Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το stock picking στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική κίνηση με μειωμένο τζίρο στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 640-650 μονάδων. Αρνητικά πρόσημα για τις τράπεζες. Ανοδος για ΔΕΗ, Coca Cola. Ξεχωρίζουν Τιτάν, Σαράντης.

Συνεχίζεται το stock picking στο Χρηματιστήριο

Αδυναμία υπέρβασης των 650 μονάδων οδηγεί σε μερική ρευστοποίηση θέσεων.

Χωρίς ουσιαστικό κίνητρο οι αγοραστές να κινηθούν αισθητά υψηλότερα, το ΧΑ "σκοντάφτει" στην περιοχή που μέχρι τελευταία ήταν στήριξη για τον Γενικό Δείκτη αλλά πλέον έχει μετατραπεί σε αντίσταση (σχετική αναφορά στο προσυνεδριακό σχόλιο).

Περιορισμένων συναλλαγών και τζίρου η μέχρι τώρα συνεδρίαση, αφού με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε κλίση και τη διαπραγμάτευση στο... ψυγείο, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να παρουσιάζει διαφορετική εικόνα.

Από νωρίς σε αρνητικό πρόσημο τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον τραπεζικό κλάδο λίγο χαμηλότερα και τις αγορές να περιμένουν τις κινήσεις του Λονδίνου και να αποτιμούν την "επίθεση" Τραμπ κατά του Βερολίνου με περισσότερες πωλήσεις παρά αγορές.

Ανευρη η συνεδρίαση στο ΧΑ, χωρίς ουσιαστικούς λόγους να κινηθούν και πάλι προς τις 670 μονάδες οι traders, με συνέπεια τη διολίσθηση προς τις 650-640 μονάδες, τη συνέχιση των μερικών ρευστοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο και την επιλογή συγκεκριμένων μετοχών. Το stock picking θα συνεχίζεται όσο δεν διαφαίνεται άμεση διέξοδος είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, για όσο θα κωλυσιεργεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Κάτι που αποτυπώνεται στην υποχώρηση των συναλλαγών, της αξίας αλλά και της ενεργούς παρουσίας λιγότερων κωδικών σε σχέση με τις πρώτες δύο εβδομάδες του μήνα.

Αποθαρρυντικό το ότι οι ευρω-αγορές παρουσιάζουν αυτή την εικόνα και σήμερα που λειτουργεί η Wall Street, με σαφώς μειωμένο το ενδιαφέρον και στα χρηματιστήρια Φρανκφούρτης, Παρισίων.

Σε αυτό το περιβάλλον και στο εσωτερικό χωρίς ουσιαστικά ενθαρρυντικά νέα, ζητούμενο παραμένει η επιβεβαίωση των τελευταίων στηρίξεων, εν προκειμένω για τον ΓΔ, της ζώνης τιμών από τις 650 έως τις 635 μονάδες.

Σταθερές οι πωλήσεις στον τραπεζικό κλάδο -περίπου στα χθεσινά επίπεδα-, με τον ΔΤΡ από τις 840 έως τις 820 μονάδες, με το 45% της αξίας συναλλαγών να έχει αλλάξει χέρια σε Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.

Ο μεγαλύτερος τζίρος έχει πραγματοποιηθεί στη μετοχή του ΟΤΕ, ακολουθούν Εθνική και Alpha Bank.

Στα 8,84 με 8,70 η μετοχή του ΟΤΕ, που μετά την απώλεια των 9 ευρώ έχει κλίση προς τα 8,70-8,60 και πάλι.

Στα 2,88-2,94 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, με την προσοχή στραμμένη στα νεότερα από την πώληση του ποσοστού του ΑΔΜΗΕ.

Με αγοραστές σε Αεροπορία Αιγαίου, Viohalco, Coca Cola και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Σαράντη, Τέρνα Ενεργειακή και ΤΙΤΑΝ.

Κινητικότητα στα 3-5 συνήθη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με σημαντική άνοδο οι μετοχές των ΑΝΕΜΟΣ, MIG, Fourlis με αυξημένες συναλλαγές, αλλά και των MLS, Intralot.

Με τον ΔΤΡ να υποχωρεί και πάλι μετά τις 13:30 σε αρνητικό έδαφος, επιβαρύνθηκε εκ νέου το 10ετές προς τις 7.041 μ.β., έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως τις 7.003 μ.β.

Χαμηλότερα τα futures του S&P στη Wall Street, στη σκιά των οικονομικών αποτελεσμάτων αλλά και των δηλώσεων Τραμπ, ενεργειών Μέι.

Στις 14:45 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 26 εκατ. μετοχών -τα 9,6 στην ΕΤΕ-, συνολικής αξίας 17,2 εκατ. ευρώ. Είχαν γίνει τρία πακέτα: για 100.000 μετοχές του ΟΤΕ στα 8,835 ευρώ, για 200.000 της Alpha Bank στο 1,89 και για 30.000 της Motor Oil στα 13,55 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v