλιο, όταν η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει 6,2 δισ. ευρώ σε Ιδιώτες και Διεθνείς Πιστωτές. Με τις σχέσεις με τους Πιστωτές να έχουν ψυχρανθεί, θα μετατεθούν για αργότερα η πρόσβαση της Ελλάδας στο 'QE', η συμμετοχή του ΔΝΤ και η άρση των 'capital controls", υποστηρίζει ο οίκος.

"Η ΕΚΤ δεν παρεμποδίζεται, πλέον, από το όριο του 33%, καθώς το ποσοστό του Ελληνικού χρέους που έχει στην κατοχή της έχει πέσει κάτω από το 26%, όμως δεν μπορεί να αγοράσει κατά την διάρκεια αξιολογήσεων προγραμμάτων, οπότε αν η δεύτερη αξιολόγηση κρατήσει πολύ καιρό, η τρίτη μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μετά, όπως συνέβη μετά τις καθυστερήσεις στην πρώτη αξιολόγηση. Με μια αξιολόγηση να είναι έτοιμη να ξεκινήσει, η ΕΚΤ έχει μόνο ένα μικρό παράθυρο για να αγοράσει και δεν αναμένεται η ΕΚΤ να βιαστεί να κάνει αγορές. Αυτό καθιστά μικρή την πιθανότητα η Ελλάδα να καταφέρει αποκτήσει πρόσβαση στις Αγορές.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του Ελληνικού 10ετους ομολόγου σκαρφάλωσε πάνω από το 7% για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι εβδομάδες" σημειώνει η HSBC.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και όπως προαναφέρθηκε, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 642,54 μονάδες (+2,27%), στις 17.00 βρέθηκε στις 639,75 (+1,83%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 638,99 μονάδες με ημερήσια 1,71%.

Ο τζίρος, παρά τις "υποσχέσεις" της πρώτης ώρας συναλλαγών για κάτι εντυπωσιακά καλύτερο, σημείωσε άνοδο στα 49,4 εκατ. από τα οποία τα 6,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, ΦΦΓΚΡΠ, ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ). Το 65% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών, σε ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Εθνική, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank.

Από τις μετοχές του FTSE25, μόνο η Jumbo δεν "πάτησε σε θετικό έδαφος". Αντίθετα, δεν "κοκκίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΒΙΟ, ΕΕΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ, ΣΑΡ.
Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Πειραιώς, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και Lamda Development και στο χαμηλό ημέρας οι Viohalco, Jumbo, Folli Follie Group και ΟΠΑΠ.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 72 ανοδικές μετοχές, έναντι 37 πτωτικών, ενώ 10 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 10%, οι περισσότεροι με ελάχιστες συναλλαγές.

---ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια στην Αγορά Παραγώγων, με μικρή αύξηση των συναλλαγών στα συμβόλαια του δείκτη και πιο ευδιάκριτη στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (54.747 συμβόλαια).

Στα 7.342 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.854, 1.819 για τον Ιανουάριο και 35 για τον Φεβρουάριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.717,75) κινήθηκε μεταξύ 1.690 και 1.725,5 μονάδων και γύρισε σε premium 0,30%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (35.000 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Alpha Bank (2.149), Eurobank (8.510), Πειραιώς (17.562), Εθνική (22.256), MIG (2.507), ΔΕΗ (389), Μυτιληναίο (144), ΓΕΚ (145), ΟΠΑΠ (413), ΟΤΕ (203).

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς (19.266.332 τεμ.), Alpha Bank (3.493.747 τεμ.), Εθνική (7.675.968 τεμ.) και Eurobank (7.233.162 τεμ.), ΔΕΗ (1.083.303 τεμ.).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v