Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: «Προσπαθεί» για τις 650 μονάδες

Στη ζώνη των 650 μονάδων αναρριχάται ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο. Βοήθειες από Coca Cola και ΔΕΗ. Τα επόμενα κρίσιμα επίπεδα για τους δείκτες. Παραμένει ισχνός ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: «Προσπαθεί» για τις 650 μονάδες
Συνεχίζει ανοδικά το Χ.Α., με σύμμαχο τις ευρωπαϊκές αγορές και οδηγό τον τραπεζικό κλάδο. Στην περιοχή των 650 μονάδων και πάλι δοκιμάζεται η βραχυπρόθεσμη τάση για τον Γενικό Δείκτη, με τις τράπεζες στο προσκήνιο από Μιλάνο και Φρανκφούρτη μέχρι Αθήνα.

Κινήσεις προεξόφλησης χαμηλού κόστους από τους long παίκτες, που σε αυτόν τον κύκλο συνεδριάσεων θα επιχειρήσουν να δοκιμάσουν και τις 659 μονάδες, όπου και (πιθανότατα) θα «μετρηθούν» με πωλήσεις από την πλευρά των short.

Περιορισμένες μεν οι συναλλαγές και ο τζίρος, αλλά σε ικανοποιητικότερα επίπεδα απ’ ό,τι χθες στο αντίστοιχο διάστημα των πρώτων 30'-35' της συνεδρίασης.

Προς τις 855 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, όπου και το πρώτο σημείο αναφοράς για τον κλαδικό δείκτη, όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας. Με το 63% του ισχνού τζίρου στις μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών, με Εθνική και Alpha Bank να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος και Πειραιώς, Eurobank να ακολουθούν.

Σημαντική η περιοχή των 650 μονάδων, πιθανότατα θα ενεργοποιήσει ορισμένες εντολές πώλησης, με συνέπεια να επιβεβαιωθούν (ή όχι) και χαμηλότερες τιμές προς τις 645 μονάδες.

Αλλά από την αρχή της συνεδρίασης με long σήμα κινείται η δεύτερη βαρύτερη μετοχή του χρηματιστηρίου, η Coca Cola, με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται στο εύρος των 20,66-20,87 ευρώ. Με την Coca Cola έως 1,27% υψηλότερα, μπορεί να απορροφηθεί/εξισορροπηθεί η πίεση που λογικά θα βγει σε Alpha Bank και Εθνική.

Μικτές τάσεις για Τιτάν, Motor Oil, FF Group, Jumbo, διατηρώντας έτσι τον FTSE 25 στην περιοχή των 1.745-1.750 μονάδων.

Συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές και σε μετοχές των Cenergy, Viohalco αλλά και των Κύπρου, Attica Bank.

Στις 11:00 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 7,5 εκατ. μετοχών, αξίας 2,9 εκατ. ευρώ.

Οι συνεχείς... οχλήσεις των 650 μονάδων μπορεί να δώσουν ίσως και στη συνέχεια της συνεδρίασης περαιτέρω κίνηση προς τις 655 μονάδες. Με σημείο αναφοράς τις 855 μονάδες για τον ΔΤΡ και ζητούμενη την υπέρβαση των 1.758 μονάδων για τον FTSE 25.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v