Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες ρευστοποιήσεις στο ΧΑ

Στη ζώνη των 650 μονάδων επιστρέφει ο Γενικός Δείκτης. Στις τραπεζικές μετοχές οι μεγαλύτερες πιέσεις. Απώλειες για το σύνολο σχεδόν των blue chips. Σταθεροποιητικά κινούνται Coca Cola, Motor Oil, Lamda.

Ηπιες ρευστοποιήσεις στο ΧΑ
Διορθώνει το Χ.Α. χαμηλότερα των 650 μονάδων, με ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις καταρχήν στον τραπεζικό κλάδο αλλά σταδιακά στην πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στα όρια της «τελευταίας κορυφής» των 659,82 μονάδων της χθεσινής συνεδρίασης ενεργοποιήθηκαν οι πρώτες (συγκριτικά) σημαντικές πωλήσεις μετά τη θετική υπεραπόδοση των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα από τα επίπεδα των 635 μονάδων της 27ης Δεκεμβρίου.

Προσώρας, οι 660 μονάδες παραμένουν αντίσταση, για την υπέρβαση της οποίας θα χρειαστούν θετικές εξελίξεις είτε από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, είτε από κάτι άλλο θεαματικό (και) για την αγορά.

Δεδομένου ότι κοντινότερο ορόσημο παραμένει η 12η Ιανουαρίου -οπότε στο EwG ενδεχομένως να έχουμε μία σαφέστερη εικόνα για τις προθέσεις των δανειστών-, αυτός ο κύκλος συνεδριάσεων θα... ξοδευτεί για την επιβεβαίωση ενός εύρους τιμών που ξεκινά από τις 635 και εκτείνεται έως τις 660, το πολύ τις 665-666 μονάδες.

Ωστόσο, οι μέχρι τώρα συναλλαγές, τόσο από την πλευρά των πωλητών όσο και των αγοραστών, παραπέμπουν σε μία ελεγχόμενη, εύλογη υποχώρηση, με ζητούμενη την επιβεβαίωση των 645 μονάδων που είναι και η αμέσως χαμηλότερη στήριξη μετά τις 650 μονάδες.

Μετά από μία ώρα συνεδρίασης, σχεδόν το 50% του τζίρου είχε πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο -δηλαδή περί τα 3,2 εκατ. ευρώ-, με τον υψηλότερο σε Εθνική και Alpha Bank.

Σημαντικές συναλλαγές πραγματοποιούνται στη μετοχή της Κύπρου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, με τους πωλητές να πιέζουν μέχρι το 0,144 ευρώ.

Ικανοποιητικός τζίρος σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ αλλά και Jumbo, Cenergy, Viohalco, FF Group, Τιτάν, ΔΕΗ κ.ά., καθώς σε προσεκτικές ρευστοποιήσεις προχωρούν οι traders στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη.

Μόλις σε δύο μετοχές υπερισχύουν οι αγοραστές, σε Coca Cola και Motor Oil, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Lamda Development, OTE και ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ζητούμενο, όπως αναφερόταν στο προσυνεδριακό σχόλιο, στην περίπτωση διόρθωσης, η επιβεβαίωση των 645 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v